Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Благодаря ви колеги много сте учтиви с CF2 мотор съм, стария дебитомер е 019 но вече го уточнихме ще се купува 019.
    АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

• Но все пак да отбележа, че на колата се монтира F 00C 2G2 030 и си върви нормално, тия дни ще я закачам да гледам показанията.
      ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo
        Преди малко свалих от кола, дебитомер с номер 0 281 002 308, а датчика му се оказва, че е :
        F 00C 2G2 044

което противоречи с инфото от пост 1
        308 и 309 са еднакви дебитомери,раликата е само в хаузинга,заради закрепването при Стилото направо за кутията с болтчета иначе иглата трябва да е 044

Аз не видях никъде в 1 пост,къде пише,че в 309 дебитомер се монтира игла 030,която се сдлага в 019 и се монтира на мотори ЦФ2,а твойта кола е с ЦФ3 мотор
        Last edited by Mury; d.m.y г., 11:12.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• @Mury - до вчера в първия пост бяха публикувани точно тези номера и се твърдеше, че са с 030.

Човека се е подвел и е взел 019 дебитомер, който е с игла 030.Колата върви добре, според него дори по-добре, но не се знае, в какво състояние му е бил предния MAF.

Затова исках да се редактира пост1, да няма други объркани
          ex - 147 16v multijet

Comment

• колеги този дебитомер 0280218019 може ли да замени 0280000602 за 33-ка 1.7 IE
            че искат за него 1500 лв почти
            Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
            Звукът може да бъде
            описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

• Първоначално публикувано от staiger Покажи съобщение
              колеги този дебитомер 0280218019 може ли да замени 0280000602 за 33-ка 1.7 IE
              че искат за него 1500 лв почти
              Няма как,по простата причина че на 33 1.7 дебитомера е от старите с клапа,и няма нищо общо с 019
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Дебитомер Huco

Вчера си купих HUCO дебитомер за 2.0 ТС и след като го сложих колата започна да тресе прекъсва, супер спъната, давам газ подскача - чудо, не е истина. Без дебитомер е направо сълза сравнение с хюгото. Не знам какво да кажа и какво да правя вече. Днес ще го върна и ще си взема БОШ, но ако и с него е така, не знам какво може да е
                Alfa 156 2.0 TS

Comment

• Върни го, и си земи качествен бош.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• върнах го хюгото, 100 лева беше. Някой знае ли в момента цената на 0281002199? Знам че мога да взема само сензор 019 и да го поставя на моя, но ако разликата не е голяма, да не правим БГ работи. Колата ми е 2.0 155 коня. С закачен деб е супер спъната, разход между 15-20 /100. с откачен дебитомер върви но прекъсва предърпва, иначе върти гуми на първа и на втора, оборотите играят като луди като пусна газта. Диагностиката ми показа че само ламбдата ми не работи, за дебитомера нищо не каза.
                    Може ли да е от нещо друго спъната колата, сега ще купяя оригинален БОШ 0281002199 и се притеснявам като го сложа да не е пак така?
                    Alfa 156 2.0 TS

Comment

• Първоначално публикувано от didikoff Покажи съобщение
                      върнах го хюгото, 100 лева беше. Някой знае ли в момента цената на 0281002199? Знам че мога да взема само сензор 019 и да го поставя на моя, но ако разликата не е голяма, да не правим БГ работи. Колата ми е 2.0 155 коня. С закачен деб е супер спъната, разход между 15-20 /100. с откачен дебитомер върви но прекъсва предърпва, иначе върти гуми на първа и на втора, оборотите играят като луди като пусна газта. Диагностиката ми показа че само ламбдата ми не работи, за дебитомера нищо не каза.
                      Може ли да е от нещо друго спъната колата, сега ще купяя оригинален БОШ 0281002199 и се притеснявам като го сложа да не е пак така?
                      Няма да е така повярвай
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от didikoff Покажи съобщение
                        върнах го хюгото, 100 лева беше. Някой знае ли в момента цената на 0281002199? Знам че мога да взема само сензор 019 и да го поставя на моя, но ако разликата не е голяма, да не правим БГ работи. Колата ми е 2.0 155 коня. С закачен деб е супер спъната, разход между 15-20 /100. с откачен дебитомер върви но прекъсва предърпва, иначе върти гуми на първа и на втора, оборотите играят като луди като пусна газта. Диагностиката ми показа че само ламбдата ми не работи, за дебитомера нищо не каза.
                        МОята кола е със същия двигател като твоята... Преди ДВЕ години си взех бош за 136 лв и от тогава нямам проблеми...
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Тенкс много за съветите, днес ще си купя БОШ и ще ви споделя разликите
                          Alfa 156 2.0 TS

Comment

• Колеги, сега разговарях с Александър ауто София и ми обясни един колега от магазина (пак с алфа), че този деб 0281002199 не е оригинален продукт на БОШ, пак го продават и пише че е БОШ, но със съмнителен произход - цена в момента 105 лева. Оригиналният продукт на БОШ за 2.0 ТС е 019, който е 251 лева в момента. Казвате ми всички че БОШ от 136 лева (явно става въпрос за 199) колата заспива и е идеален, затова се чудя дали да дам 251 лева или 105, щото тоя от 105 ако става може също да е бош, но да не е правен в италия а примерно в турция но пак да е хубав. Помогнете, дайте акъл. за 150 лв. разлика да повярвам ей така че единия е оригинален а другия не е, малко трудно. По принцип винаги има залежала стока в БГ магазините които са вземани на високи цени
                            Alfa 156 2.0 TS

Comment

• слагаи 0280218019 аз съм с такъв вече втора година и за сега не ми дава ядове пък е и евтин
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

• Колеги голяма сага с тия дебитомери, колата ми е в един сервиз и от там ми казаха преди малко, че дебитомера ми, който е БОШ 0281002199 работи без проблем, замервали са го, и че този дебитомер не бил за мойта кола, защото променя стойностите на софтуера. Както и да, то е ясно че ще купувам 019 който се надявам да е оригинален. Цената му я проверих (на 019) в евро-07 505 лева, александър ауто софия 251 лева, AXM в сайта е 218, а в програмата им в склада в Бургас е 290 лева. Не е истина, звъннах в три магазина и получих 4 различни цени. Някой ако е купувал на скоро, да сподели каква цена го е вземал.
                                Alfa 156 2.0 TS

Comment

Working...
                                X