Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против летите джанти в зимни условия.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За и против летите джанти в зимни условия.

Колеги,
    чудя се дали да си купувам със зимните гуми и тенекиени джанти или да си сложа гумите на летите.
    Бихте ли ме светнали за предимствата и недостатъците на двата варианта.
    Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
    2003 Honda CBR 954 RR

железни си вземи
    +
    по-високи гуми от сегашните - т.е. ти май беше на 15" та си земи зимни 14"
    и по-тесни гуми

по-тежки и удароустойчиви са железните
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

еми зимните гуми се слагат на стоманени джанти зада не се надерат и изкривят летите през зимата от леда и разни други......тази зима ще ми е 3-та, досега не съм имал проблем с надирането, карам с летите джанти, но те са и без това достатъчно надрани от предишния собственик, общо взето зависи от това какви са ти джантите ако са ти нови и хубави и запазени по-добре си купи 4 стом.джанти да не си скубеш косите някъде
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        по-високи гуми от сегашните - т.е. ти май беше на 15" та си земи зимни 14"
        и по-тесни гуми
        Това страшно ми се иска, защото разликата в цената на сегашния ми размер и на 14" е страшна
        Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
        2003 Honda CBR 954 RR

Comment

...сбогом и благодаря за рибата...
          ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Аз пък си имам двакомплекта лети джанти - лятото си карам Азев 15" на 7,5J а зимата орогоналните QV джанти които са 15" на 6.5J
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

обади се на анкол да видиш какви железни имат 5х98 или направо отиди и си харесай
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз лично до сега винаги съм сменял гумите и зиме и лято съм си карал с лети джанти и на Фиата и на Алфата, но за следващата кола определено ще взема стоманени 15", защото:
                1 По-добре 15" от колкото зимни 16" + тва трвябва да са нископрофилни ареее нема такава цена...
                2 Пазя си летите джанти от падане на покритието, което се случи миналата година с 2 джанти на КуВе-то.
                3 Гумата може да бъде по-висока и по-тънка, ако цолажа е по-малък.
                4 Смяната може и сам да си я направиш точно за 30мин, а не да киснеш по опашки в гумаджииниците.
                www.facebook.com/workshox

Comment

Абре и аз съм изправен пред същата дилема...дали да си карам зимните гуми със стоманените 15ки или с фабричните лети 15ки....всичко си имам само трябва да реша с какво да карам

За сега везните клонят към стоманените
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Летите джанти зимата се скапват както вече всички споменаха прецаква се лаковото покритие.стоманените по лесно се криват и ако случайно даречем се ударите в бордюр ще се изкриви джантата а не окачването. При монтаж демонтаж на гумите те се скапват и ако имате само едни джанти и нови гуми при 3-4 смени ще се съсипят, но това е в дългосрочен период. Аз винаги съм карал лятото лети зимата стоманени

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                      Абре и аз съм изправен пред същата дилема...дали да си карам зимните гуми със стоманените 15ки или с фабричните лети 15ки....всичко си имам само трябва да реша с какво да карам

За сега везните клонят към стоманените
                      Ти имаш и летите и стоманените...
                      Вече си зависи дали ще държиш на външния вид. Ако обаче сложиш стоманените, то тогава наистина няма за какво да пазиш летите 15"-ки, щото нито през лятото, нито през зимата ще ги обуваш...
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
                        Ако обаче сложиш стоманените, то тогава наистина няма за какво да пазиш летите 15"-ки, щото нито през лятото, нито през зимата ще ги обуваш...
                        Някой знае ли дали стават на 159 за зимни
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

джанти

аз със 16-ките ше си траа
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аз карам 14" със зимните гуми - желязни и 15" с летните гуми - алуминиеви
                            До сега вече 3-та зима е така и изключвайки външния вид на колата, нямам проблеми Като се сетя колко пари се дават за смяна на гуми върху 1 и същ комплект джанти, това значи че за 2 сезона (зимата+пролетта) избиваш цената на 4бр. 14" железарки (60-80лв. комплекта, зависи как ги намериш)
                            sigpic

Comment

малко встрани от топика:
                              Първоначално публикувано от Dodo 155
                              4бр. 14" железарки (60-80лв. комплекта, зависи как ги намериш)
                              Тва за втора ръка, нали? Че в един магазин ми поискаха 100 лв./бр

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                              X