Известие

Collapse
No announcement yet.

6.7l/100km.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 6.7l/100km.

за 10 дни навъртях 4000км, и като сметнах разхода - 6.7л./100км. (Alfa155 2.0 8V, 143h.p). Естествено основно карах с около 100км/ч само на къси участъци съм вдигал до 160км/ч, имах планинско и малко по черни пътища, както и дремене по митниците на климатик.

bre bre bre , zavizdam ti
    mene mi e tejak kraka i karam s 170-180 i 8L /na 100 km
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

не съм засичал точно, но над 140км/ч колата ми харчи над 10л/100км със сигурност. стигал съм до 18л/100км

Comment

uhaa , e vse pak sam 16V a tam razhoda e po malak
        s 200 km harchi 11,5 poveche ne moze
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

TS с какъв бензин си я карал?
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз вчера пътувах до Кулата, пристигнах за 1 час и 50 мин. и естествено резервоара ми спадна на половина
            Ама поне се изкефих - на връщане, с бабето до мен, спестих доста
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
              TS с какъв бензин си я карал?
              само 95Н: в България от Лукоил, иначе от JP(юго петрол), BP (стори ми се най-евтин), а в гърция от ЕКО

Comment

Я сподели как в гръцкото Еко-Елда....и пробваи тукашното....да видим дали наистина го внасят бензина от Гръцко или....

Аз до като живях около 2 месеца в Атина, зареждах предимно от ВР...фиестата която карах догава вървеше най-много с тяхната НАфта. За бензините не знам как седят нещата.

Искаме снимки от Бърно
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

между другото и аз съм така. (1.8ТС) Градско ми дава 12-13л, последното ходене до Сандански - 6.7, при средно 100/110, почти двойно по малко Даже помислих че съм се объркал нещо. Как става тая разлика....
                  Alfa Romeo 1.8TS, 98'

Comment

айде сега . . как ги карате тия коли?

Това е градско, извънградско по-малко от 10 рядко показва.
                    Last edited by code; d.m.y г., 10:43.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      айде сега . . как ги карате тия коли?

Това е градско, извънградско по-малко от 10 рядко показва.
                      Фиатите харчат повече от алфите.За 6,7л на сто на колегата 155-цата се съгласявам-имал съм такава.Ама тия с фиатските мотоли и многото клапани-просто са си лакоми и това е.
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Не знам за Фиатите, ма мойта си е чистокръвна Алфа - 1.8 8 клапана, ама в града 12-13 не и мърдат. Сега като почнаха задръстванията - и повече.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от ice9 Покажи съобщение
                          между другото и аз съм така. (1.8ТС) Градско ми дава 12-13л, последното ходене до Сандански - 6.7, при средно 100/110, почти двойно по малко Даже помислих че съм се объркал нещо. Как става тая разлика....
                          в градското повече вдигаш оборотите за да се изнесеш по-бързо, а и подаваш газ много по-често от колкото на междуградско - там си караш с една скорост и рядко натискаш газта повече пък и караш с по-ниски обороти на по-висок предавки
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                            Фиатите харчат повече от алфите.За 6,7л на сто на колегата 155-цата се съгласявам-имал съм такава.Ама тия с фиатските мотоли и многото клапани-просто са си лакоми и това е.
                            Фиат не знам да имат TS, а няколко пъти чета за фиатски мотори. Всъщност фиатски мотори не са ли точно JTD-тата?
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Фиат не знам да имат TS, а няколко пъти чета за фиатски мотори. Всъщност фиатски мотори не са ли точно JTD-тата?
                              дизелите + TS 16v, които са познатите фиатски, но с глава на алфа ромео. Ралзликите са система за променливо газоразпределение и 2 свещи на цилиндър, липсващи в почти всички фиатови двг. т.е. само 1.8 от Baracheta са с променлив газоразпределителен механизъм. 130 и няколко коня вместо 113 при Bravo :P
                              по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                              X