Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на 1.4 T.Spark

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям разход на 1.4 T.Spark

Здравейте и аз като повечето от вас не минах без проблем по алфата.Мотора ми е сменян и вместо 1.8 T.S на 156-ца e сложен 1.4 T.S oт 146.При което разхода ми градско е 15 /17 на 100 а извънградско под 11 не ми пада.Интересува ме от каде може да идва проблема?Ще сменя ланда сондата понеже на диагностиката излязоха 3 грешки с нея и след почистването пак се появиха.Ще видя след подмяната какъв ще е разхода,но ако някои от вас може да даде съвет от каде другаде може да има този разход нека помага.Има ли значение разхода на горивото от скорусната кутия,защото нямам информациа друго да е сменяно освем двигателя?Допитах се до мои познати които долу горе разбират нещо от коли и ми казаха че може да е задръстен катализатора или дебитомера да е прецакан.Може ли наистина да е в тези неща проблема и как да проверая дали са в изправност.Понеже като ходих на диагностика а аз 2 пъти вече ходих нищо не ми казаха за катализатор и дебитомер?Преди да ми изчистят грешките като се изфорсира двигателя от зад излизаше много черен дим а сега е смесен.Също така много бавно загрява едва след 7миа километър дига над 70 градуса.Термостата е нов на 3 седмици а и въздушната струя на въздуха която влиза в купето е много слаба незнам това нормално ли е при Alfa 156,но едва на 1и 2ра степен почти не се усеща струята на въздуха.Помагаите които с каквото може.И предварително благодаря за инфото.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.Spark 16"205/55

Оле мале... на това купе, толкова слаб мотор...
    Винаги ще ти харчи много колега... до като е с този двигател. Тя предполагам... едвам отлепя
    Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 15:21.
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Абе тя че отлепя отлепя не проблема в отлепянето а в това че неработи както трябва.А и аз не я пришпорвам много то за региона на Търново няма каде толкова да я пришпорвам.Искам просто си опражя това дразнешто димене което се получава.А дали е 1.4 мотора пак не съм 100% сигурен защото ми сложиха термостат от 1.6 на 156 понеже този на 1.4 не пасна имал други отвори.Но по серйниа номер на блока отговаря двигател 1.4.Така че двигателя е или 1.4 T.S ili 1.6 T.S aма и в двата случая разход като 17/100 си е много.на 13 да падне съм доволен

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщение
        Оле мале... на това купе, толкова слаб мотор...
        Винаги ще ти харчи много колега... до като е с този двигател. Тя предполагам... едвам отлепя
        Разликата в купетата е около 200кг...Ако е 1.4ТС съм съгласен с колегата!А пък и натоварваенто е по-голямо.

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Е да то ми е ясно че проблема е от двигателя спор няма.Ама нали за това пиша тук за някакъв съвет как може да се оправи това поне малко да се спести разхода ако някои знае да каже.Не ми се вярва само от това че е 1.4 да дава двоен разход а и се пак са само около 200 кила разликата в купето.Това са 3-ма души реално погледнато,едва ли една 145 като седнат 3-ма в нея дава такъв разход.

Comment

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
            Разликата в купетата е около 200кг...Ако е 1.4ТС съм съгласен с колегата!А пък и натоварваенто е по-голямо.
            Е, откъде ги сметна тия 200 кг.? Разликата в теглото между 145 1.8ТС и 156 1.8ТС е 70 кг.! Гледам им книжките (1195 кг./1265кг.). 146-цата е малко по-тежка от 145, така че разликата е минимална. Освен това в някои държави се продава 147 с двг 1.4 ТС, а 147 и 156 са с еднакво тегло и почти идентични.
            2014: Deutschland über alles

Comment

А скоростната кутия сменяна ли е?
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Тая 156ца 1.4ТС още ли я търкаляш с тея 16ки?

Иначе е очевидно, че имаш проблем със загряването и част от високия разход може да ти идва от там.(Може и датчика да не показва вярно, това можеш да го провериш като я закачиш на компютър и я изчакаш да загрее)
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  Разликата на моята с летните 16-ки и зимните 15-ки е плюс 1.5 л. с 15-ките. Разликата в ускорението също е нула. Има разликата само в стабилността, където летните гуми са несравнимо по-добри, щот са летни. Айде стига с тия митове, бе
                  П.С. Фиат 500 го има с 1.2 65 коня с 15-ки и не харчи 17-18, вервайте ми
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Абе айде стига...като почнеш да караш 156ца 1.4ТС с 16ки, тогава кажи, че нямало значение
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Моята е 145 1.4 тс и когато свещите ми не бяха във ред ми даваше много висок разход, но чак до 17/100 не е стигал.Но след като ги смених разхода ми се нормализира, затова може да провериш свещите.
                      sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение

Иначе е очевидно, че имаш проблем със загряването и част от високия разход може да ти идва от там.(Може и датчика да не показва вярно, това можеш да го провериш като я закачиш на компютър и я изчакаш да загрее)

Не в момента съм с 15ки 195/65 не от джантите?А колкото до греенето незнам вече в кои сервиз да отида да ми го оправят до аман от майстори.Смениха термостата закачиха я на диагностика и казаха всико е наред а продължава да загрява бавно иначе като загрее ч път си е добре?

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          А скоростната кутия сменяна ли е?

Незнам да е сменяна скоросна кутия аз тая я взех алфата с тоя мотор но като я купувах ми я продадоха за мотор 1.8 по италиянскиа талон.Ако е от скоросната кутия колко отражение може да даде на горивото?Възможно ли е да качи 5 литра отгоре?

Comment

Working...
                          X