Известие

Collapse
No announcement yet.

хидравликата ми изчезва????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• хидравликата ми изчезва????

Колеги от горе доло месец хидравликата на колата ми се държи много странно.Когато колата работи на место или е в движение пак на обороти ми се губи хидравликата и се набирам на волна с двете ръце а когато подам гас или мине 1200 оборота пак си идва и то доста добре си се варти волана.Интересно ми е от какво може да е при положение че има масло малко над максимума или горе долу 0.5мм и не се чува да ми присвирва ремъка.ас си мисля че не ми достига дебит на изпомпване но от къде идва тази загуба не се досещам.моля които е имал такъв проблем или знае от каде идва цялата тази аномалия да сподели ще съм много благодарен.
    Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

няма ли кои да помогне колеги??????

Comment

Много е вероятно помпата да си е позаминала и да не прави налягане достатъчно.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Един колега имаше подобен проблем като е студена колата беше наред но като позагрее и ставаше много тежък и при подаване на газ се пооправяше , той смени помпата.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

но преди месец го нямаше това да не би нещо от маслото или студеното време да му оказва влияние?

Comment

А сменял ли си маслото?
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

не маслото не съм го сменял понеже не ми е правела до сега такова нещо а възможно ли е да е от маслото?честно казано ми се вижда черно повече отколкото червено.

Comment

Вероятно по- лошо няма да стане, ако го смениш...
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ще пробвам и ще кажа какво е станало но май не ми се вярва да се оправи.де да знам пак може и да се оправи.пнейе на старата си кола имах проблем точно с хидравликата но там бяха си заминали лагерите а на тази нищо не вие направо шаш.

Comment

И внимателно с обезвъздушаването Дано пък живне после
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колега,да оспамя и аз малко темата!Я виж на твоята помпа имаш ли достъп до възвратния клапан.Тоест до клапана,който регулира налягането в системата.Ако е влязал някой боклук в него,може от там да е проблема.Не бързай да сменяваш помпата,а я свали и я дай да я види някой,който разбира от хидравлика.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от aleksander nikolaev Покажи съобщение
                        не маслото не съм го сменял понеже не ми е правела до сега такова нещо а възможно ли е да е от маслото?честно казано ми се вижда черно повече отколкото червено.
                        Ти да не мислиш че маслото в системата е със същия цвят като това в казанчето много се лъжеш вътре е БАТАК и тиня само че не циркулира през казанчето и там стои свежо и ново. Смени маслото има някаква вероятност да се оправи но шанса не е много голям.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

В смисъл как не циркулира?
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не циркулира през самото казанче там няма как да влезе течност от самата ситема а системата само се допълва от казанчето. и течноста в казанчето стои чиста и прозрачна а вътре е черна и мръсна.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

На дъното си казанчето има 2 маркуча- дебел, леко странично се пада, към помпата. А точно по средата е по- тънък- обратното масло от рейката. Така, че трябва да циркулира.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X