Двигателя започна да издава някакви адски звуци, закарах го във Ванто и според тях е счупен коляновия вал, като само за труда ми искат 1400лв. има ли алтернатива за по-добри цени според вас?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Счупен колянов вал
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщениеДвигателя започна да издава някакви адски звуци, закарах го във Ванто и според тях е счупен коляновия вал, като само за труда ми искат 1400лв. има ли алтернатива за по-добри цени според вас?Че как се чупи такова нещо?
За цената си мисля, че е добре, но сигурно може да се намери и по - евтино.
Ако имаш нужда от вал - свиркай, имам два...Last edited by lan; d.m.y г., 17:45.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
-
За тия пари ремонтирам 10 цилиндров двигател на Мерцедес от серията ОМ(става въпрос за мотор за тежък камион) и то в чужбина.С твойта,колкото и да се мотаеш е за два дена работа.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Кофти
Да се каже цена без да се отвори двг не е сериозно. И за два дена пак е несериозно, освен ако всички нужни части са подръка.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениетези са спали на течение. за тези пари ще си намериш читав двигател за смяна
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
За тези пари ще си купиш 155 в движение
За двигател може и 3Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениетези са спали на течение. за тези пари ще си намериш читав двигател за смяна
А относно цената за труда - във повечето такива сервизи цената е такава, знам го от опит...sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Цената за работа при основен ремонт е една и съща независимо дали е счупен коляновият вал или не. При всички положения се сваля мотора и се пръска на парчета. Същото е както случая със смяна на ремъци и на вариятор. Цената за труд е същата защото така или иначе се разглобяват едни и същи неща. Иначе основен ремонт ще ти направят другаде и за 700 лв. Въпросът е каква гаранция ще дадат след това. Много пъти съм поварял и отново ще го кажа, аз не съм привърженик на подмяната на счупен с друг двигател втора употреба без да се ревизира. След това има вероятност пак да страдаш и да решиш, че определена марка коли са "боклуци"
Като цяло цената е висока, като все пак не включва частите, НО хей! За Бога! Това е основен ремонт! Не дей да очакваш нищо евтино. Напротив пази се от ремонти "за по 300 лв със старите сегменти и т.н.".
Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Много пари ти искат бе човек.Аз имах същия проблем.Сменях колянов вал с биели и маслена помпа.Всичко ми стъпа на 1700лв. с частите и труда.Само той беше мисля към 700лв.Това е тук във Варна.А тука всичко е много скъпо.....156 1.8 TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщениеЦената за работа при основен ремонт е една и съща независимо дали е счупен коляновият вал или не. При всички положения се сваля мотора и се пръска на парчета. Същото е както случая със смяна на ремъци и на вариятор. Цената за труд е същата защото така или иначе се разглобяват едни и същи неща. Иначе основен ремонт ще ти направят другаде и за 700 лв. Въпросът е каква гаранция ще дадат след това. Много пъти съм поварял и отново ще го кажа, аз не съм привърженик на подмяната на счупен с друг двигател втора употреба без да се ревизира. След това има вероятност пак да страдаш и да решиш, че определена марка коли са "боклуци"
Като цяло цената е висока, като все пак не включва частите, НО хей! За Бога! Това е основен ремонт! Не дей да очакваш нищо евтино. Напротив пази се от ремонти "за по 300 лв със старите сегменти и т.н.".
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment