If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги днес сутринта се оказа, че ми е замръзнала ръчната ......как мога да оправя това и какво се получава защото знаете, че зимата тя е особено необходима на завой на лед и сняг
не се оправя
затова не я дърпаш вечерно време
получава се от водата която влиза
з ада размразиш заливаш с вряла вода
можеш да си поиграеш да гресираш водачите ама нема файда особено
може да ти е замръзнала ако си оставил колата да пренощува на дръпната ръчна, проблема се оправя като я изчакаш да се поразмръзи......мога да ти дам съвет да не си иставаш колата зимата на дръпната ръчна защото както вече споменах замръзва
Koлега ръчна през зимата не се ползва.
Успешно се убедих миналата година. Десният ми спирачен диск светеше много приятно. Иначе съм си мислил как може да се размрази и измислих следното. Ако има сняг затруппваш всички отвори около колата с изключение на ауспуха, идеята е да се получи едно добре затворено "помещение" под пода на колата. При това положение температурата в затвореното пространство бързо би се вдигнала. Не съм го пробвал но как ви звучи като идея ?
Трудоемко да натрупаш малко сняг около праговете на колата ???
Мисля че е работа за 5-6 минути.
А ако кажи ми каква ти е алтернативата ако си "замръзнал" някъде на майната си. Какво правиш в такъв случай? Чакаш да дойде пролетта ?
Или вдигаш колата, палиш вестници или нещо от сорта ?
Това е кофти ситуация и не е лошо да имаме някакво решение.
Е то е ясно най доброто решение - да не се ползва ръчната през зимата
Трудоемко да натрупаш малко сняг около праговете на колата ???
Мисля че е работа за 5-6 минути.
да така за 5-6 минути, но при наличието на достатъно сняг, ръкавици и лопата, а я си представи какво ще си помисли съседа за теб наблюдавайки те как затрупваш колата си със сняг
Първоначално публикувано от pr_00f
А ако кажи ми каква ти е алтернативата ако си "замръзнал" някъде на майната си. Какво правиш в такъв случай? Чакаш да дойде пролетта ?
Или вдигаш колата, палиш вестници или нещо от сорта ?
Това е кофти ситуация и не е лошо да имаме някакво решение.
решението е просто, ще и препикая спирачните апарати и готово
Еми аз принципно никога не оставям колата на ръчна ни зиме ни лете изключвам случайте когато е на голям баир ама обичам да се връткам бре.........хора ся ко ше праа
Вкарай я в подземан гараж за 2 -3 часа и си ОК. А иначе за да предотвратиш други замръзвания не знам дали ще помогне ако жилото бъде добре смазано/гресирано
п.с. След като го обсъдихме моя вариант с колегата Костадин решихме че ако има достатъчно сняг идеята не е чак толкова лоша
Абе прави се, просто не я оставяй дръпната, кото я паркираш. А ако замръзне в свалено положение (което досега не съм виждал), няма да се правиш на рацер
На моя Ескорт така ми замръзваше, ама долу никога. Карама 10-20 мин и после си я ползвам.
Comment