Известие

Collapse
No announcement yet.

нещо се счупи в двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нещо се счупи в двигателя

Здравейте колеги,днес ме сполетя нещо много гадно,както си карах по магистралата от Варна в посока Стара Загора и нещо израка,колата взе да губи мощност,да се тресе ,яки вибрации под педалите.Отбих от пътя,слизам чува се ужасен шум,стърже трака,особено като подам малко газ нещо грозно се получава.Цялата работа ми се стори че е само от лявата страна на двигателя,или по скоро от лявата глава,защото от там излизаше пушек и тракането се чуваше от там.След като я изгасих се опитах пак да я запаля но сякаш нещо затягаше и не можа въобще да завърти,но след като я засилих по нанадолнището и вкарах на скорост запали,на самоход с 30-40км/ч изминах околко 7-8км но размислих и се обадих на един приятел да ме драпне до Варна.
    100% нещо се счупи в мотора но и идея си нямам какво е?Интересното е че си потдържа оборотите нормални,не загрява а след това придвижване от 7-8км вече не затяга и пали с ключа.Само знам че трака много грозно и не знам от какво,дали счупи бутало,дали сегмент,или лагер?
    Ако някой има мнение по вапроса ще сам му много благодарен,благодаря предварително!
    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Първоначално публикувано от vanboxer Покажи съобщение
    Здравейте колеги,днес ме сполетя нещо много гадно,както си карах по магистралата от Варна в посока Стара Загора и нещо израка,колата взе да губи мощност,да се тресе ,яки вибрации под педалите.Отбих от пътя,слизам чува се ужасен шум,стърже трака,особено като подам малко газ нещо грозно се получава.Цялата работа ми се стори че е само от лявата страна на двигателя,или по скоро от лявата глава,защото от там излизаше пушек и тракането се чуваше от там.След като я изгасих се опитах пак да я запаля но сякаш нещо затягаше и не можа въобще да завърти,но след като я засилих по нанадолнището и вкарах на скорост запали,на самоход с 30-40км/ч изминах околко 7-8км но размислих и се обадих на един приятел да ме драпне до Варна.
    100% нещо се счупи в мотора но и идея си нямам какво е?Интересното е че си потдържа оборотите нормални,не загрява а след това придвижване от 7-8км вече не затяга и пали с ключа.Само знам че трака много грозно и не знам от какво,дали счупи бутало,дали сегмент,или лагер?
    Ако някой има мнение по вапроса ще сам му много благодарен,благодаря предварително!
    то мнения ще има но с тези вътрешни повреди дето и диагностика не ги лови лесно....незнам трябвати майстор а във варна си имате оторизиран сервиз за италиански автомобили.и така ще даваш пари по-добре иди при тях за да си сигурен че няма да се учат на колата ти.

Comment

На мен ми звучи като задрало бутало,но докато не се премери компресия и не се отвори двигателя можем само да си гадаем.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колега,колкото и да ми се иска да те:spoko,но нещата саНе се доверявай на никой. за ремонт и разчарковане си
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Здравейте, съжалявам че съживявам толкова стара тема, обаче така като гледам моят опел има абсолютно същите признаци. Трака зверски, няма мощност, мирише на бензин от лявата страна от където и идва чаткането.

Та искам да запитам колегата какво се оказа ?

Comment

Колегата беше пуснал обява, че купува двигател по едно време
            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
            Audi A4 1.9 TDI

Comment

аз пак да питам някои да знае каде мога да намеря двигател за моита 1.6 16v TS с номер на двигателя AR67601

Comment

Първоначално публикувано от djstz Покажи съобщение
                аз пак да питам някои да знае каде мога да намеря двигател за моита 1.6 16v TS с номер на двигателя AR67601
                Колега имаш Л.С
                146 Turbo

Comment

Working...
                X