Известие

Collapse
No announcement yet.

Присаждане на спир. апарат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    противно на ширещите се теории, колата спира максимално като колелата са блокирани
    Каква е логиката на АБС тогава?
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      различна от асфалтовата
      '97 155 1.8 16V
      GMC YUKON DENALI 5.7 V8
      the cost of living is dying...everybody pays...
      sigpic

Comment

Ми незнам но просто няма логика при блокирали гуми спирането да е по добро.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ми незнам но просто няма логика при блокирали гуми спирането да е по добро.....
          на сух асфалт с хубава(разбирай нестара) гума е точно така

иначе проповедника вярно е казал - малко по-усилени дискове и хубави накладки, за кола която не е търпяла голяма промяна на мощността са перфектният вариант!
          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 12:33.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            на сух асфалт с хубава(разбирай нестара) гума е точно така
            Чакай да уточним да не говорим за различни неща - казваш че при сухо и добра гума, е по добре да спреш с блокирали гуми, отколкото с равномерно разпределено усилие,или с АБС да речем????

Comment

Ами гледам че се е получила хубава дискусия

Иначе това, което помня аз от Пух е че от 257мм на 284мм има смисъл точно само при по-високи скорости...При спиране от 120-30км нямало разлика

ЗА сп. накладки и и дискове и т.н. вие сами си решавайте...
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
              by RUBIG service

Comment

логиката на абс-а е да имаш все още управление при спиране на хлъзгава настилка - идеята е не да спреш по-добре преди препятствието, а да имаш управление при спиране, за да избегнеш препятствието!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

http://books.google.bg/books?id=I511...esult#PPA20,M1
                  19 и 20 страница, и 8 таблица......
                  Не мога да приема че спиране с блокиране на гумите е за предпочитане пред контролирано такова, независимо от това дали става в права линия, или в завой......

Comment

http://books.google.bg/books?id=I511...esult#PPA20,M1
                    19 и 20 страница, и 8 таблица......
                    Не мога да приема че спиране с блокиране на гумите е за предпочитане пред контролирано такова, независимо от това дали става в права линия, или в завой......
                    всичко написано в таблицата се отнася за мокра настилка и там с АБС е нормално да спреш по-рано.
                    http://www.youtube.com/watch?v=xbVFc...eature=related

на сухо абс-а обикновено спира колкото и без абс. Обаче лично аз предпочитам на сухо да нямам абс, просто защото в момента в който някое колело, особенно от задните, по-малко натоварени са и по-лесно губят сцепление. Това предизвиква изпускане и на спирачките на предните и спирането се удължава...
                    Ако системата абс е в комплект с такава за разпределение на спирачното усилие - тогава ефекта е по-силно изразен и даже кола с тези системи спира за по-кратко от кола без, на суха настилка!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

всичко написано в таблицата се отнася за мокра настилка и там с АБС е нормално да спреш по-рано.
                      http://www.youtube.com/watch?v=xbVFc...eature=related
                      Ми същото е и на сухо в по горната таблица.....понеже ще кажеш че там са мерени тежки превозни средства, по надолу има и различни експерименти например таблица 24, а в шеста да речем са описани тестове на сух асфалт, и на мокър асфалт.....
                      Изобщо не виждам блокажа на гуми някъде да има предимство.....то ако беше така, изпушването на гуми във Формула 1 нямаше да се счита за грешка, която да коства време на пилота......
                      Тоя клип не виждам защо си го пуснал, чесно казано не разбирам нищо.......
                      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 18:00.

