Известие

Collapse
No announcement yet.

Диагностика с лаптоп ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Диагностика с лаптоп ???

Здравейте!
    Казаха ми,че някъде из форума има тема за това.
    Не я намерих
    Та въпроса ми :
    Мога ли със собствен преносим компютър да си направя диагностика/и ако мога какъв софтуер и от къде ?
    Мерси предварително! ! !
    Не следвай път - върви, където няма път и остави следа
    Рено Лагуна 1.8 1996 95hp
    Алфа Ромео 156 1.8 144hp(или нещо от тоя сорт беше)

Можеш но трябва да имаш подходящ интерфейс за връзка между твоя лаптоп и ECU-то на колата.
    Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
    Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

то за можене може
      ама дали шъ разбереш нещо от таа диагностика ...
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

След години ходене на диагностика разбрах едно нещо - диагностиката не е да имаш супер-пупер апаратура, лаптопи, екзаминери и кво ли не, дето ти изписва всички данни и грешки...тва е лесната част.

Истинския диагностик може да тълкува резултатите, които вижда, а също и динамиката им. Да е достатъчно грамотен и опитен, така че да може да разпознае сложната взаимовръзка на процесите (отразени в сигналите от различнита датчици).

Това е то диагностика. Другото е гледане на цифрички и мърдащи графики. Със същия успех може и боб да фърляте.

За толко години само един такъв човек срещнах - Боян от Ванто. Само той можа да разбере една сложна композиция от грешки, които трупаше моето ЖТД. Само той успя на открие корена на злото и за го елиминира с едно пръсване с контактен спрей.

Всички други "диагностици" ми препоръчваха да сменя ЕГР, ТПС, турбина, всички инжектори и т.н.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

И аз съм мн доволен от Вантотрейд засега, но когато имах проблем със запалването не можаха да го открият. Направиха адаптация на дроселовата клапа само, но това с нищо не помогна. Всичко било шест, но подобрение - никакво. Добре, че беше Бобо да ми обясни къде ми е проблема, (а той беше ГИ) и как да го реша
          Иначе софтуера за моя ГИ например го има безплатно, но като не можеш да работиш с него за какво ти е. Най-много да прецакаш нещо.... Абе, нашите коли не са направени, за да си ги човъркаш сам
          2014: Deutschland über alles

Comment

И все пак БЛАГОДАРЯ !
            Не следвай път - върви, където няма път и остави следа
            Рено Лагуна 1.8 1996 95hp
            Алфа Ромео 156 1.8 144hp(или нещо от тоя сорт беше)

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
              Абе, нашите коли не са направени, за да си ги човъркаш сам
              По принцип е така, но тия дето им се споменават имената като добри диагнс. и прочее, не са ходили на висше за това, а са се научили сами......с човъркане.....значи може.....друг е въпроса кой го може и кой не.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Вижте каква машинка намерих....Малък апарат за Диагностика????

http://cgi.ebay.at/OBD-II-Tester-Genisc ... dZViewItem

Интересно ми се вижда....
                Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Това не става мисля за модели преди 2004-5 мисля - САN супортед автомобили подържа тая джаджа, а моята например го няма......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хм да - така е.Не става
                    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

само диагностична апаратура не вьрши никаква работа.Прав е колегата,че сьс сьщия успех може да гадаеме и на боб!80% от авариите са нещо по просто.да е патил нйакой от вас сьс спирачна помпа на 33!?Щото от нея ми прекьсжаше мотора и никаква апаратура не мойа да йа хване.Първо омислете и след това се смейте.Търсих проблема цял месец.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

кабел

За иналянски коли кабела преходника се касва *ВИЗА *eurouniscan
                        и трябват 2 ком порта иначе не става . Продава се има е и нее скъпа до 150 лв.Може да хване и други модели коли .
                        Например теази платка .
                        РЕКЛАМАТА В ПОДПИСИТЕ Е ЗАБРАНЕНА!

Comment

Working...
                        X