Известие

Collapse
No announcement yet.

"Пране" на филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Пране" на филтър

здравейте,
    дали има някаква особеност при "прането" на конус...
    Мисля, че моя е вече за почистване...
    та питам :
    как точно става... ?
    (до колкото знам след това се пръска с някакъв химикал.. Ако е така, кой е правилният избор и от къде мога да го намеря)
    Благодарности...
    AR 155 2.0 16V Never Forget You
    AR 166 2.4 JTD

Първоначално публикувано от Yureti Покажи съобщение
    здравейте,
    дали има някаква особеност при "прането" на конус...
    Мисля, че моя е вече за почистване...
    та питам :
    как точно става... ?
    (до колкото знам след това се пръска с някакъв химикал.. Ако е така, кой е правилният избор и от къде мога да го намеря)
    Благодарности...
    производителят на филтъра го предлага тоя химикал. Както и масления спрей за пръскане след това.
    Като го изпереш и измиеш с препарата, остави филтъра да изсъхне по естествен път, не насилствено.
    Лично аз прах моя панелен филтър с на JR химиите и този за почистване ми свърши за едно пране. Масленият спрей има за 3-4 пръскания, та затова следващият път ще го пера с Меглио препарата. Обезмаслител и разтворител на мизерията, та ще свърши работа. Дават го че става и за дрехи, даже на едно място на подлакътника имах малко оцапано с масло и излезе с меглиото!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      производителят на филтъра го предлага тоя химикал. Както и масления спрей за пръскане след това.
      Като го изпереш и измиеш с препарата, остави филтъра да изсъхне по естествен път, не насилствено.
      Лично аз прах моя панелен филтър с на JR химиите и този за почистване ми свърши за едно пране. Масленият спрей има за 3-4 пръскания, та затова следващият път ще го пера с Меглио препарата. Обезмаслител и разтворител на мизерията, та ще свърши работа. Дават го че става и за дрехи, даже на едно място на подлакътника имах малко оцапано с масло и излезе с меглиото!
      нямам никакъв химикал, щото не съм го слагал аз...
      та въпроса е от къде да намеря препарат за пране и маслен спрей...
      AR 166 2.4 JTD

Comment

нямам никакъв химикал, щото не съм го слагал аз...
        та въпроса е от къде да намеря препарат за пране и маслен спрей...
        ами на която фирма е филтъра, от нея ще търсиш препаратите!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

къ да го позная ???
          май беше JR...
          ама като незнам...
          AR 166 2.4 JTD

Comment

Аз си поръчах от тук за моя като му стана време за баня:
            http://drive.bg/index.php?ModelId=206&cPath=128_130
            Нямах време (и желание) да ходя до Хеед, там може да е по-евтино, а има и отстъпки.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

що? аз намерих на К&N и го купих 38лв комплекта ....
              филтъра е JR ,няма проблеми
              '97 155 1.8 16V
              GMC YUKON DENALI 5.7 V8
              the cost of living is dying...everybody pays...
              sigpic

Comment

Аз поне съм принуден да пера филтъра на 4 000 - 5 000 километра побългарих технологията и ползвам измиващия препарат многократно. Сипвам го в една тава, изкисвам филтъра хубаво, после пресипвам препарата от тавата е един стъклен буркан през филтър за кафе машина и го оставям да се утаи боклука на дъното до следващия път.
                Кви гадости дишаме направо не си е работа.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

значи,..
                  има химикал за пране и друг химикал за последващо пръскане ???
                  AR 166 2.4 JTD

Comment

значи,..
                    има химикал за пране и друг химикал за последващо пръскане ???
                    Правилно си разбрал. Има препарат, с който да го почистиш(оставяш го да изсъхне) и след това с другия препарат да го напоиш преди да го сложиш
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

На Илиенци има конуси по 15лв.
                      Няма нужда от пранета,караш сменяш.
                      0888515205

Comment

мдам...и даваш малко повече газ и конуса ти се сбръчква (понеже не пропуска достатъчно въздух и създава вакум) като на Далай Лама пишката и почваш да хвърлш масло....даже си имаше и тема за това...не екпериметирайте с филтъра че после ще има рев!
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Аз съм с филтър на JR и за прането използвам препарати на MANNOL обезмаслителя и маслото излизаха около 20лв и вършат много хубава работа. Аз пръскам с обезмаслителя и го мия със силна струя вода оглеждам ако е нужно повтарям оставям на слънце иззъхне, и пръскам с маслото. Тук има един много важен момент да се пръска от около 15, 20см като не трябва да се повтарят участъците които с напръска ни веднъж и не трябва да оставят не напръскани участъци. Ако не напръскаш добре няма да пречиства добре а ако го напръскаш много ще пропуска трудно въздуха и е възможно масло от филтъра да нацапа дебитомера което ама хич не е желателно.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

не мога да разбера... навсякъде по темите за конуси и чистене всеки пише всевъзможни глупости.... съвсем точно си пише че се напръсква добре и след това се изплаква с топла вода отвътре навън,оставя се да изсъхне в нормални условия и след това се пръска с другия препарат... какви са тия глупости за неповтаряне на препарата за чистене и незнам си още кво и т.н. и т.н. немога да си обясня
                            '97 155 1.8 16V
                            GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                            the cost of living is dying...everybody pays...
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Grim Покажи съобщение
                              не мога да разбера... навсякъде по темите за конуси и чистене всеки пише всевъзможни глупости.... съвсем точно си пише че се напръсква добре и след това се изплаква с топла вода отвътре навън,оставя се да изсъхне в нормални условия и след това се пръска с другия препарат... какви са тия глупости за неповтаряне на препарата за чистене и незнам си още кво и т.н. и т.н. немога да си обясня
                              чети бе не препарата за почистване а маслото за пръскане не е хубаво да се повтаря
                              И какви са тези препарати първото е обезмаслител а второто е масло. На упътването на филтъра не пише че многото масло може да види сметката на дебитомера а пише че повишава мощността от 3-5% нали .
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X