Известие

Collapse
No announcement yet.

За бога, не си купувайте евтини накладки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

абе моето мнение защо го подминахте, и без това от скоро съм във форума ще хвана да ви се разсърдя преди да ви познавам
    156 sportwagon 2.4 jtd 150hp 2002

Comment

Първоначално публикувано от dimitrichko Покажи съобщение
      аз предпочитам да карам с permafuse от т&н и на 4-5 накладки сменям дискове
      brembo max
      така ми излиза по евтино сигурно и поне не свирят.
      иначе феродо по 90лв. koето свири и на 4 тия чифт накладки си си платил диковете
      Аз съм с Феродо и нямам никакви оплаквания. Само първите 1000 км свиреха, но със спирането проблеми не съм имал.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

абе моето мнение защо го подминахте, и без това от скоро съм във форума ще хвана да ви се разсърдя преди да ви познавам
        Брембьо макс са с канали Има разлика, но не ми стана ясно защо сменяш дискове на 4-5 смени на накладки, а не просто ако са надрани или износени прекомерно С тези канали феродото заминава доста по-бързо, без да износва толкова много самия диск.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Темата е много добре озаглавена. Някои производители дори имат евтина и скъпа серия, естествено скъпата серия е винаги за препоръчване - все пак говорим за спирачки! Моите наблюдения скромни, дават предпочитания към първа линия на Феродо, Бош и Текстар...

Comment

От известно време си купувам /от Аутодетелина - Плевен/ едни дето са в кутия без фирмена марка, обаче вътре на самите накладки е набита емблемата на Фиат-Ланчия, на мен ми се виждат оригинални, спират перфектно на студени и на горещи дискове, свирят много слабо - едва -едва при леко натискане...недостатъка е че свършват за 15-18 К км. и цапат зврески джантите, обаче последните им недостатъци са пренебрежими на фона на перфектния им перформанс
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Аз съм с едни Бореал от александър ауто и съм като бързия влак за Петрич и Кулата в момента.Набарах едни Ремса да пробам как са,цената им е 72лв
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аз съм с пермафюз задни и RC предни. Не съм чул да свирят и си спират чудесно
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                  Аз съм с едни Бореал от александър ауто и съм като бързия влак за Петрич и Кулата в момента.Набарах едни Ремса да пробам как са,цената им е 72лв
                  Абе за Ремса чувам само хубави неща. И аз за такива съм се замислил след като чух на Новачев феродото.
                  '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                  Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                  Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    Брембьо макс са с канали Има разлика, но не ми стана ясно защо сменяш дискове на 4-5 смени на накладки, а не просто ако са надрани или износени прекомерно С тези канали феродото заминава доста по-бързо, без да износва толкова много самия диск.
                    на третите накладки ве4е канали по4ти няма и хубавия звук като спираш с висока скорост из4езва.а на петите дика е износен под нормата.
                    а относно разликата в накладките м/у permafuse и ferodo е минимална в износването на диска.
                    а каналите на диска не са за пазене на диска,а за да излизат от там изгорелите газове като спираш с висока скорост, и се 4ува много як звук.
                    156 sportwagon 2.4 jtd 150hp 2002

Comment

...а каналите на диска не са за пазене на диска,а за да излизат от там изгорелите газове като спираш с висока скорост, и се 4ува много як звук.
                      Не става дума за пазене на диска, а за отнемане повърхностния слой на накладката. Наскоро бе дискутирано това в друга тема
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Абе някой слагал ли е вентилирани дискове на 156? Моите са доста износени и ще ми предсоти смяна. И се чудя със стандартните апарати мога ли да сложа само дискове. Но не от тези двойните а да е пак единичен диск, но с дупки или канали. Брембо мисля, че имаха такива много фешън на външен вид

Но не ми се купуват и апарати. Знам, че на брембо апаратите са скъпи.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Абе някой слагал ли е вентилирани дискове на 156? Моите са доста износени и ще ми предсоти смяна. И се чудя със стандартните апарати мога ли да сложа само дискове. Но не от тези двойните а да е пак единичен диск, но с дупки или канали. Брембо мисля, че имаха такива много фешън на външен вид

Но не ми се купуват и апарати. Знам, че на брембо апаратите са скъпи.
                          требе смениш и апаратите
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ако дисковете са надупчени и нарязани не е необходимо да се сменят апаратите. Просто такива дискове ги има с размери като за 156
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
                              Ако дисковете са надупчени и нарязани не е необходимо да се сменят апаратите. Просто такива дискове ги има с размери като за 156
                              Не бре, колегата иска да сложи вентилирани дискове, ама без да смени апаратите няма да стане...

Comment

Феродо премиер отпред, с Брембо Макс и стандартните дискове отзад с Делфи накладки....нямам никакви грижи с тях, нито свирят, нито нищо, а спирам много....поне докато не се включи абс-а....
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X