Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем-водна помпа?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем-водна помпа?????

в града по задръстванията колата си загрява нормално
    интересното идва когато колата се кара по-спортно,с висока скорост, на върло ....загрява много и стига до доста високи темп.
    Преди няколко дни прочетох че при развалена водна помпа се получавало свирене от ремък В моя случаи когато запаля колата има свирене на ремък+метален,стържещ шум който изчезва секунди след като потегля

ако някой е имал подобен проблем да помага
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Колега същия проблем го имам. Другия месец ясменям помпат, че гледам ангренажа ми се е протрил чак от външната си част. Явно затяга лагера на помпата. Аз сутрин като запаля чак почва да чатка и свирене на ремък се чува и след 3,4 мин работа изчезва. Сменяй, че проблем ако блокира става лошо.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

много ти благодаря колега

при първа възможност ще се смени защото е доста неприятно когато е на някое върло...много и се върви но не смееш да я изрежеш че ще земе да стане някоя беля

бтв някой има ли представа колко струва тази водна помпа
      sigpic

Comment

По-малко от 70 лв. но близо до 70-те.

Comment

благодаря ти за бързите отговори
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfista146
            благодаря ти за бързите отговори
            Сори ама чак сега видях с кааква кола си. За твоята от подписа е 170 лв. помпата с шабата.

Comment

Струва точно 149лв в ТиН кар , клиентска цена. Марка ОМВ.
              Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
              Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
              Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

загреване

аналогичен проблем имах
                при мен се оказа, че ламелите на климатичния радиатор са се запушели най- вече от люспи боя, с която е боядисан и пясък и мухи, естествено.
                не знам дали имаш климатик, но е хубаво да погледнеш дали радиатора не е необходимо да се почисти
                156 2,4 jtd

Comment

Re: загреване

Първоначално публикувано от стоян
                  аналогичен проблем имах
                  при мен се оказа, че ламелите на климатичния радиатор са се запушели най- вече от люспи боя, с която е боядисан и пясък и мухи, естествено.
                  не знам дали имаш климатик, но е хубаво да погледнеш дали радиатора не е необходимо да се почисти
                  да де обаче мене повече ме притеснява това свирене ако е от водната помпа защото,както каза колегата oem може да блокира и да стане белята много голяма

абе много е скъпа тая помпа бее някой има ли представа как се сваля някакви чертежи....
                  sigpic

Comment

При мен подобно свирене имаше от леко хлабав ремък, при палене и ниски обороти в началните минути свиреше.
                    Понеже консумативите бяха сменяни месеци преди това - майстора просто го натегна и от тогава не се е обаждал.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                      При мен подобно свирене имаше от леко хлабав ремък, при палене и ниски обороти в началните минути свиреше.
                      Понеже консумативите бяха сменяни месеци преди това - майстора просто го натегна и от тогава не се е обаждал.
                      да колега и това е възможност но погледни как пасват симптомите-загряване при по-високи обороти и свирене на ремък+леко стържене ....несъмнено ще се смени и ремъка де

само да кажа пак че ако някой ме открехне с някое чертежче как се сваля помпата.... ще съм много благодарен :P
                      sigpic

Comment

1

колега, сподели дали проблема се реши със смяната на водната помпа
                        156 2,4 jtd

Comment

ами за сега не е сменена защото нема възможност

и ти ли имаш подобен проблем колега
                          sigpic

Comment

При мен почна много да стърже сутрин. Ще я сменям тези дни. Не е хлабав ремъка при мен, защото съм с нов обтегач и е натегнат с малко повече от колкото го дават в сервизната книжка. И ремъка се износва от външната си част. Демек помпата затяга здраво. Снощи и аз за малко да прегрея мотора

Comment

така. при мен се оказа лагер на компресора наклиматика. помпата е здрава.

Comment

Working...
                              X