Значи да ви светна как да си решите проблема с изпотяването ... И при мен го имаше обаче има едно нещо дето му викат филтър на климатика или на парното или както щете ... е от него е сменете го и повече никога няма да имате изпотени стъкла за повече от 20 сек след като сте пуснали духалката - било то на топло студено или климатик/климатроник. И аз много псувах от това в началото .. мазах с какво ли не, ама нямаше оправия докато един ден не реших да сменя филтъра просто щото беше изцапан .. и след това .. проблеми не съм имал.. на 156-цата е под решетката на предното стъкло като застанеш с/у колата в ляво .. сваля се решетката с 4 болчета и отдолу е филтъра .. струва 20-25 лева.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Изпотяват ли ви се стъкалата по време на дъжд?
Collapse
X
-
И при мен се изпотяват. Купил съм филтър ама все няма време за смяна. Като го сменя ще информирам.Мисля , че ще помогне / есента сменят на Голфа - 3ка беше засипан от кал прах. Като го обърнах събрах 1 лопата прах и кл/ и това без да го тупам/
И на Алфата май в близките 8-10 години не е смянян май
Инфо на Алфата е 13 лв и е два пъти по- голям от на Голфа - а там цената е 18 лв
Преди 2 дни с ремонта на чистачките смених и филтъра за въздуха на купето. Беше смрад -пълен с черна кал,затлачен целият. Оттам и няма въздух към купето.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Когато карам служебните коли имам такъв проблем и просто настройвам положението на страничните шибри да сочи към страничните стъкла а централното по настройката на копчето да минава въздуха от там. И парното е включено да топли и вентилатора също на висока степен.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Аз мисля че изпотяването се получава от позапушено радиаторче за парното поне за колите без климатроник или автоматичен климатикпросто духа по-слабо и немое да издуха хубаво
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Целия проблем се дължи на филтъра! Шото като е зтъкнат с боклуци не може да вкарва въздух отвън а в същото време е много влажен и вкарва само влажен загрят въздух от което стъклата се изпотяват. Сменете го или го махнете и ще видите, че е от него.Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Първоначално публикувано от DeXЦелия проблем се дължи на филтъра! Шото като е зтъкнат с боклуци не може да вкарва въздух отвън а в същото време е много влажен и вкарва само влажен загрят въздух от което стъклата се изпотяват. Сменете го или го махнете и ще видите, че е от него.
стъклата се запотяват и на коли които изобщо нямат филтърНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейкато си отвориш леко прозореца се разпотява 100 пъти по-бързо. Комшията сменява джам 2 пъти като при вторият случай и аз се возих в колата.
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейПървоначално публикувано от DeXЦелия проблем се дължи на филтъра! Шото като е зтъкнат с боклуци не може да вкарва въздух отвън а в същото време е много влажен и вкарва само влажен загрят въздух от което стъклата се изпотяват. Сменете го или го махнете и ще видите, че е от него.
стъклата се запотяват и на коли които изобщо нямат филтърAlfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Първоначално публикувано от TRENDiПървоначално публикувано от търтейкато си отвориш леко прозореца се разпотява 100 пъти по-бързо. Комшията сменява джам 2 пъти като при вторият случай и аз се возих в колата.
Аз зимата забравям да изключа отоплението на стъклото, пък не съм го сменял.Alfa 33 IE 1.7 8v 1993
Comment
Comment