Известие

Collapse
No announcement yet.

Изправяне на джанти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изправяне на джанти

Колеги препоръчайте ми къде да отида да изправя 4 бр 17ки в София. Горе долу колко пари да си приготвя? Във форума гледах стари теми и там цените варират от 15лв до 60лв на джанта !!? Та кажете някои ваши познати или такив, в които сте сигурни, че си разбират от работата и не дерат кожи

Благодаря предварително!
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Само не се хвърляй на машинно изправяне - винаги има малко осукване в центъра.

Аз лично съм фен на изправянето на мек чук - поне 15-20 джанти ми е правил Жоро, включително и сложни заварки и боя - на бул. Европа - като се движиш в посока от моста към Божурище - катоминеп Еко бензиностанция гледай в ляво за една малка бензиностанция май Кастрол и веднага след нея.

След като в 2 мотоексперта не успяха да ми изправят една джанта и все биеше го намерих него.

Comment

а като пари колко излиза или е според зависи от състоянието на джантите?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Пазарлък - може и с малко да минеш, може и да ти резнат тиквата

Comment

Малко да изтупаме темата от праха....

Сложих си 17-ките сам, без баланс ( като ги купих те бяха свалени от кола и балансирани), без изправяне. Само отидох на Шел да ми ги напомпят равномерно всичките на 2,2 атм.

Та въпроса ми е : Трябва ли да отида на гумаджийница да ми направят повторен баланс и да видят дали трябва да се изправя нещо или да си карам така?
          Принципно не съм усетил някакви странни шумове, вибрации или някоя от гумите да "бие" в движение със скорост около 100 км/ч (с толкова тествах на Цариградско).

На пръв поглед няма криво, гумите не спадат, като я вдигнах на крик всяка една от гумите я завъртах и наблюдавах дали "бие" на криво някъде....и нищо не ми се видя проблематично....
          Влияяе ли евентуално крива джанта нещо на окачването, лагери итн?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Само не разбрах гумите на джантите ли са били ? Хубаво е да отидеш да ти ги балансират, но изчакай седмица, защото в момента им е пика на гумаджиите и пада чакане. Иначе балансирането е 2лв. на гума, не давай повече и монтаж демонтаж още 1-2лв. макс 20лв. да дадеш, но ще си сигирен върху какво е стъпила колата ти.
            Nikiboy ти виждал ли си в какво се състои машинното изправяне на джанта, че приказваш глупости. Изправянето с чук е неточно и неправилно!!! Изправянето на машина подава натиск в края на джантата, ти представяш ли си какъв натиск трябва да има тази машина, за да направи осукване в центъра, по тази логика натиска, който оказва колата върху центъра на джантата трябва да я криви като палачинка.
            156 Sportwagon 02'

Comment

Закарай ги в Маргел на "Ботевградско шосе". Там имат добър майстор, който се занимава само с тези работи.
              sigpic
              Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
              BMW E30
              BMW E36

Comment

има и в карлово един които си разбира от работата но е малко далечко
                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
                  Само не разбрах гумите на джантите ли са били ? Хубаво е да отидеш да ти ги балансират, но изчакай седмица, защото в момента им е пика на гумаджиите и пада чакане. Иначе балансирането е 2лв. на гума, не давай повече и монтаж демонтаж още 1-2лв. макс 20лв. да дадеш, но ще си сигирен върху какво е стъпила колата ти.
                  Nikiboy ти виждал ли си в какво се състои машинното изправяне на джанта, че приказваш глупости. Изправянето с чук е неточно и неправилно!!! Изправянето на машина подава натиск в края на джантата, ти представяш ли си какъв натиск трябва да има тази машина, за да направи осукване в центъра, по тази логика натиска, който оказва колата върху центъра на джантата трябва да я криви като палачинка.

Гумите бяха на джантите...Баланса ми взимат по 14 лв на гума...поне на 15-ките като слагах зимните гуми...Някакви тежести, които се лепят и са били по-скъпи..Да не са ме изпързаляли нещо?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Гумите бяха на джантите...Баланса ми взимат по 14 лв на гума...поне на 15-ките като слагах зимните гуми...Някакви тежести, които се лепят и са били по-скъпи..Да не са ме изпързаляли нещо?
                    демонтаж на зимните,монтаж на летните и баланс на 4те с лепещти тежести 20лв в Перник
                    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

Муххахахаха аз за 15 лева си смених гумите и ми ги балансираха. Вярно са стоманение джанти, ама чак пък такива разлики...
                      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Хора на 2 места ( в Люлин преди тунела и в Надежда до Шел на Ломско) ми искаха точно една и съща цена по 10 стотинки на грам тежести...за 4 гуми ми трябваха около 400грама тежести = 40лв + там за монтаж/демонтаж...и то си стават 40 и кусур лева...За стоманени джанти баланс + демонтаж на същите места ми взимат 16лв!!

FIAT Coupe 16VT

Comment

...за 4 гуми ми трябваха около 400грама тежести
                          Джантите ти да не са с квадратна форма, на джанта е нормално да се сложи около 30-40 гр. на теб са сложили яко.
                          Миналата събота си сложих летните гуми, та демонтаж на зимните и монтаж на летните гуми, изправяне на 3 джанти машинно и заваряване на едната с аргон, защото беше пукнат борда, балансиране всичко 55лв. като отпред са 14" отзад са 15".
                          156 Sportwagon 02'

Comment

Хора на 2 места ( в Люлин преди тунела и в Надежда до Шел на Ломско) ми искаха точно една и съща цена по 10 стотинки на грам тежести...за 4 гуми ми трябваха около 400грама тежести = 40лв + там за монтаж/демонтаж...и то си стават 40 и кусур лева...За стоманени джанти баланс + демонтаж на същите места ми взимат 16лв!!
                            колега ако си с толкова баланс джантите са ти на кубче, ако искаш драсни л.с ще те пратя при бащами да ти ги изправи ще останеш доволен гаранция.
                            Alfa Romeo GTV

Comment

МИ колеги и аз така си мислех, че джантата нещо не е в ред Ще ти пиша Eraser

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                              X