Напоследък като си карам колата и като намаля скороста точно преди спиране и се чува някакво свистене за кратко време. Не мога да го определя точно.Но го прави само тогава.Какво може да е?Казах да ми прегледат ремъците,уж ги понатегнали ,ама май се чува още по зле? Звука наподобява свирене от некачествени накладки,ама не точно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
свистене при намаляване на скоростта
Collapse
X
-
Свисти в момента преди да спре или с много малка скорост,но без да съм натиснал спирачката.Ако колата е на място на свободна и като и давам газ няма проблем..Свисти само когато се движи,Накладките са на около 4 000 км. и досега проблем нямаше.Какво може да е? Колата е 146 1.6
Comment
-
Може да е неусвободена накладка. На мен лично ми се е случвало. Триеше яко в диска дори без да пипам спирачката. Направи си следния тест. Правиш едно две кръгчета из махалата и спираш. След това веднага пипаш 2-те предни джанти. Ако една от 2-те е мн по топла от другата - там е проблема. След тва правиш същата проверка и на задните джанти.Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.
Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър)
Fiat Brava JTD
Comment
Comment