Известие

Collapse
No announcement yet.

Поддръжка на дизелов двигател. Добавки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поддръжка на дизелов двигател. Добавки

Колеги искам да ви питам как поддържате дизелите си през зимата. Дали когато е студен автомобила чакате на място да вдигне малко градусите или тръгвате веднага и етц. Другото, което искам да питам е дали слагате някакви добавки, защото чух мнения, че добавките за гариво, които се наливат всеки път, разяждали някакви уплътнения на горивната помпа.
    Вчера сложих две добавки на тутела - една за цитановото число и една за почистване на дюзите. Ще видя дали има ефект и ще споделя.Ще ви помоля и вие да споделите мнения за добавките за дизел.
    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Използвай търсачката! Има писано много по темата
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Паля, чакам 30 секунди и потеглям. Дизела няма да загрее на едно място и седмица да седи при ниски температури. Пинко само загрява, но той е с печка на печката.

аз слагам GoldEagle DieselPower! червена капачка ежегодно/ежедневно и лилава при прогнози за температури под -10.
      http://www.goldeagle.com/dieselpower/products.htm

има ги по ЕкоЕлда бензинстанции.
      Доволен съм. Но и Redex съм пробвал и пак имаше + разлика...
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

аз па нищо не слагам и пак си пали от раз при минус 15 послединя път с един умрел акумулатор 62 Ач на 5 години
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          аз па нищо не слагам и пак си пали от раз при минус 15 послединя път с един умрел акумулатор 62 Ач на 5 години
          Е кажи и каква нафта слагаш де Изплюй камъчето
          _______
          146 JTD - ex

Comment

аз бях с 50 амеров акумулатор и палеше трудно при минус 10, при минус 16 отказа, взех 65 амперов май, не съм сигурен и си пали ОК. Но наистина температурата е вдига много бавно.
            Сега се появиха някакви кофти вибрации в купето на празен ход и ме посъветваха да сложа добавки и да видя дали ще има файда и така, затова питам за добавките.
            1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
            1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
            2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

шел в-повер наливам и да букам на дърлво няма яд
              даже и не харчи много
              последното сазичане баш у студо пълно пълно чисто градско даде 700 км с 55 литра

Comment

Не слагам добавки, онзи ден запали с едно подгряване на -13 /все пак я имам от скоро/ Мисля че читав дизел с читава нафта, не се нуждае от добавки, освен може би от време на време за почистване на дюзите.
                Но има и другото че 5-така пали като че ли по-лесно от другите дизели, а и честното ми мнение че 2.4 ЖТД е като че ли един от най-сполучливите мотори на Фиат /ако не обръщаме внимание на повредите на датчици по ДВГ /
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

колеги ... аз не сипвам щото ми е скапана колата, а щото е скапана нафтата. отделно се усеща разлика с и без добавката.
                  Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

шел в-повер наливам
                    е сине тя си е с добавките ...

Comment

здравеите момчета аз слагам само шелл в повер и сам много довелен гори по малко от всички други нафти а добавка слагам на 3000 - 4000 км няма смисал постоияно моята алфа 156 е сас чип и няма ядове

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                        колеги ... аз не сипвам щото ми е скапана колата, а щото е скапана нафтата. отделно се усеща разлика с и без добавката.
                        Днес ще пробвам да добавя някаква добавка /най-вероятно Редекс/ а иначе нафтата от Лук...горе-долу я бива като за българските стандарти. Не очаквам моя "параход" да литне от добавката...в същност не знам какво да очаквам, динамиката е добра и сега, пали си ОК, но ще пробвам

П.П. Тя една пробвала и...родила
                        Mitsubishi Outlander
                        Mitsubishi Space Star
                        Daihatsu Terios

Comment

аз сипвам само ЕкоЕлда - казват, че е добре по гръцките стандарти ...

Comment

еми не знам за екото
                            на мен лично с вповер арчи по-малко

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                              шел в-повер наливам
                              е сине тя си е с добавките ...
                              Точно, щото го знам с кво кара, го помолих да си признае
                              _______
                              146 JTD - ex

Comment

Working...
                              X