Известие

Collapse
No announcement yet.

VDC

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
    Това ОК, но и липсата на ASR е странна. Днес ще я поразгледам отново по-внимателно, ще погледна и централана за АБС-а каква е.
    Братле - не се тормози - нямаш

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:18 ----------

Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
    При 1.9 16V VDC е опция (независимо от нивото на оборудване) . Само при 2.4 20V е стандарт.
    Моята също е без VDC.
    Има една версия - PARADISO за 1.9 JTD 16V M-Jet SW. Там е серийно. Моята е такава
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider
      Има една версия - PARADISO за 1.9 JTD 16V M-Jet SW. Там е серийно. Моята е такава
      Както каза пух малко по-рано, ВДЦ-то е задължително при 2.4-20в, а опция при всички останали.

Аз лично съм виждал 156-ца 1.9 16в, рекаро, босе, нави, парктроник, оригинал аларма и без ВДЦ.

Кажи твоята кои от тези екстри има, че е някаква специална.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

...
        Last edited by pooh; d.m.y г., 11:46.

Comment

Много интересна версия. Гугъл и Епер не са чували за нея.
          Може ли номер на шаси (може и на ЛС)
          Да, имаше я на задния ми капак, ма се наложи да го пребоядисам (не е удрян, а бяха одраскали боята с нещо) и понеже не е от лепенките те я опаткаха за по-лесно
          http://skyauto.eu/index.php/Prodaden...20140hp%202003
          Увеличи снимките на задната врата долу в ляво пише Paradiso - фабричен надпис беше. Даже и в Милано моторс се учудиха. Иначе в EPER e distinctive е описана
          Last edited by NightRider; d.m.y г., 16:27. Основание: Уточнение
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

ОФФ....
            NightRider, тая кола ти ли я продаваше или си я купил за 6500 евро???
            sigpic

Comment

Значи при проверката с ФЕС се оказа, че АБС централата е БОШ 5.3 (без TC или ASR), а не 5.7 и съответно колата е без АСР. Съмнява ме някой да е правил нещо и даже да сменя табло или маха копчета и прочее, а освен това е купена от представителство, където е обслужвана до сега, а не от джамбази с неизвестен произход. Явно има и такава... По интересното е, че се загледах в Одометъра и показва 12121 км (доста странно повторение на еднакви числа)?!? Пише, че ЕКУ-то е флашнато на 27.11.2003.
              Както и да е, благодаря на всички, след нова година ще се радвам на 2 156-ци, старата и новата...
              Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
                Значи при проверката с ФЕС се оказа, че АБС централата е БОШ 5.3 (без TC или ASR), а не 5.7 и съответно колата е без АСР. Съмнява ме някой да е правил нещо и даже да сменя табло или маха копчета и прочее, а освен това е купена от представителство, където е обслужвана до сега, а не от джамбази с неизвестен произход. Явно има и такава... По интересното е, че се загледах в Одометъра и показва 12121 км (доста странно повторение на еднакви числа)?!? Пише, че ЕКУ-то е флашнато на 27.11.2003.
                Както и да е, благодаря на всички, след нова година ще се радвам на 2 156-ци, старата и новата...
                Значи си без
                Весело

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:23 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                ОФФ....
                NightRider, тая кола ти ли я продаваше или си я купил за 6500 евро???
                Аз я продавам, така изглеждаше преди 20 месеца преди да я регистрирам и т.н.
                То моите коли винаги се продават по default. И понеже тази е страхотна, обслужена от всякъде цаната е такава. Има мераклии, ама на изплащане. Но като им предложа лизингова къща - бягат.
                След празниците ще и сложа най-новия оригинален софтуер за нея в Милано моторс. Аз не си "чипосвам" колите
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 16:28. Основание: Уточнение
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

...
                  Last edited by pooh; d.m.y г., 11:45.

Comment

Само да те светна, че PARADISO е официален дилър на Алфа от Калабриа.
                    Може, но колата беше от Милано
                    А и този официален дилър може да си поръча коли с определено ниво на екстри като нестандартно изпълнение и да сложи друго лого или свой надпис
                    Last edited by NightRider; d.m.y г., 16:50. Основание: допълнение
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Може, но колата беше от Милано
                      А и този официален дилър може да си поръча коли с определено ниво на екстри като нестандартно изпълнение и да сложи друго лого или свой надпис
                      Всеки дилър има възможността да си прави каквито му хрумнат окомплектовки на оборудването.

