Става дума за Фиат Стило 1.6: Снощи изведнъж се появи странен шум, по мое мнение идващ от към скоростната кутия/диференциала. Звука е нещо като хъркане..тракане, звучи точно като се едно съм вкарал 1 сламка в спиците на колело, променя се в зависимост от скоростта на колелото. При подаване на газ звука изчезна напълно, при натиснат съединител също изчезва, но когато съм на скорост (която и да е скорост) и без газ се чува вупросния звук; ако колата е изключена от скорост по инерция звука просто е по тих но пак се чува. Същото е и при студен и при топъл двигател. При форсиране на място няма никакъв звук. След кратка консултация и возене стигнах до извода че най- вероятно е някой лагер в диференциала... ваши мнения и предположения?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лагер диференциал?
Collapse
X
-
Чува се като не съм на скорост но в движение, като съм спрял на място няма шумове- звучи точно като се едно съм вкарал 1 сламка в спиците на колело.Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 19:15.
Comment
-
И аз се надявах да е тва което и ти си мислиш, но просто при най- малкото пипване на газта, дори и да поддържам само някаква скорост с натисната газ няма тракане. В момента който отпусна педала и се почва... та за сега съм изключил варианта за лагери при колелата.
Абе аз съм на 99% сигурен че е лагер на диференциала, ама искам някой по компетентен да се изкаже може ли не може ли да е тва намират ли се такива лагери, оправят ли се, скорости на старо ли да търся и т.н.
Comment
-
kuker Мда не съм те разбралвсъщност така ше се провери проблема.
Каре ако беше, щеше постоянно да се чува, да тресе в крайни положения на волана, нали? А такива неща нямаLast edited by Gh0stRider; d.m.y г., 23:33.
Comment
-
колега вземи си поука
http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=28935
кола на 60 000км карана от жена
съм 100% сигурен, че не е в диференциала проблема
Comment
-
Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщениеколега вземи си поука
http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=28935
кола на 60 000км карана от жена
съм 100% сигурен, че не е в диференциала проблема
и аз силно се надявам да не е диф-а, ама се готвя за най-лошото, пък ако е по леко добре дошлоше погледнем карета, тампони гайки и други дреболий 1во пък квото излезе
Comment
Comment