Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Strahil Покажи съобщение
    Първо пробвах с TRW спрей за дискове(изпадна яко чернилка). Имаше малко подобрение за около месец и нещо. След това с меглио и топла вода. Пак се оправи за седмица-две. И сега наскоро напълно отказа.
    Първото го е съсипало, тази пластина е със специално покритие. И този шпрей дори скапва и пластмаса. А на меглиото и водата работата им не е там

Comment

• Когато се чисти се използва ето това или на друга марка но за същата работа !
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

• Аз ползвам на Локтайт

Comment

• Дебитомера, освен че се замърсява се и износва. Тогава помага само нов.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Като го разглобих, видях, че това е кристал. Не е само пластина. Възможно е да има нещо такова. Ама досега като съм чистил на други коли с меглио не е имало проблеми и още си ги карат.
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Като го разглобих, видях, че това е кристал. Не е само пластина. Възможно е да има нещо такова. Ама досега като съм чистил на други коли с меглио не е имало проблеми и още си ги карат.
              Ти си го съсипал с това за накладките

Comment

• Можеееее Поне трябва да се експериментира и друг да си знае, че не става. Ама иначе как го лъсна....кристала е като нов

Comment

• Дали някой може да помогне. Сложих новия дебитомер, но на intake air и desire air има доста разлика(по-ниско е измереното). Колата иначе има коренна разлика с предния, върви много. Егр-а е затапен(софтуерно още не е). Какво може да е?

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Comment

Дали някой може да помогне. Сложих новия дебитомер, но на intake air и desire air има доста разлика(по-ниско е измереното). Колата иначе има коренна разлика с предния, върви много. Егр-а е затапен(софтуерно още не е). Какво може да е?

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
                    Трябва да имаш и съответната грешка заради затапването. И от там е всичко

Comment

• Има я да. Сега и идва реда на нея. Колегата nickgaidarov ми обясни откъде идва разликата. Мерси.

Comment

• 408кг въздух и 4.37 - 4.39 волта нормални показания ли са ?

Нов филтър и чистен дебитомер. 156 2.0тс 98г.

Съмнява ме дали не трябва да стига до 4.5 волта?
                        156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          408кг въздух и 4.37 - 4.39 волта нормални показания ли са ?

Не съм запознат, но да не е литри? 408кг въздух за един мотор ми се вижда множко.
                          Като дебит.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                            408кг въздух и 4.37 - 4.39 волта нормални показания ли са ?

Мисля, че е наред. Или поне има още живот в него.

Не е много, Ванка.

Ако приемем, че един мотор с работен обем от 2 л. работи на 3000 об./мин, за 1 минута ще излапа 6000 л. въздух, което са 6 куб. м. - демек 7,74 кг. (относителното тегло на въздуха е 1,29 кг / м. куб.)

За 1 час - 464,4 кг.

Това, разбира се e при идеализирано пълнене. Реалното ще е по-малко, но не много по-малко.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Мисля, че е наред. Или поне има още живот в него.

Не е много, Ванка.

Ако приемем, че един мотор с работен обем от 2 л. работи на 3000 об./мин, за 1 минута ще излапа 6000 л. въздух, което са 6 куб. м. - демек 7,74 кг. (относителното тегло на въздуха е 1,29 кг / м. куб.)

За 1 час - 464,4 кг.

Това, разбира се e при идеализирано пълнене. Реалното ще е по-малко, но не много по-малко.
                              Да бе, но за час. И то при полужение че успеем да напълним на 100 процента обемът. Много/малко са относителни понятия, та няма да споря. Още по вече че не съм в час. Ако е прието да се мери в кг - нямам проблем. Стори ми се че колегата бърка мерните единици просто.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Да бе, но за час. И то при полужение че успеем да напълним на 100 процента обемът. Много/малко са относителни понятия, та няма да споря. Още по вече че не съм в час. Ако е прието да се мери в кг - нямам проблем. Стори ми се че колегата бърка мерните единици просто.
                                Да, за час. Такава е вярната дименсия в MES. Казвам "вярната" щото пак там тя е сбъркана за някои двигатели. Писано е кг/час а всъщност е мг/такт.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X