Известие

Collapse
No announcement yet.

Механичен дебитомер - поглед отвътре

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    ламбдата е обратната връзка на инжекционната система. тя следи какво става на изхода и компенсира "грешката" от останалите датчици. ако тя е изправна разликата ще е съвсем минимална, само ще ти гори като ламя докато е студена. това може да се види на газ анализатор. за да променяш така съотношението на горивната смес можеби ще стане с ламбда емулатор.
    е то и дебитомер-а е ОВ пак към компютъра - той и двете ги следи и смесообразува по тях! иначе да , може да се пробва с ламбда емулатор нещичко

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не изчетах всичко, но общо взето центроването на дебитомера става като се рзхлаби застопоряващия винт на палеца, който контактува с платката. Обратно на часовниковата срелка обогатява, а по посока - обеднява. На място, ако е богата сместа, започва да пуши като форсираш. Като я докараш на място пробваш в движение. Ако не върви, завърташ малко обратно на часовниковата и т.н. Ако е разпипана и пружината (спиралата) под палеца, става по-голяма играчка. При натягане на пружината се обеднява сместа и обратно. Пружината се държи от кръглия диск под нея с многото нарези по края - прилича на зъбно колело, с телта която се вижда отстрани се законтря с двете крачета. Като ги надигнеш можеш да натягашпружината по часовниковата стрелка и обратно.Всичко се повтаря докато ти хареса. Ако механично е добре дебитомера, можеш в някакви граници да регулираш малките със стандартния шестограм отстрани в дупката на дебитомера.
      Имам и разни схеми и такива неща. Ще се поразровя.

Ам това е поне при моя дебитомер де. Ако при алфата ти е друг, съжалявам, но все пак би трябвало да са на един принцип.

Comment

Първоначално публикувано от Illusion Покажи съобщение
        Не изчетах всичко, но общо взето центроването на дебитомера става като се рзхлаби застопоряващия винт на палеца, който контактува с платката. Обратно на часовниковата срелка обогатява, а по посока - обеднява. На място, ако е богата сместа, започва да пуши като форсираш. Като я докараш на място пробваш в движение. Ако не върви, завърташ малко обратно на часовниковата и т.н. Ако е разпипана и пружината (спиралата) под палеца, става по-голяма играчка. При натягане на пружината се обеднява сместа и обратно. Пружината се държи от кръглия диск под нея с многото нарези по края - прилича на зъбно колело, с телта която се вижда отстрани се законтря с двете крачета. Като ги надигнеш можеш да натягаш пружината по часовниковата стрелка и обратно.Всичко се повтаря докато ти хареса. Ако механично е добре дебитомера, можеш в някакви граници да регулираш малките със стандартния шестограм отстрани в дупката на дебитомера.
        Имам и разни схеми и такива неща. Ще се поразровя.

Ам това е поне при моя дебитомер де. Ако при алфата ти е друг, съжалявам, но все пак би трябвало да са на един принцип.
        изцяло потвърждавам информацията! така е и този дебитомер - все пак Бош е замесен и при наще и при ваще коли Аз заложих на местене на пружината - по-добре ми се стори от местене на палеца дето контактува, че него ен мога да го върна в първоначалното състояние, а пружината има за отправна система зъбното колело и е доста по-лесно!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Аз, ако не се лъжа, някой беше споменал, че на алфата има сложен дебитомер от М20Б25 (двигател на БМВ). Не се сещам кой беше, но си е работило доста време така доколкото помня.
          Като цяло съм привържаничка на по-старите дебитомери с клапата. От там нататък с тези сензори, нито можеш да си нагласиш нещо, нито, ако му стане нещо, можеш да си го оправиш.

Comment

Working...
          X