Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си нулирам ЕКУ-то сам?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да си нулирам ЕКУ-то сам?

Колата е от подписа ми - Спортвагон/ 2003. От един месец насам започна да ми изписва съобщения на екрана колко дни ми остават до предвиден сервиз, понеже ми предстоеше пътуване на море при оставащи 11 дни ходих до Ауто Италия да питам дали няма да ме остави на път и могат ли да ми нулират компютъра. Оня "разбирач" погледна, понатисна някое и друго копче по таблото, върна ми датата с 3 месеца назад и каза "няма страшно, най-много да ти светне някоя лампа - карай!". В деня преди да тръгна я гледахме на лаптоп в един сервиз - всичко в ред, няма никакви проблеми по възли и т.н. На другия ден тръгнах за Бургас, всичко беше тип топ, само някъде около Сливен на два-три пъти леко ми прекъсваше за секунда и "забиваше нос". На 2 километра преди Бургас ми даде съобщение "Изтекъл срок на предвидено сервизно обслужване" и изгасна. След като откачих клемата на акумулатора и рестартирах отидох в сервиз "Кафеджиев", оторизиран от Ауто Италия за Бургас, където ми закачиха колата на лаптопа и след 15 минутно чудене казаха че не били попадали досега на фейслифт на 156 и не ги пускало да влезат в ЕКУ-то, пускало ги в двигателя, еърбеговете, спирачките и прочее глупости, но не можели да влезат в менюто за нулиране на сервиза. На всичко отгоре беше събота и нямаше на кой да се обадят в София да питат. Сега съм в Ахтопол повече от седмица и през два-три дни ми се налага да рестартирам.
    Някой имал ли е подобен проблем и има ли начин да се нулира през менюто на диалоговият прозорец или трябва пак да минавам през ония "разбирачи" и да се надявам че от София ще им кажат как се влиза в този компютър и как се нулира сервиза?
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Ето един код който става на италянките !
    Рестарт на екуто !
    Откачяш акумолатора за 1 ч. , въртиш на стартер без да палиш и засичш 90 сек. , изключваш от стартер за 90 сек. , палиш и оставяш от 5 до 10 мин да работи на празен ход без да натискаш газта , гасиш и изчякваш извесно време !
    Това трябва да стане в тази последователност със сравнителна точност !
    Кажи после има ли ефект !
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщение
      ...Откачяш акумолатора за 1 ч. , въртиш на стартер без да палиш и засичш 90 сек. , изключваш от стартер за 90 сек. , палиш и ...
      Тоя номер как става - да въртиш без да запали?
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Има друга тема за рестарта на ЕКУ-то, и там е описано съвсем подробно процедурата (която ...хм... не е съвсем същата).
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Написали сте една камара глупости. Кво рестартиране на ЕКУ-то, кви пет лева, ква милиция За ресетване на интервала на сервизното обслужване изобщо не трябват никви лаптопи или екзаминери.

Това се прави много лесно - даваш контакт(без да палиш обаче), натискаш едновременно + и - (копчетата плюс и минус) за 10 секунди и дисплея ще покаже "Следващо сервизно обслужване след 20 000 км". На толкова се сменя маслото в белите държави.

По дифолт след ресетване имаш 20 000 км или 12 месеца - което настъпи първо. Затова ония хоботи от АутоИталия са върнали датата с 3 месеца назад.

П.П. ИМАМ ЕДНА ГОЛЯМА МОЛБА - КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ, НЕ ДАВАЙТЕ ИДИОТСКИ СЪВЕТИ (това се отнася най-вече за RaIDeR), ЩОТО НЯКОЙ МОЖЕ ДА СИ СТРОШИ КОЛАТА. ОТДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ОТКАЧА АКУМУЛАТОРА, ЩЕ ВЪРТИ 90 СЕКУНДИ БЕЗ ДА ПАЛИ??????? И КАК ЩЕ СТАНЕ ТАЯ РАБОТА - НАЙ-МНОГО ДА СИ ИЗГОРИ СТАРТЕРА.
          Last edited by pinko; d.m.y г., 14:06.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
            Тоя номер как става - да въртиш без да запали?
            Предполагам има предвид на контакт!

Иначе споделям мнението изцяло на ПИНКО - НЕ ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ ЗА НЕЩА ДЕТО НЕ СА ВИ ЯСНИ!!! Последствията може да са необратими и после да няма !!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

тоа номер за сички италянки ли става или само за 156 ?
              Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Аз да помогна пак те ... ми се качят на главата !
                Май вие трябва да се образовате малко по-вече !
                Несъм излъгал за нищо и комбинацията действа !
                Като си дал на контакт трудно ще ти изгори стартера (умник ххх)!
                Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първоначално публикувано от RaIDeR
                  ...въртиш на стартер без да палиш и засичш 90 сек. , ...
                  @RaIDeR
                  Бай дъ уей, оправи ли си алтернатора?

Comment

въртиш на стартер без да палиш и засичш 90 сек.

комбинацията може би действа при някоя архивна трента тре, ама не и при 156

Ако въртиш 90 секунди на стартер почти сигурно ще изгори стартера.

А този номер става само на 156 FL 1 - вътрешен фейслифт (от март 2002 г.). Предполагам, че и на FL 2 е същото, но не съм сигурен.
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Ето един код който става на италянките !
                      Рестарт на екуто !
                      Откачяш акумолатора за 1 ч. , въртиш на стартер без да палиш и засичш 90 сек. , изключваш от стартер за 90 сек. , палиш и оставяш от 5 до 10 мин да работи на празен ход без да натискаш газта , гасиш и изчякваш извесно време !
                      Това трябва да стане в тази последователност със сравнителна точност !
                      Кажи после има ли ефект !
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ако някой още не е разбрал - за такава Алфа става дума

Копчетата + и - са предпредпоследното и последното - под врътките на климатроника, отдясно
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Благодаря колега, ще го пробвам веднага! Просто нямам думи за "диагностиците" в Ауто Италия...Наздраве на всички
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                            Ако някой още не е разбрал - за такава Алфа става дума

Копчетата + и - са предпредпоследното и последното - под врътките на климатроника, отдясно
                            днес го пробвах това на 4-5 пъти ама нестава,чудя се дали не трябва да въртя 90 секунди на стартер без да запаля?
                            или пък немога ги натисна и двете едновременно....луда работа
                            Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                            Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                            Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                            Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                            Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

На 156 преди фейслифта как се прави? Там + и - няма, нито дисплей.
                              Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                              Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Working...
                              X