Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Никой ли не е мерил изходното напрежение на дебитомера на 1.4 TS ? А някакви идеи за стойността на въздушния поток ? Защото имам кривите на дебитомера, евентуално да определя по тях .

---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Никой ли не е мерил изходното напрежение на дебитомера на 1.4 TS ? А някакви идеи за стойността на въздушния поток ? Защото имам кривите на дебитомера, евентуално да определя по тях .

Comment

• Искам да задам отново един въпрос, който навремето не намери отговор тук
      Някой да знае този 0 280 218 113 с кой сензор е?

Другото което установих отдавна е, че сензорите за дизелите са с по-малко работно прозорче на датчика, дето се охлажда (лъскавата пластика)

Comment

• В момента моята 1.9 JTD 16V M-Jet е със сензор 047 накрая и върви прилично. Някой да има графиката му? Не пиша парт номера на целия дебиЛомер, защото го нямам.
        С 2030 е много зле, ако някой реши да пробва, че имам един чисто нов такъв

Comment

• Каква е причината за това, стойностите на "air quantity" и "desired air quantity" сериозно да се разминават в движение?

Първото общо взето е пропорционално на оборотите.

За разлика от това, второто си стои почти постоянно.

Прилагам лог.
          Attached Files

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Каква е причината за това, стойностите на "air quantity" и "desired air quantity" сериозно да се разминават в движение?

Прилагам лог.
            Ако искаш да се гледат с МЕС, не ги обединявай файловете

Останалото - тук:
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Ако искаш да се гледат с МЕС, не ги обединявай файловете

Останалото - тук:
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265
              Какви файлове да съм обединявал?

Просто съм записвал и други параметри. Махаш отметките на параметрите, които не те интересуват и те изчезват от графиката.

Зададох прост и ясен въпрос. Ако не знаеш отговора, пасувай.
              Не е нужно да пишеш във всяка тема.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:08.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Тоя файл не се отваря с МЕС щото си го барал. А там е по лесно да се види.
                А влинка, дето съм ти дал, има отговор и на твоя въпрос. Прсовещавай се, тамън ще научиш още вместо само да пълниш форума с разсъждения до които другите отдавна са стигнали

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

И тук става въпроси за дебитометри, а не за твоите проблеми. Има цяла тема за това и съм ти дал линка

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Тоя файл не се отваря с МЕС щото си го барал. А там е по лесно да се види.
                  А влинка, дето съм ти дал, има отговор и на твоя въпрос. Прсовещавай се, тамън ще научиш още вместо само да пълниш форума с разсъждения до които другите отдавна са стигнали

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

И тук става въпроси за дебитометри, а не за твоите проблеми. Има цяла тема за това и съм ти дал линка
                  Нищо не съм "барал".

И дори не е необходимо да се отваря с MES. И от данните в табличен вид става пределно ясно за какво говоря.
                  Ако на теб не ти достига мозък за да сравниш 2 числа от една таблица, не е необходимо да сереш в темата.

И защо да няма връзка със заглавието на темата?

Ти къв си бе? Вселенският модератор ли си та да нареждаш, кой, къде и какво да пише.

Няма ли бан най-накрая за теб?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нещо си нервен ми се струваш?
                    Просто има тема в която можеш да намериш отговор на въпросите ти, че те станаха безчет. Па прочети и форума на МЕС
                    А тук темата е за дебиЛомери, като теб, а не за МЕС

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Каква е причината за това, стойностите на "air quantity" и "desired air quantity" сериозно да се разминават в движение?

Прилагам лог.
                      Единственото логично обяснение е, че MES визуализира погрешно мерната единица за desired air quantity като kg/h.

Вероятно действителната мерна единица е mg/всмукателен такт.

Но и така не излизат сметките.

примерно при 3000 об/мин. дебитомерът мери 120 kg/h.

Това преобразувано в mg/такт прави 333 mg.

MES показва 23.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• И на моята беше така известно време(2-3 дни) и се скапа дебитомера след това. Паля една сутрин и ..... няма мощност. Като закачих МЕС-а, разликата беше около 200 мг между искано и измерено. Та сега съм без него докато пристигне новия.
                        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

• Първоначално публикувано от Strahil Покажи съобщение
                          И на моята беше така известно време(2-3 дни) и се скапа дебитомера след това. Паля една сутрин и ..... няма мощност. Като закачих МЕС-а, разликата беше около 200 мг между искано и измерено. Та сега съм без него докато пристигне новия.
                          Ти си друга ракия. при дизелите си отговаря. И мисля, че с едно подходящо шпрее ще се оправи евентуално

Comment

• Възможно е. Пробвах на моя ама не става. Даже от яд го разглобих на части.

Comment

• С какво пробва?

Comment

• Първо пробвах с TRW спрей за дискове(изпадна яко чернилка). Имаше малко подобрение за около месец и нещо. След това с меглио и топла вода. Пак се оправи за седмица-две. И сега наскоро напълно отказа.

Comment

Working...
                                X