Колеги моля кажете ми какъв акумолатор да си взема като марка и като качество че има доста различни мнения?А другия ми въпрос е трябва ли често да се зарежда акумолатаора през зимата дори и нов да е защото живея в малак град и я карам на къси разтояние с по често я пала.Възможно ли е ако си взема нов акумолатор пак да ми пада при положение че динамато ми зарежда?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Акумолатор за Алфа 156 2.4 jtd
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от robibg Покажи съобщениеКолеги моля кажете ми какъв акумолатор да си взема като марка и като качество че има доста различни мнения?какъвто искаш въпроса е колко пари ти се трошат, около 75АhА другия ми въпрос е трябва ли често да се зарежда акумолатаора през зимата дори и нов да е защото живея в малак град и я карам на къси разтояние с по често я пала.Купи си уред за мерене на гъстота - 3лв и ще разбереш трябва ли или не. Възможно ли е ако си взема нов акумолатор пак да ми пада при положение че динамато ми зарежда?sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
-
За 166 със същия двигател го дават по книжка 100 mAh. Моята я взех с тотален мъртвец - даже не можа да стигне до нас и трябваше набързо да купя акумулатор и още не знаех предписанията, та затова взех 75 mAh. Година и 3 месеца вече нямам грижи, но ми се струва, че върти мааалко по-бавно отколкото трябва. Моят избор като марка и модел е Монбат от тези, които са без поддръжка.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеЗа 166 със същия двигател го дават по книжка 100 mAh. Моята я взех с тотален мъртвец - даже не можа да стигне до нас и трябваше набързо да купя акумулатор и още не знаех предписанията, та затова взех 75 mAh. Година и 3 месеца вече нямам грижи, но ми се струва, че върти мааалко по-бавно отколкото трябва. Моят избор като марка и модел е Монбат от тези, които са без поддръжка.
с тези мили ампер часове и жи си ем не можеш да подкараш!
На въпроса на колегата:
Капацитета на акумУлатора за 156 2,4 жтд по каталог е 74 (75) Аh. Препоръчително е да е с по-висок пусков ток - 700-750 А (EN).
Обикновен трябва да изкара 4-5 години, скъп - 8-9. Съвета ми е да си вземеш Необслужваем акумулатор. Няма да се занимаваш с прегледи, доливане на води, мерене на киселини и т.н. Вече сме 21 век!
Щом караш на къси разстояния, какъвто и да си купиш, ще имаш проблеми. Спасението е проверка и ако е необходимо дозареждане със зарядно.
Успех
Comment
-
Долива се докато покрие 15мм над клетката, ако има нужда.Необслужваемите са ок при напълно изправни коли, ако динамото зарежда различно от предписаното може да им ... мамата много бързо.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеДолива се докато покрие 15мм над клетката, ако има нужда.Необслужваемите са ок при напълно изправни коли, ако динамото зарежда различно от предписаното може да им ... мамата много бързо.
Comment
-
Е как можеш да разбереш дали е изправен или не.Аз знам номера с фаровете като караш вечер и като изключиш от скорост трябва съвсем малко да намалеят фаровете и после като включиш пак да се засилят това означава че динамото зарежда.Така са ми казвали и моита така прави
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеЕ как можеш да разбереш дали е изправен или не.Аз знам номера с фаровете като караш вечер и като изключиш от скорост трябва съвсем малко да намалеят фаровете и после като включиш пак да се засилят това означава че динамото зарежда.Така са ми казвали и моита така прави
Алтернаторът трябва да дава напрежение между 13,8 - 14,5 V.
1. Измерване при запален двигател, с включени къси светлини, без други консуматори, без да се форсира двигателя.
2. Измерване при запален двигател, без консуматори, двигателя се форсира до средните обороти.
Ако в двата случая дава горното напрежение - алтернаторът е добре.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеКолега Коки,
с тези мили ампер часове и жи си ем не можеш да подкараш!
Амперчаса, разбира се! Да можех и да готвя!
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеЕ по какво се разбира че акумулатора е от необслужваемите...
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеЗначи моя е от тях.Аз много разбирам че да го гледам видях че има киселина над минимума и това е.Сега вече чак на лято ши го гледам
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение...Моят избор като марка и модел е Монбат от тези, които са без поддръжка.
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеЕ как можеш да разбереш дали е изправен или не...
Comment
Comment