Comment

И аз ще се включа в тази тема. Според мен истината е посредата ако този който спира с колата без АБС е Професионален шофьор (имам предвид такъв който наистина може да кара да речем един рали състезател или добър аматьор) може да спре с кола без АБС по бързо и по добре от колкото ако АБС му асистира, но това не означава че ще спира с болкиране на гуми.
                        Като студент работех в МЕИ ВАрна в един сервиз за автоматични скоростни кутии и един колега от университета имаше една корса 1,6 някакъв клас но незнам точно какъв(ролбари седалки пожарна система без доработки по мотора) и след всяко състезание му правех ревизия на скоростната кутия, с него сме си приказвали доста. Когато го питах имали АБС той ми каза че е махната "защото АБС-са е за баби и лелички" без него се спира пора по добре и по бързо стига да работиш със спирачките както трябва. Нещо интересно което научих от него е че корса 1,6 101к.с. е за предпочитане за рали автомобил пред хонда сивик В-тек 160к.с. макар че са в един клас но хондата за да върви иска много обороти и не е подходяща.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Ми същото е и на сухо в по горната таблица.....понеже ще кажеш че там са мерени тежки превозни средства, по надолу има и различни експерименти например таблица 24, а в шеста да речем са описани тестове на сух асфалт, и на мокър асфалт.....
                          Изобщо не виждам блокажа на гуми някъде да има предимство.....то ако беше така, изпушването на гуми във Формула 1 нямаше да се счита за грешка, която да коства време на пилота......
                          Тоя клип не виждам защо си го пуснал, чесно казано не разбирам нищо.......
                          изпушването на гуми в ф1 има общо с прегряване на гумата(пояснение: гумата от влаченето блокирана се прегравя зоната на триене и грейнинга я унищожава) и неравномерно износване - което със скоростта на придвижване предизвиква вибрациим които могат да разрушат окачването. Знаеш го по-добре от мен - картове караш
                          Колкото до клипа - в началото пускат една комп. графика на кола която спира с блокирани колела и друга която спира с абс. Разстоянието за което спряха беше почти еднакво, но на тази с абс беше управляема и избегна препятствието!
                          Имаше една тема за абс някъде из форума: за или против абс-а и резултата беше, че за мокро и хлъзгаво да го има, а на сухо да го няма - там стана дума да е с копче кога да го има и кога не .
                          Всички нови системи в колите с абс имат и разпределение на спирачното усилие и реално двете заедно дават по-малък спирачен път на сухо, от колкото опит за спиране на ръба на сцеплението на гумите.
                          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 20:11.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Много мило, че темата получи такъв отзвук, но се питам все пак някъде из мненията дали няма да получа и аз отговор на моя въпрос:
                            - мога ли да присадя на моята кола предни спирачни апарати и дискове от 155 2,0ТС 16кл?
                            ...дано поне "пух" се обади, като човек, който вече е осъществил подобна идея!
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

изпушването на гуми в ф1 има общо с прегряване на гумата и неравномерно износване - което със скоростта на придвижване предизвиква вибрациим които могат да разрушат окачването. Знаеш го по-добре от мен - картове караш
                              Е тука вече мога да споря до утре - така наречения флат спот е причина за вибрации, а той се получава при блокиране на спирачките.....а те блокират в повечето случай когато гумите са все още студени.....но това като цяло е следствие от невъзможноста механически гумата да се "задържи" за асфалта.....
                              Като цяло не мисля вече да измествам темата наникъде, вкарахме я в друг коловоз.....

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                                Много мило, че темата получи такъв отзвук, но се питам все пак някъде из мненията дали няма да получа и аз отговор на моя въпрос:
                                - мога ли да присадя на моята кола предни спирачни апарати и дискове от 155 2,0ТС 16кл?
                                ...дано поне "пух" се обади, като човек, който вече е осъществил подобна идея!
                                Дааа можеш...Мисля, че стана ясно и от темата...И самия факт че и той го е правил и т.н..

И аз мислех да правя тази процедура в началото на лятото, но се отказах като разбрах, че няма смисъл ако няма да се развиват често скорости над 120км....Ииии че са излишни пари и за това и не го направих

Търси си от морга някоя с запазени апарати и действай После дискове накладки и си 6
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                                by RUBIG service

Comment

Working...
                                X