Известие

Collapse
No announcement yet.

За качеството на горивата у нас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За качеството на горивата у нас

Вижте какво е написал колегата Pinco от Lancia - foruma:
    Гледам толкова теми за газта, разхода и това, дали си струва да се кара на газ.

Според мен си струва, и то доста.

Имах едно пътуване последните 3-4 дни, до Констанца, Румъния и обратно.

Общо 1700 км, налял съм газ за общо 170 лева(приблизително 165 литра газ), разхода ми беше средно 9,5-10 л/100 при скорост средно 120-140, на места по магистралите до 170-180.

На бензин щеше да е около 140-150 литра Х1,65лв =~250 лева.

Тук искам да ви кажа, че това, което наливаме тук, изобщо не е гориво, а ПЪЛНИ ЛАЙНА.

В Румъния сипах от тяхната газ, в празна бутилка(цената е същата сато в БГ, 1,05 лева или 1,90 леи), и Дедрата едвам я удържах да не излети, ускоряваше се като умопобъркана, гоних се с едно Ауди А4 3.0ТДИ и изобщо не му се дадох.

След това сипах и 30 литра от техния 95, баси мамата, не е истина как тръгна тая кола, двигателя фучеше и се развърташе като турбина и набираше обороти на 5-та все едно е на 3-та.

Тъй като ми беше празна бутилката, първо сипах 20 литра газ, а имах доста въртене из Румъния и я засякох колко е горила.

При мръсна газ по техните магистрали, 170-180, гонки с разни Аудита и Пасати разхоза ми беше 9 литра газ, м България при същото каране гори 13-14.

Ми това е, правете си изводите кви ментета сипваме тук.
    Моля, споделете и Вашето мнение, особено колегите, които пътуват в чужбина![/quote]
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Бяхме писали по тази тема...

(някъде в края)

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...E5%ED%F1%E8%FF

... и пак имаше разногласия за горивата,но за тези в чужбина,а за българските май бяхме единодушни,4е са по-кофти ...
    http://www.thegamefactory.fr/

Comment

абеее
      колегата еуееекинко послъгва
      Дедрата едвам я удържах да не излети, ускоряваше се като умопобъркана, гоних се с едно Ауди А4 3.0ТДИ и изобщо не му се дадох.
      бреййййй таа газ брей тва нещо бе ... ае
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

На газ може да е по-тънко, но ако не е ИСТИНСКИ газов инжекцион.... според мен не си струва...

Аз при най-големите разлики в цените махнах газта от мойта и сега съм по-доволен...

ВЪпреки че още оправям лайната след газовата.....
        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
        GSM: 0888 520 600

Comment

при -10ГРАДОСА ПРЕБИРАТ КОЛБИТЕ С ПРОБА В БЕНЗИНОСТАНЦИТЕ НА ШЕЛ.

Comment

Първоначално публикувано от ivo1970
            при -10ГРАДОСА ПРЕБИРАТ КОЛБИТЕ С ПРОБА В БЕНЗИНОСТАНЦИТЕ НА ШЕЛ.
            Щот да не се види че дизела е станал на боза, а на дъното на бензина се образувала ледена коричка
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Днес сипах за пръв път от Еко Елда (гръцкото еко) Безоловен 100 - мога да кажа че колата върви осезаемо по-добре с него -сравнено с ОМВ 100 и ОМВ 95 -досега само тези съм редувал и два пъти по 20 литра Петрол и един път за 60 лева Лукойл. За този чух онзи ден от Петко (нали и той кара временно бензин) и реших да го пробвам-напълних 40 литра-резервата светеше от 20 км-така че не е мешен с предишния. Абе направо заспа колата-не знам от партидата ли е и от къде го зареждат този, ама определено ми харесва
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                Днес сипах за пръв път от Еко Елда (гръцкото еко)
                Това где е?
                Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

И аз имам добри отзиви от тях, преди месец заредих в Пловдив газ от тях и ми направи 10/100 газ от Пловдив, през София до Белене. Ама колата я газих доста 130-140 а на места и повече до 160!
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                    Днес сипах за пръв път от Еко Елда (гръцкото еко)
                    Това где е?
                    Aми аз заредих от това където е като завиеш от Цар Борис III по околовръстното
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

на еко елда наистина им е най хубав бензина... засега. познат работи там и ми разправяше че какъвто бензина в гръция - такъв и тука. ама самия той си каза че това е временно явление докато си направи име бензиностанцията и после - ае. както и всички други де
                      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Днес сипах за пръв път от Еко Елда (гръцкото еко) Безоловен 100 - мога да кажа че колата върви осезаемо по-добре с него -сравнено с ОМВ 100 и ОМВ 95 -досега само тези съм редувал и два пъти по 20 литра Петрол и един път за 60 лева Лукойл. За този чух онзи ден от Петко (нали и той кара временно бензин) и реших да го пробвам-напълних 40 литра-резервата светеше от 20 км-така че не е мешен с предишния. Абе направо заспа колата-не знам от партидата ли е и от къде го зареждат този, ама определено ми харесва
                        ми аз съм сипвал редовно на Еко Елда, те са ми на 300м, но дори 100октановия им ми дава лоши резлтати
                        колата не върви опитва се да детонира и кво ли не
                        а с омв100 няма такъви ядови ...
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Днес под влияние на поста на Батвас сипах на Екоелда и открих че колата ми върви осезаемо по-малко, отколкото с Shell Racing и OMV 100
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

то явно зависи на коя бензиностанция сипеш. аз от еко елда на сливница съм супер доволен и 100 им е по добър от шела 100 също на сливница.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                              то явно зависи на коя бензиностанция сипеш. аз от еко елда на сливница съм супер доволен и 100 им е по добър от шела 100 също на сливница.
                              Shell-a на Сливница е ОТВРАТЕН, там май ми замина ламбда сондата...

а за ЕкоЕлда - аз сипвах от тая на Черни Връх която е , над Импас 56
                              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
                              X