Известие

Collapse
No announcement yet.

КОЙ ЗНАЕ СЕГА ПЪК КАКВО И СТАНА?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

охладителната система не се обезвъздушава. просто се пълни повечко разширителния съд и се чака да се отвори термостата. после се долива колкото трябва и това е. ама май термостата ти е наред.
    точка

Comment

Ами ето това е всичко, което намерих в Inet *.pdf ръководства, но нищо не пише за обезвъздушаването и конкретно за дeмонтирането и монтирането на термостата... Alfa Romeo Cooling systemt.doc
      145 ,1.6 TS

Comment

Ами аз доколкото разбирам от картинката 1.4,1.6 и 1.8 нямат датчик в радиатора, а ECU-то управлява вентилатора. Датчик има 2.0 с 2.10.3 управлението, поправете ме ако греша.
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
        Audi A4 1.9 TDI

Comment

Относно термостатите ( знам че вече темата иде офтопик ), но да питам за да не правя глупави грешки струващи прилична сума пари. Това намерих като термостати и да ви питам, понеже знам че повечето сте с термостати BEHR, за другите фирми имате ли някакви впечатления:
          1) VERNET
          2) EPS
          145 ,1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
            Ами аз доколкото разбирам от картинката 1.4,1.6 и 1.8 нямат датчик в радиатора, а ECU-то управлява вентилатора. Датчик има 2.0 с 2.10.3 управлението, поправете ме ако греша.

Ами до колкото четох на самия радиатор няма датчик при тия модели, а и вчера доста го гледах тоя радиатор и не видях датчик там ..-има само 2 кабела, които са си за ел.двигателчето на самата перка

P.S. Има два датчика - единият е на термостата, а другия , ако не греша, се завивива в блока на ДВГ
            145 ,1.6 TS

Comment

Аз не претендирам да съм специалист, ама ми се струва нормално по задръстванията, особено лятото да пуска вентилатора.
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                Аз не претендирам да съм специалист, ама ми се струва нормално по задръстванията, особено лятото да пуска вентилатора.
                Leo, мене ми хрумна, че вероятно нещо не е наред, когато преди доста време бях на една от срещите на клуба във Варна и там когато моята Алфа беше почти на 100 градуса и я загасих .. видях как на колега също със 145 1.6 ТS 16V, който бе минал пътя Бургас-Варна, минал през задръстванията във Варна, направи 1-2 старта за шоуто на Морска гара и после си остави да си работи двигателчето - стрелката на температурата в колата му не мръдна от 80 градуса.. За осичката на ne0 става дума
                145 ,1.6 TS

Comment

Working...
                X