Известие

Collapse
No announcement yet.

За бога, не си купувайте евтини накладки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ем не знам. Старите ми накладки пък не свиреха. Но и не пише нищо на тях. Нито марка, нито модел. Нищо не пише.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Колега. Нещо не си разбрал добре. Ке се утепеш някъде
      Може да не съм разбрал добре, но със сигурност видях добре - намазаха триещата част на накладката, предполагам с въпросната медна грес......може и да е различна, може и друго да е, но знам какво видях.....и е рано да се трепя, щото още е много далече момента в който ще ги сменя, и евентуално ще имам проблеми......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Що не мога да го изтрия е? Поста става въпрос!
        Last edited by code; d.m.y г., 17:19.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не си пипайте спирачките по-добре да ви пеят отколкото да ви опеят фактически
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Цитат от Фиат Форума!

Първоначално публикувано от Danchojn
            Здравейте колеги!

Доста се е изписало във форума за скърцащи спирачки! Почти винаги се смята, че скърца феродото. ДА ама НЕ. Нямам снимки но ще се опитам да го обясна. Мойта кола е на 2 години и от както съм я взел спирачките при определени условия свиркат, скърцат и така нататък. Разбрах, че почти няма нова кола, която да го няма този "проблем". Не само марката ФИАТ. И така се позадълбах в това скърцане. Оказа се, че фирмите произвеждащи накладки и вообще елементи с феродо изхвърлят азбеста от продукцията, тъй като е канцерогенен. Заместителите му обаче осигуряват добро спиране но и добри музикални наклонности в определени ситуации. Какво имам в предвид! Свирукането, което чуваме е честота(трептение) в звуковия диапазон. Новите материали са по склонни към такива трептения при натискане на спирачките, но не свирят те. Чуваме трептението между буталото и металната част на накладките. Това разбира се ако всичко останало е наред и нямаме изпечено феродо и т.н. От прочетеното тук там, се хванах и намазах контактната повърхност м/у буталото и накладката с медна грес на френската фирма IGOL. Настана тишина в спирачната ми система.
            Предните си накладки замених с модел на Remsa. Направи ми впечатление, че в/у металната част на накладките има занитена пластина от друг материал. Явно със същата цел. Може би по-добрите накладки са така. Имаше доста колеги, които се оплакваха от скърцащи спирачки дори при нови накладки - проблема се решава с медна грес. Тя е устойчива до 1100 градуса и не се отмива от вадата.

Дано съм бил полезен на някого!
            Загледах се тази вечер в старите ми накладки. Наистина задната им повърхност е намзана с грес. Една жълтеникава такава. Предполагам въпросната медна. Мисля и аз да го направя този номер. Утре отивам за медна грес.

Comment

Кажи после дали е имало ефект.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Бе те при мен от 2 дена спряха да свирят. Ама аз и не съм и карал толкова, че да ги загрея. Ако свирнат пак ще ги мазна и ще споделя после.

Comment

Направи ми впечатление,че на новите дискове бяха намазани с нещо (жълтениково) може да е било въпросната медна грес
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Смених накладките,вече отима спирачки и отнема свирене за моя радост.Накладките са Ремса,взех ги от Чефин-представителя на Ивеко
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

zdr

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                      Смених накладките,вече отима спирачки и отнема свирене за моя радост.Накладките са Ремса,взех ги от Чефин-представителя на Ивеко
                      Ремсата не са лоши! Обаче не ги насилвай много че...... бавно възвръщат и карат 13-15000хил.
                      sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                      http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                      !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Само не разбрах кво възвръщат накладките. И ся мойте не знам бързо ли бавно ли възвръщат...
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Пермафус маф и райкам са едни и същи накладки с различн имена един и същи е собственика на трите марки .На мойта 155 като я купих бяха лукас накладките и не свиреха .Лукас са и спирачните апарати оригиналние на 155.От14 000 км съм с Пермафус и не свирят обаче знам хора при които свирят нещо несе разбират с всички марки дискове май.
                          От14 000 км съм с Пермафус и не свирят обаче не съм впечатлен от спирането искат яко натискане и тогава спират обаче почва АБС да се включва .
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Миналата седмица си смених накладките с нови на RAICAM. Тая в магазина ми ги хвали. Евтини и качествени. Мекички били ала бала. Първата седмица добре. И от неделя на сам съм като влак. Свирят страшно Ако не се оправят и ми писне какви накладки да си взема? FERODO може би?
                            Неви разбирам бе хора какви спирачки моите са супер евтини .Ако я изкарам извън скорост и натисна много ясно че ще свирят . Ползваи моторна спирачка нали, се сещаш ? Така няма даги сменяш секи ден.

Comment

Първоначално публикувано от ken400 Покажи съобщение
                              Неви разбирам бе хора какви спирачки моите са супер евтини .Ако я изкарам извън скорост и натисна много ясно че ще свирят . Ползваи моторна спирачка нали, се сещаш ? Така няма даги сменяш секи ден.
                              Трябва да свирят дрънци.Едни хубави накладки колкото и да ги натискаш нетрябва да свирят.
                              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Бих ви препоръчал един руски сайт http://www.autodela.ru
                                Има много интересни тестове на накладки....
                                Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Working...
                                X