Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям проблем !

Колеги помагаите ! Колата е от подписа ми , и незнам какво стана ... както си карах и започна да тропа мотора като на желязо . Тропането идва от горе , от към валовете . Като работи на празни обороти не тропа , с вдигане на оборотите се усилва интензивността на чукането Нямам време да скоча до Бобо , затова ви питам дали някои не е имал подобен проблем . Колата не върви хубаво ... заземил съм я , Бобо ми забрани да я карам
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Re: Голям проблем !

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex
    ...Бобо ми забрани да я карам
    Правилно ти е забранил
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

ша ме бие ;>
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

ша ме бие ;>
        Ами да, няма да мъчиш родилката, я
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Наистина ми прилича на "раждане" а то /без да те плаша/ е скъпо и то много.
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

За основен ремонт
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

вие ми е.ахте мамата ...
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Колега на мен ми се е случвало това което описваш, от прецакана маслена помпа. Понеже не омаслявала добре последния цилиндър чупи биела и надра коляновия вал. После купих двигател за части и да не те плаша ама ми излезе 1500лв. ремонта със смяната и на всички ремъци. За труд ме одраха към 880лв. ако не се лъжа, нещо от този род това преди 3 години, от тогава е ток да чукна на дърво
                146 1.4 Boxer 90HP +-
                Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Comment

супер продължаваите с предложенията )))
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

супер продължаваите с предложенията )))
                    Добре де, нали като я види Бобо, ще ти каже какво е. Няма смисъл да гадаем. При всички случаи е нещо лошо и вероятно ще трябва да се отваря двигателя. Това естествено струва пари, но сигурно е поправимо. Най-важното в такива случаи е да не оставяш мотора да работи, защото явно има нещо счупено, което при работещ двигател може да нанасе допълнителни повреди.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                      Наистина ми прилича на "раждане" а то /без да те плаша/ е скъпо и то много.
                      За 8 г. съм сменил 4 коли и съм навъртял някой и друг километър, та съм установил следното: няма голямо значение колко струва колата като я купуваш, а има значение колко ти излиза след това. Купувал съм коли за между 4800 и 15000 лв и съм смятал колко ми излиза издръжката на годишна база. В издръжката включвам данъци, застраховки (ГО+каско), по 2 нови гуми на година, консумативи, гориво, наем на гараж (евентуално) и някои текущи ремонти. Имах едно Ауди 100 (защото частите му били от 100 лв нагоре ), на което издръжката ми излизаше 4500 лв на година при 30К км годишно. Това при ония цени на бензина от 2004 г. На тоя фон дали съм дал 7 или 9 хиляди лева за да го купя, няма голямо значение.

Та с тези разсъждения искам да кажа, че 1500 лв (вземам примера на колегата dievx) може да изглеждат много на фона на пазарната цена на колата - да кажем 30%, но на фона на годишната й издръжка може да не са чак толкова много. Толкова струва един газов инжекцион. Изобщо, личният автомобил не е актив, а пасив - изваждането започва от деня на покупката. Човек трябва да свикне с тази мисъл.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

аз съм си свикнал за 7 месеца - 36 500 км. без да пипам ни6то Вярно че като я взех смених всичко , та даже и скорости дано не е много страшно , обичам си колата ... пък и тя мен
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от Коки
                          Изобщо, личният автомобил не е актив, а пасив - изваждането започва от деня на покупката. Човек трябва да свикне с тази мисъл.
                          А може да е просто необходимост в днешно време.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Може и с малко да се размине, не се шашкай. Може и да се събереш до 800-1000лв. Ако са биелни лагери и вала излезе на 1-ви ремонт, комплекта им е стотина лева. После сегменти това, онова може да смениш абе умрял човек да няма, другото за.би . .
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

... обичам си колата ...
                              Така и предположих Значи ще преглътнеш сумата, защото няма какво друго да направиш. Ако я продадеш така, разликата до цената на друга ще е пак толкова и няма смисъл. Това е - понякога се налага, правиш жертва за любимата и продължаваш
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X