Аз съм дилър и слагам задължително ВДЦ в моето ниво на оборудване да речем "Скуерто". Но това не означава, че ВДЦ-то е серийно.
                      За това и по-горе в темата е написано, че винаги ВДЦ-то е допълнителна поръчка, а няма стандартно такова.
                      По принцип стандартните (задължителни) екстри в даден модел са много ограничени. Всичко друго е надграждане от дилъра. Така работи системата.
                      Аз съм виждал Пасат 6, чисто нов без пластмасовата тапа, която се слага на "бейсик" модела, за да запълни дупката при липса на касетофон, защото е екстра. Просто тук дилърите бяха забравили да я отбележат (а тя е безплатна) при поръчката на колата. Беше станал голям скандал за това, защото покрай нея беше забравено и доста други отметки, които новобранеца "дилър" си е мислил, че разбираш ли това е "стандартна" екстра

п.п. При БМВ може да видиш много по-ясно кое е стандартно за модела и кое е поръчвано допълнително, и всичко това по ВИН.
                      Моя екземпляр в момента е едно от най-високите нива на оборудване. Ама като вкарам вина и като видя допълнително поръчваните "добавки", ако е без тях, колата ще си е направо стандарт оборудване, без никакви допълнителни глезотии.
                      Дори имам опция "премахване на надписа отзад". Дефакто това е допълнителна екстра, колата си излиза от завода без обозначението отзад примерно 320и, 330и и т.н. Екстра, за която плащаш около 300Е при поръчката. Ха на кой ще му хрумне да си поръча тази екстра, но ей на, имам я
                      Last edited by BO; d.m.y г., 18:27.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Всеки дилър има възможността да си прави каквито му хрумнат окомплектовки на оборудването.

Аз съм дилър и слагам задължително ВДЦ в моето ниво на оборудване да речем "Скуерто". Но това не означава, че ВДЦ-то е серийно.
                        За това и по-горе в темата е написано, че винаги ВДЦ-то е допълнителна поръчка, а няма стандартно такова.
                        По принцип стандартните (задължителни) екстри в даден модел са много ограничени. Всичко друго е надграждане от дилъра. Така работи системата.
                        Аз съм виждал Пасат 6, чисто нов без пластмасовата тапа, която се слага на "бейсик" модела, за да запълни дупката при липса на касетофон, защото е екстра. Просто тук дилърите бяха забравили да я отбележат (а тя е безплатна) при поръчката на колата. Беше станал голям скандал за това, защото покрай нея беше забравено и доста други отметки, които новобранеца "дилър" си е мислил, че разбираш ли това е "стандартна" екстра

п.п. При БМВ може да видиш много по-ясно кое е стандартно за модела и кое е поръчвано допълнително, и всичко това по ВИН.
                        Моя екземпляр в момента е едно от най-високите нива на оборудване. Ама като вкарам вина и като видя допълнително поръчваните "добавки", ако е без тях, колата ще си е направо стандарт оборудване, без никакви допълнителни глезотии.
                        Дори имам опция "премахване на надписа отзад". Дефакто това е допълнителна екстра, колата си излиза от завода без обозначението отзад примерно 320и, 330и и т.н. Екстра, за която плащаш около 300Е при поръчката. Ха на кой ще му хрумне да си поръча тази екстра, но ей на, имам я
                        на какво си дилър?
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          на какво си дилър?
                          Написал съм го принципно. Всеки дилър може да си слага допълнително неща в оборудването, което предлага. Но това не означава, че щом е избран "Distinctive" за основа това автоматично означава ВДЦ (примерно) като задължителна екстра.
                          За това ако видиш тукашен дилър на Алфа и да речем в друга държава, то базовия модел на определено ниво на оборудване може да съдържа доста различни екстри в крайна сметка.

За това ти дадох и горния пример. Аз лично ходих да гледам въпросната Алфа лично за мен. На снимки изглеждаше най-високо ниво на оборудване. И до сега не мога да разбера как първия собственик е платил да му сложат Босе, нави, ори аларма, паррктроник а ВДЦ-то да не присъства. Просто не мога да си го обясня, но е факт.
                          Както се казва, който плаща той казва как ще бъдат нещата
                          Last edited by BO; d.m.y г., 01:11.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Написал съм го принципно. Всеки дилър може да си слага допълнително неща в оборудването, което предлага. Но това не означава, че щом е избран "Distinctive" за основа това автоматично означава ВДЦ (примерно) като задължителна екстра.
                            За това ако видиш тукашен дилър на Алфа и да речем в друга държава, то базовия модел на определено ниво на оборудване може да съдържа доста различни екстри в крайна сметка.
                            Това го знам много добре
                            За това ти дадох и горния пример. Аз лично ходих да гледам въпросната Алфа лично за мен. На снимки изглеждаше най-високо ниво на оборудване. И до сега не мога да разбера как първия собственик е платил да му сложат Босе, нави, ори аларма, паррктроник а ВДЦ-то да не присъства. Просто не мога да си го обясня, но е факт.
                            Както се казва, който плаща той казва как ще бъдат нещата
                            И аз съм виждал различни фейсове - с нормални платнени седалки, с или без темпомат, VDC, ... Моята няма нави, Bosse, сенсор за запотяване на стъклата, ма пък има всичко останало (без люк - мразя ги)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Working...
                            X