Ем не знам. Старите ми накладки пък не свиреха. Но и не пише нищо на тях. Нито марка, нито модел. Нищо не пише.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За бога, не си купувайте евтини накладки!
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега. Нещо не си разбрал добре. Ке се утепеш някъде"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Цитат от Фиат Форума!
Първоначално публикувано от DanchojnЗдравейте колеги!
Доста се е изписало във форума за скърцащи спирачки! Почти винаги се смята, че скърца феродото. ДА ама НЕ. Нямам снимки но ще се опитам да го обясна. Мойта кола е на 2 години и от както съм я взел спирачките при определени условия свиркат, скърцат и така нататък. Разбрах, че почти няма нова кола, която да го няма този "проблем". Не само марката ФИАТ. И така се позадълбах в това скърцане. Оказа се, че фирмите произвеждащи накладки и вообще елементи с феродо изхвърлят азбеста от продукцията, тъй като е канцерогенен. Заместителите му обаче осигуряват добро спиране но и добри музикални наклонности в определени ситуации. Какво имам в предвид! Свирукането, което чуваме е честота(трептение) в звуковия диапазон. Новите материали са по склонни към такива трептения при натискане на спирачките, но не свирят те. Чуваме трептението между буталото и металната част на накладките. Това разбира се ако всичко останало е наред и нямаме изпечено феродо и т.н. От прочетеното тук там, се хванах и намазах контактната повърхност м/у буталото и накладката с медна грес на френската фирма IGOL. Настана тишина в спирачната ми система.
Предните си накладки замених с модел на Remsa. Направи ми впечатление, че в/у металната част на накладките има занитена пластина от друг материал. Явно със същата цел. Може би по-добрите накладки са така. Имаше доста колеги, които се оплакваха от скърцащи спирачки дори при нови накладки - проблема се решава с медна грес. Тя е устойчива до 1100 градуса и не се отмива от вадата.
Дано съм бил полезен на някого!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Бе те при мен от 2 дена спряха да свирят. Ама аз и не съм и карал толкова, че да ги загрея. Ако свирнат пак ще ги мазна и ще споделя после.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
zdr
Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщениеСмених накладките,вече отима спирачки и отнема свирене за моя радост.Накладките са Ремса,взех ги от Чефин-представителя на Ивекоsigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
!!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!
Comment
-
Пермафус маф и райкам са едни и същи накладки с различн имена един и същи е собственика на трите марки .На мойта 155 като я купих бяха лукас накладките и не свиреха .Лукас са и спирачните апарати оригиналние на 155.От14 000 км съм с Пермафус и не свирят обаче знам хора при които свирят нещо несе разбират с всички марки дискове май.
От14 000 км съм с Пермафус и не свирят обаче не съм впечатлен от спирането искат яко натискане и тогава спират обаче почва АБС да се включва .sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМиналата седмица си смених накладките с нови на RAICAM. Тая в магазина ми ги хвали. Евтини и качествени. Мекички били ала бала. Първата седмица добре. И от неделя на сам съм като влак. Свирят страшноАко не се оправят и ми писне какви накладки да си взема? FERODO може би?
Comment
-
Първоначално публикувано от ken400 Покажи съобщениеНеви разбирам бе хора какви спирачки моите са супер евтини .Ако я изкарам извън скорост и натисна много ясно че ще свирят . Ползваи моторна спирачка нали, се сещаш ? Така няма даги сменяш секи ден.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Бих ви препоръчал един руски сайт http://www.autodela.ru
Има много интересни тестове на накладки....Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
Comment