Колеги, смених маслото на алфата, а тя е 155 1,6TS 16V, но ми предложиха Селения Голд. От Италия колата е дошла с 20К for AlfaRomeo, за което видях в спецификациите на производителя , че е с пробег до 20 000 км между смените. За Голд обаче такава информация няма... Засега колата се държи перфектно, за 8200 км нивото не е паднало и маслото има добър вид. Но колко км може да се кара до смяна?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Селения - 20К или Голд
Collapse
X
-
Re: Селения - 20К или Голд
Първоначално публикувано от endeavourКолеги, смених маслото на алфата, а тя е 155 1,6TS 16V, но ми предложиха Селения Голд. От Италия колата е дошла с 20К for AlfaRomeo, за което видях в спецификациите на производителя , че е с пробег до 20 000 км между смените. За Голд обаче такава информация няма... Засега колата се държи перфектно, за 8200 км нивото не е паднало и маслото има добър вид. Но колко км може да се кара до смяна?
ясно ще сменяш валове.... само дето взеха да свършват
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
аз пък четох някъде, че последните години ФИАТ ГРУП са се отдръпнали от Селения, предполагам не защото са вдигнали качеството си, не знам, но си мисля че е добре някой по-запознат да се изкаже. И има доста масла които не са за подценяване....просто някой по запознат със ФИАТ ГРУП и СЕЛЕНИА да се изкаже. И ако наистина това е вярно....какво масло се препоръчва от фирмата производител за момента....не какво се е предпочитало преди 5, 10, 20г.
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
Първоначално публикувано от phoenixаз пък четох някъде, че последните години ФИАТ ГРУП са се отдръпнали от Селения, предполагам не защото са вдигнали качеството си, не знам, но си мисля че е добре някой по-запознат да се изкаже. И има доста масла които не са за подценяване....просто някой по запознат със ФИАТ ГРУП и СЕЛЕНИА да се изкаже. И ако наистина това е вярно....какво масло се препоръчва от фирмата производител за момента....не какво се е предпочитало преди 5, 10, 20г.
:P
Иначе аз знам с какво масло карам моята алфа,колите и камионите на баща ми и вече повечето ми познати...
Мнението по темата е да слага 20К вместо голд и пак да се сменя на 10хил км.Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Вентци аре кажи ти за Аgipa
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI.....Aбе аз мога да пиша по тази тема, ама ще ме бият:P
Иначе аз знам с какво масло карам моята алфа,колите и камионите на баща ми и вече повечето ми познати...
Мнението по темата е да слага 20К вместо голд и пак да се сменя на 10хил км.. Все пак сме големи хора и не обичаме някой ей така да ни дава наклон на .... без да разсъждаваме. От инженерна гледна точка, всичко си зависи от параметрите на маслото, за съжаление при нас зависи и от финикийските знаци при закупуване. Така че далеч съм от мисълта....САМО СЕЛЕНИА, и пак да кажа, мисля че марката производител се е отдръпнала от точно този производител на масло и сега се препоръчва друга марка, точно поради факта....щом е селениа, значи е хубаво....а качеството им е спаднало....., но марката продава нали знаете
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
phoenix и аз съм точно на твоето мнение за Селения. И аз смятам, че си развалиха качеството. Обаче понеже на всеки капак на италианска кола от 93г. насам си пише Seleniа и хората си купуват такова масло. Гледат това препоръчва производителя това си вземат, макар и да не отчитат факта че примерно колата е от 98г. и са минали 10години и нещата може да са се променили. Та примерно тази фирма колкото и да влоши качеството, все ще има клиенти. (Тук един пример пък от другата страна хората с Алфа Ромео 33 на капака им пише Agip и си търсят такова, след като разбраха, че и в БГ го има)
Иначе какво да кажа за Аджип. Аз вече си ползвам такова, както и всички ПС в семейството и много мои приятели. Няма да казвам, по-добро е от еди кое си и т.н. Всеки има право на избор и на лично мнение.
Иначе има още много и хубави масла- Мотул, Кастрол, ако е оригинален и аз лично за себе си не мога да си обясня хората в този форум които препоръчват САМО Селения 20К и нищо друго. Според мен това е non-sense при положение, че има още много масла на пазара, които са по-хубави или на нивото на това масло. И това, че производителя го е препоръчвал преди 10години за мен лично не е от значение.. Да не говорим, че това масло вече е коренно различно, с повече добавки и вече е станало по-висок клас. Но пък конкуренцията може да го е изпреварила
П.П Още един пример. Във форума на рено знаят само Esso...За тях това е най-доброто и си го препоръчват и т.н. Макар, че според мен особенно 10w40 е на много ниско ниво и може да си вземат по-хубаво масло.Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Темата е разисквана много пъти като се рових из форума и доста се чудих дали пак да повдигна въпроса. Лошото за мен е ,че при толкова мнения и разисквания отново няма краен извод - верно, всеки си има мнение и т.н., ама молбата ми беше ако някой има категорични наблюдения или инфо по въпроса да сподели. Аз днес питах в трите по-големи магазина в Пловдив- в единия само Голд, а в другите два вежливо ми обясниха,че 20К и 20К за алфа е едно и също и че само ние алфаджиите не го разбрахме. Така че за мен въпросът си остава отворен. Един пък ми каза,че Голд - тва е 20К,ама само за европейските пазари ?!?Та може и да се замисля за приста...(докъде я докарахме)...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIphoenix и аз съм точно на твоето мнение за Селения. И аз смятам, че си развалиха качеството. Обаче понеже на всеки капак на италианска кола от 93г. насам си пише Seleniа и хората си купуват такова масло. Гледат това препоръчва производителя това си вземат, макар и да не отчитат факта че примерно колата е от 98г. и са минали 10години и нещата може да са се променили. Та примерно тази фирма колкото и да влоши качеството, все ще има клиенти. (Тук един пример пък от другата страна хората с Алфа Ромео 33 на капака им пише Agip и си търсят такова, след като разбраха, че и в БГ го има)
Иначе какво да кажа за Аджип. Аз вече си ползвам такова, както и всички ПС в семейството и много мои приятели. Няма да казвам, по-добро е от еди кое си и т.н. Всеки има право на избор и на лично мнение.
Иначе има още много и хубави масла- Мотул, Кастрол, ако е оригинален и аз лично за себе си не мога да си обясня хората в този форум които препоръчват САМО Селения 20К и нищо друго. Според мен това е non-sense при положение, че има още много масла на пазара, които са по-хубави или на нивото на това масло. И това, че производителя го е препоръчвал преди 10години за мен лично не е от значение.. Да не говорим, че това масло вече е коренно различно, с повече добавки и вече е станало по-висок клас. Но пък конкуренцията може да го е изпреварила
П.П Още един пример. Във форума на рено знаят само Esso...За тях това е най-доброто и си го препоръчват и т.н. Макар, че според мен особенно 10w40 е на много ниско ниво и може да си вземат по-хубаво масло.Ползвах ги и двете на старата ми кола и разлика нямаше
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment