Та така както вече сте разбрали се бях сборил с алфата......... та направи ми впечетление че всяка бубина подава напражение към свещите на 2 цилиндъра например 1ви на такт сгъстяване и 3ти (ако не се лъжа) на такт разширение.та това ме наведе на мисълта че едната от двете свещи на всеки цилиндър служи за запалване на горивовъздушната смес а другата служи за пълно изгаряне (доизгаряне ) при ...............и така нататък помислете върху това а сега отивам да лоча бира,чао..............
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо ТУинспарка има 2 свещи на цилиндър.Необходими ли са или
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от DanewRomeoTwin Spark = двойна искра, буквален превод. Няма значение 8 клапана ли ще е или 16.1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp
Comment
-
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
За да може като я сриташ на 5-6000оборота и клапаните ти почнат да закъсняват заради променливото газоразпределение да свари да изгори всичкото това гориво дето се впръсква вътре.Гъзарийка - караш 2.0 гори като V6 (във високите об). Освен това тия двигатели са по-екологични.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Re: Защо ТУинспарка има 2 свещи на цилиндър.Необходими ли са
Първоначално публикувано от batzoroТа така както вече сте разбрали се бях сборил с алфата......... та направи ми впечетление че всяка бубина подава напражение към свещите на 2 цилиндъра например 1ви на такт сгъстяване и 3ти (ако не се лъжа) на такт разширение.та това ме наведе на мисълта че едната от двете свещи на всеки цилиндър служи за запалване на горивовъздушната смес а другата служи за пълно изгаряне (доизгаряне ) при ...............и така нататък помислете върху това а сега отивам да лоча бира,чао..............
Грешиш - двете свещи на цилиндъра се палят в един такт!146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection
Comment
-
Колеги, има такава тема и в нея ина написани интересни, и верни неща.
Има отговори на доста от въпросите ви.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... highlight=ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment