Здравейте и аз като повечето от вас не минах без проблем по алфата.Мотора ми е сменян и вместо 1.8 T.S на 156-ца e сложен 1.4 T.S oт 146.При което разхода ми градско е 15 /17 на 100 а извънградско под 11 не ми пада.Интересува ме от каде може да идва проблема?Ще сменя ланда сондата понеже на диагностиката излязоха 3 грешки с нея и след почистването пак се появиха.Ще видя след подмяната какъв ще е разхода,но ако някои от вас може да даде съвет от каде другаде може да има този разход нека помага.Има ли значение разхода на горивото от скорусната кутия,защото нямам информациа друго да е сменяно освем двигателя?Допитах се до мои познати които долу горе разбират нещо от коли и ми казаха че може да е задръстен катализатора или дебитомера да е прецакан.Може ли наистина да е в тези неща проблема и как да проверая дали са в изправност.Понеже като ходих на диагностика а аз 2 пъти вече ходих нищо не ми казаха за катализатор и дебитомер?Преди да ми изчистят грешките като се изфорсира двигателя от зад излизаше много черен дим а сега е смесен.Също така много бавно загрява едва след 7миа километър дига над 70 градуса.Термостата е нов на 3 седмици а и въздушната струя на въздуха която влиза в купето е много слаба незнам това нормално ли е при Alfa 156,но едва на 1и 2ра степен почти не се усеща струята на въздуха.Помагаите които с каквото може.И предварително благодаря за инфото.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Голям разход на 1.4 T.Spark
Collapse
X
-
Абе тя че отлепя отлепя не проблема в отлепянето а в това че неработи както трябва.А и аз не я пришпорвам много то за региона на Търново няма каде толкова да я пришпорвам.Искам просто си опражя това дразнешто димене което се получава.А дали е 1.4 мотора пак не съм 100% сигурен защото ми сложиха термостат от 1.6 на 156 понеже този на 1.4 не пасна имал други отвори.Но по серйниа номер на блока отговаря двигател 1.4.Така че двигателя е или 1.4 T.S ili 1.6 T.S aма и в двата случая разход като 17/100 си е много.на 13 да падне съм доволен
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщениеОле мале... на това купе, толкова слаб мотор...
Винаги ще ти харчи много колега... до като е с този двигател. Тя предполагам... едвам отлепя
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
Е да то ми е ясно че проблема е от двигателя спор няма.Ама нали за това пиша тук за някакъв съвет как може да се оправи това поне малко да се спести разхода ако някои знае да каже.Не ми се вярва само от това че е 1.4 да дава двоен разход а и се пак са само около 200 кила разликата в купето.Това са 3-ма души реално погледнато,едва ли една 145 като седнат 3-ма в нея дава такъв разход.
Comment
-
Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщениеРазликата в купетата е около 200кг...Ако е 1.4ТС съм съгласен с колегата!А пък и натоварваенто е по-голямо.
Comment
-
Тая 156ца 1.4ТС още ли я търкаляш с тея 16ки?
Иначе е очевидно, че имаш проблем със загряването и част от високия разход може да ти идва от там.(Може и датчика да не показва вярно, това можеш да го провериш като я закачиш на компютър и я изчакаш да загрее)156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеТая 156ца 1.4ТС още ли я търкаляш с тея 16ки?Разликата в ускорението също е нула. Има разликата само в стабилността, където летните гуми са несравнимо по-добри, щот са летни. Айде стига с тия митове, бе
П.С. Фиат 500 го има с 1.2 65 коня с 15-ки и не харчи 17-18, вервайте ми
Comment
-
Абе айде стига...като почнеш да караш 156ца 1.4ТС с 16ки, тогава кажи, че нямало значение156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеТая 156ца 1.4ТС още ли я търкаляш с тея 16ки?
Иначе е очевидно, че имаш проблем със загряването и част от високия разход може да ти идва от там.(Може и датчика да не показва вярно, това можеш да го провериш като я закачиш на компютър и я изчакаш да загрее)
Не в момента съм с 15ки 195/65 не от джантите?А колкото до греенето незнам вече в кои сервиз да отида да ми го оправят до аман от майстори.Смениха термостата закачиха я на диагностика и казаха всико е наред а продължава да загрява бавно иначе като загрее ч път си е добре?
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеА скоростната кутия сменяна ли е?
Незнам да е сменяна скоросна кутия аз тая я взех алфата с тоя мотор но като я купувах ми я продадоха за мотор 1.8 по италиянскиа талон.Ако е от скоросната кутия колко отражение може да даде на горивото?Възможно ли е да качи 5 литра отгоре?
Comment
Comment