Известие

Collapse
No announcement yet.

Тънка боя ли има колата или?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тънка боя ли има колата или?

Оуу колеги. Какво ми се случи...

Вчера си мия колата пред гаража с маркуча и такмо минах лявата страна на колата и тръгвам с маркуча да мия дясната. И при преминаването покрай предницата плъзнах леко маркуча по калника и явно имаше малки камъчета полепнали по него и си надрах калника.

Каква абразивна паста да взема, че да прикрия малко следите? Надраното не е стигнало до ламарината. В практикер гледам има много видове паста, но бих искал някой с опит да ми препоръча такава. Имам после за полирането паста на Търтъл с която ще полирам след абразивната, но каква абразивна?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Ами на мен ми дадоха някаква наливна не я знам каква марка беше,взех две шишенца едно с 1ви номер и едно с 2ри. Втори номер се нанася първо и е по едра, а вече полирането става с 1цата.
    Last edited by Galeano; d.m.y г., 15:33.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Оуу колеги. Какво ми се случи...

Вчера си мия колата пред гаража с маркуча и такмо минах лявата страна на колата и тръгвам с маркуча да мия дясната. И при преминаването покрай предницата плъзнах леко маркуча по калника и явно имаше малки камъчета полепнали по него и си надрах калника.

Каква абразивна паста да взема, че да прикрия малко следите? Надраното не е стигнало до ламарината. В практикер гледам има много видове паста, но бих искал някой с опит да ми препоръча такава. Имам после за полирането паста на Търтъл с която ще полирам след абразивната, но каква абразивна?
      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=24070

Виж тук колега!Дано да ти е от полза
      Успех!
      Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Такава наливна дето казва Галеано и аз съм ползвал пастата е на 3М продават я в магазините за автобои ако третираш първо с 1 номес после с втори или трети става като нова ако има база де щото ако си стигнал до ламарина решението е друго отиваш в магазина за ватобоите взимаш си минималното количество (база) и с тънка четка нанасяш почти не се различава от останалата боя която е с лак.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Точно на 3М беше верно.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не съм стигнал до ламарината. Ще пробвам тази на 3М. Стига да я намеря у наше село.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

няма по-добри от 3М, НО ако нямаш полир машина, няма да видиш и 1/4 от истинския им ефект. отделно всеки номер си иска и специална гъба - с различна твърдост са. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - полиране се прави на чиста, суха и студена ламарина, иначе стават едни петна дето нямат махане.
              дебелината на всички слоеве нанесени фабрично е около 25-30 микрона (доста тънко покритие). това включва 1-2-3 фюлера (основи) и лаковото покритие. не е задължително драскотината да е стигнала до ламарина за да не може да се отстрани с полиране (ако драскотината закача на нокъта, никога няма да изчезне напълно). по сервизите използват и специални (траицакт) шкурки също на 3М с едрина около 1500-3000 преди пастите.
              абе полирането си е наука
              Last edited by FRANKO; d.m.y г., 11:33.
              ALFA ROMEO 156 2.0 16V 155hp 98г

Comment

Working...
              X