Колеги, прочетох доста информация с търсачката по въпроса за маслата. Разбрах,че и тук се делим на две групи - такива дето приемат добавките и такива дето ги отричат напълно. Питам тези от първата група - става въпрос за добавка, касаеща понижаване на шума от скоростна кутия,респ.диференциал по информация на производителя. Само дето не пише за кви масла е подходяща.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Търпи ли добавки Тутела ZC75
Collapse
X
-
Най-вероятно е някаква сгъстяваща и е съвместима с всички масла. Ако ще го сгъстяваш по-добрия вариант е да си сложиш по-гъсто масло примерно ако си с 75W80 да сложиш 75W90. Въпреки вс. тия манипулации шума ме съмнява да се смениАз също имам леко виене на ниски обороти, някой ако има опит да каже!!!
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
Аз също се съмнявам да се промени шума от добавката,но ми обясниха че това е единственото дето мога да направя преди да се ремонтира или смени кутията.А при мене виенето е от около 60 км4 нагоре докъм 90-100 независимо от това на коя скорост съм (или на изключена) и не зависи от това дали ускорявам или забавям....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavourАз също се съмнявам да се промени шума от добавката,но ми обясниха че това е единственото дето мога да направя преди да се ремонтира или смени кутията.А при мене виенето е от около 60 км4 нагоре докъм 90-100 независимо от това на коя скорост съм (или на изключена) и не зависи от това дали ускорявам или забавям.sigpic
Comment
-
Еми ако можеш колега дай идея откъде да е, щото съм с нови лагери на главините, а джанти и гуми съм ги гледал на сериозен баланс? Уж колата ми я гледаха майстори- разбирачи. Шумът се появи преди около десетина хил. км и полека-лека се усилва....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Грешката е в мен неправилно прочетох поста, щом го имаш и на изключена скорост трябва да е лагер. Ще трябва така или иначе да се свали кутията за да се огледа в детайли явно няма да се разминеsigpic
Comment
-
пробвай с ХАДО http://www.xadobg.com/news.htm
Аз съм я пробвал и има ефект но е малко скъпичка а ако се стигне да правиш кутия по добре я смени не се занае къде ще е проблема и ако не смениш всички лагери не е сигурно че ще спре да вие а лагерите са доста скъпи така че по добре друга кутия (нов внос)156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
За хадо-то има доста изписано по всякакви форуми. Аз лично не съм го пробвал, защото не ми се е налагало, но само хвалби от него срещнах. Поразгледай ако искаш по форумите и помисли за тоя вариант
P.S. само да не ме обяви някой за дистрибутор сега166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Още един глас за XADO. Тази зима сложих от добавката за скоростна кутия на боксера. Повече с превантивна цел ,отколкото нещо друго ,защото проблеми не съм имал.Единствено малко по-трудно влизащите скорости (характерно за нашите боксерчета), но именно в това усетих подобрение. След 100-200км 1-ва и 2-ра започнаха да влизат много по-добре. Познати,който са ползвали също са останали доволени97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
Accord i-ctdi 2.2 Executive
Comment
Comment