Колеги ,моля кажете ако знаете къде в Бургас са на ясно що е то алфа и има ли почва у нас.Смених четири сервиза и накупих сума ти чаркове -абсолютно безрезултатно-хората или ги мързи или нищо не отбират от тия возила.Моля помогнете сериозно съм го закъсал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
помогнете с информация за читав сержиз в Бургас.
Collapse
X
-
Всъщност аз писах за моите проблеми.Понякога след запалване на мотора оборотите рязко започват да играят между 500-1000 двигателя се разтриса и спира.Същото се получава и когато колата е изключена от скорост на светофар например.Ходи на компютърен тест на двигателя в Кафеджиев.Твърдяха ,че се подава грешка в работата на ламбда сондата ,но по всяка вероятност има проблем и със степ мотора.Потърсих помощ във форума и ти ми предложи универсална сонда с отстъпка.Във форума обаче открих колега с неопетнена репутация,койтопредлаг части втора употреба и той ми достави сонда и моторче.Монтираха ги в Кафеджиев.След компютърния тест се оказа ,че отново се отчита грешка в сондата по-различна но незнайно каква точно.Попитах на какво друго може да се дължи проблема на колата,отговориха ,че не знаят.Колата вървя един ден почти без описаните проблеми и на следващия настъпи трагедия-изобщо не задържа обороти когато не се подава газ и не е на скорост-направо гасне.Днес съце ми даде да я припаля само веднъж -не загасна ,но 10мин поддържаше 1500 оборота,без да падне до нормални стойности.Търся някой ,който ще се заеме сериозно с поддръжката и ,и когато се наложи да сменям скъпи чаркове да знам защо си давам парите и че е открит конкретния проблем.Между другот -по- скоро глезотия оказа се че и климатроника след екзактно сменен фреон не работи-поне не охлажда.festina lente.Алфа 146/2000см3/150к.с.98.много я обичам,а тя ме мъчи.
Comment
-
Занчи сега за паленето сутрин е много вероятно да е от бензина смени го със някакъв супер 100 примерно или някакъв такъв аналог, друго като палиш първоначално върти 5 секунди след като изгасне лампата на инжекцията, ако няма подобрение може да пробваш с изчистване на дюзите с ултра звук. Сега за оборотите като загрее колата ако играят оборотите в движение и на място сначи имаш проблем или със степ мотора адаптацията на дросела след смяната на моторчето ,има нужда от почистване на дросела от нагар или зацепването на ремъците не е правилно, може и от сондата да е. Ако оборотите играят само при движение и при спиране на място се успокояват или имаш дросел за почистване и адаптациа и пак може да е от сондата. Едно трябва да ти е ясно сонда втора употреба не се купува няма смисъл само нова ,но аз вече нямам възможност да намеря нова с отстъпка. А и що тези от кафеджиев не могат да ти помогнат смени сервиза отиди в сервиза на Бош на околовръстния преди сервиз хонда в посока от меденрудник към бургас. И щом имаш проблеми соборотите днес един колега от форума му зацепиха на ново ремъците в един клубен сервиз и се оправи няма колебание при работата на двигателя, по този повод ти къде си сменял ремъци кой е зацепвал колата.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Оборотите се колебаят само когато колата е изключена от скорост и не се подава газ.Колкото до ламбда сондата сглупих ,надявам се същото да не важи и за степ мотор втора употрба.Прощавай за тъпия въпрос ,но какво значи да бъде зацепена колата?Ремък сменях в някакъв серз на "Пецата и илийката "още когато купих колата.Кой е клубния сервиз и как да си запазя час за преглед.В Бош могат ли да направят диагностика на моята страдалка?Ако отново имаш възможност за сонда моля те прати електронен хабер.Интересно е ,че колата први номерата си по-често когато е загряла и времето е по-топло.festina lente.Алфа 146/2000см3/150к.с.98.много я обичам,а тя ме мъчи.
Comment
-
Значи ако е само в движение колебанието на оборотите е едина от детските болести на тези коли има една тема в раздела за 156 "сменям а проблема си оства" там много има изписано по този въпрос. За зацепването на ремъка тези коли нямат белези зацепването става със специални пети който застопоряват разпределителните валове при смяната има вероятност ако не е зацепена правилно да прекъсва постоянно. Зацепването може да стане и без пети ако си направиш белези но тогава има вероятност да се обърка центровката.. В боша на околовръстния имат софтуер и си разбират от работата аз там съм адаптирал дросел така че отиди там да ти изчистят нагара от дросела да го адаптират и да ти кажат дали има сонда за смяна. А за "клубния сервиз" е един мой познат с който поддържаме моята кола той си има пети за зацепване на валовете и вече се специализира в смяната на вариатири комплекти за вариатори и зацепване на 1,8 и 2,0. Иначе човека не се занимава с диадностика прави мотори и окачване но работи на добри цени ако имаш нужда ще ти пратя телефона на Л.С.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment