Известие

Collapse
No announcement yet.

критични обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• критични обороти

Двигателя ми е Д16А8-няколко пъти го изпъвах до над 7000 оборота, но за кратко време (около 1 мин).Опасно ли е това за двигателя? Може да си внушавам ама последния път ми замириса на изгоряло.Бях отворил докрай прозорците и не съм сигурен дали беше мирис от изгорели газове или от нещо друго(да не би да е приплъзнал съединителя?). Накрая започна като че ли да прекъсва. Врено ли е това за мотора и до колко максимум имам право да го издувам за да няма последствия.
    Благодаря предварително!

тва на хонда ли е ??? иначе 7000 не тряя да го притесняват, за малко, но зависи в какво състояние е мотора....
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 13:29.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от wwwolfish Покажи съобщение
      Врено ли е това за мотора
      Ами не е полезно . .
      Първоначално публикувано от wwwolfish Покажи съобщение
      и до колко максимум имам право да го издувам за да няма последствия.
      От едни об-ти нагоре става червено - защо ли?
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не е от съединителя.От него е когато ти замирише на нещо като развалени яйца или лайна или двете работи разбъркано изгорялото намирисва на гарнитурка не е зле внимателно да я следиш за известно време губи ли вода или масло .
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

На познат брат му работеше при бмв инжинерите. Там двигателите ги пускат на 10 000+ за примерно 20 минути, ако издържи го пускат за произвеждане и те така, ако ли не - следващия. Общо взето това, че се панирате всички, че отишла стрелката в лютеницата... сещаш се.

Със сигурност не е полезно двигателя като прекъсвача заводско е примерно на 6400, а ти примерно си поиграеш малко и я напрягаш до 7000, но няма нищо кой знае колко фатално.

Comment

На ТС нищо му няма ако се вкарва 7000 и над тях ако е за кратко време , НО ако правиш това често е доб ре да се замислиш за някакви по добри масла които осигуряват защита на двигателя (най вевче биелни и основни лагери) при тези обороти.
            Иначе прекъсвача оригинално е към 7200 а след разни ремапове може да отиде на 7500 и даже на 8000 и пак не се трошат двигателите стига да не се държат на прекъсвач дълго време и да се използват подходящите масла.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              На ТС нищо му няма ако се вкарва 7000 и над тях ако е за кратко време , НО ако правиш това често е доб ре да се замислиш за някакви по добри масла които осигуряват защита на двигателя (най вевче биелни и основни лагери) при тези обороти.
              Иначе прекъсвача оригинално е към 7200 а след разни ремапове може да отиде на 7500 и даже на 8000 и пак не се трошат двигателите стига да не се държат на прекъсвач дълго време и да се използват подходящите масла.
              Моя след ремапа в на 7600, но гледам да не я вкарвам чак до там.

М/у другото какво по-добро масло може да се сложи? AGIP 10W60 може би?
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

За нещо такова говоря 10W60 e добър избор марката всеки сам си преценя аз съм със селЕния
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Хубаво Селения ама забелязах на моята след като съм карал на ръчка като вдигна щеката после и маслото пуши в синио сиво и мирише на изгоряло. Според мен това не е нормално.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                  X