Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем и Въпрос относно горивната система

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем и Въпрос относно горивната система

Здравейте колеги значи имам проблем с бензина. От година карам само на газ поради развалена бензинова помпа, днес си оправих помпата и като карам на бензин колата ми прекъсва в ниските обороти, а във високите може да се каже, че е добре. Мен ме съмнява, че дюзите са се запушили, ако може да е от нещо друго кажете, също и каква добавка да сложа в бензина за отпушване.
    И още едно въпросче като карам на газ бензиновата помпа си работи на празен ход. Казаха ми, че трябвало да се спре като се кара на газ, помпата да не работи. Със превключването на газ помпата да спре. Та някой ако има газова да каже как е по правилно, да знам да я спра или да си я остава така.
    Благодаря предварително!!!
    Fiat Punto 1.2 75
    ЕХ Alfa Romeo 145 1.3 Boxer '94 - Първата любов

Не знам дали е правилно , но и моятя бенз. помпа работи докато съм на газ. С обикновена газова съм (не инж.). Щом година не си карал на бензин най-вероятно са ти се позапушили дюзите - те специалистите за това препоръчват на 100-тина км. на газ - няколко на бензин. За добавки... някои хора са против , но - виж по бензиностанциите. Предполагам си заредил "пресен" бензин , но проблема може и да от стария.
    П.П. И дай повече инфо. за газовата...
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Здравейте

За да си изключиш помпата да не ти работи постоянно можеш да прекъснеш плюсовия кабел и да си сложеш едно малко бутонче някъде вътре. Когато превключваш от газ на бензин предварително си го включваш. Не е много добро решение но е сигурно.
      ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

Помпата неслучяйно работи !
        Има за цел да охлажда дюзите , твоите са 100% с нагари от газта и невярвам добавките да помогнат ,само ултразвук !
        Успех!
        Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Дюзите се пооправиха от няколко дена само на бензин карам и се чуства промяна но още малко им остава и да се оправят. А помпата няма да я спирам аз вече карам повече на бензин и по рядко ще карам на газ.
          Fiat Punto 1.2 75

Comment

Браво ,значи все пак неса толкова нагорели ,сипвай хубав бензин шел ви палър има едни добавки на Радекс много ефикасни струва 12-13 лева сипи ударна доза (цялото шишенци на резервоар) ,
            ще видиш ефекта ! Аз така направих ,а газта ползвам само на дълаг път !
            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Поне още месец ще карам само на бензин, след това смятам градско да карам на газ, а извън града на бензи, защото доста километри навъртам извън градско, и така ще може да си се прочиства двигателя. А за сега няма да слагам добавки само хубав бензин.
              Fiat Punto 1.2 75

Comment

Working...
              X