Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрация на 5-та предавка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрация на 5-та предавка

Колеги,
    Отскоро имам Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD с мощност на двигателя 85 KW. Произведена е края на 2004-та. Като я покарах малко установих следните два проблема:
    1. При каране на 5-та предавка се чувства вибрация отпред при подаване на газ (при ускоряване или поддържане на скоростта). Съпроводена е с глух шум. Отпусна ли педала на газта, вибрацията изчезва. При подаване на газ на свободна скорост също няма вибрация.
    2. При продължителен завой се усеща леко тракане отпред (при колелата). Може би е каре?

Ще съм благодарен ако споделите опит с решаването на подобни проблеми.

Тя баба Ванга почина(лека и пръст),ама както го описваш може да са хиляди неща.Виж си маншоните на каретата,щом се съмняваш(но не изключвам и да е лагер).Казвам ти го,защото е лудост каре или евентуално лагер да замине при толкова нова кола(освен ако не е занемарена).Успех и напиши по-конкретно какво се случва с колата ти,за да те насочат по-компетентните.
    sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
    Ex...
    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Потърси из форума за демпфер на маховика прилича ми малко на такъв проблема ти.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

При каква скорост е тази вибрация?
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Вибрацията започва след като включа 5 скорост, т.е. още от около 100 км/ч и я има независимо от скоростта на движение. Карах колата и при планински път. Вибрацията се прехвърли при нагорнище на 4-та и 3-та предавка и дори се усили. След каране по магистрала отново - вибрацията при по-ниските предавки изчезна отново.

?!

Comment

Вътрешно каре.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
            X