Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за пастирането.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за пастирането.

Та, колеги, пролет идва и трябва да помислим за колите си и техния гланц. Тук искам да ми препоръчате паста, с която да върна бясъка на мойта 33-ка.
    Пастирането ще го правя аз( ръчно ) не защото съм скъндза, а просто защото обичам да се занимавам с колата си.
    Колата е зелен металик - каква паста ще препоръчате?
    Тези машинки, който ги има в Метро и Практикер заслужават ли си затази цел (те са около 30-40лв)?
    sigpic
    Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
    BMW E30
    BMW E36

Аз имам такава машинка. Според мен е по-добре от това да пастираш на ръка.

Аз пастирах с абразивна паста и се заличиха доста драскотини, имам и полираща костенурка, някакво менте. Но още не е дошъл ред на нея

Та с абразивната паста пишеше да се разрежда с вода при нужда.
    Използвах много паста за двете странични врати и много бързо пастата изсъхва и се рони.
    Пробвах с вода да разредя, пастата се размеква и се нанася по лесно, но е грешка според мен с вода.

След като пастирах с намокрената паста оставих пастата да изсъхне хубаво и после час и нещо чистих предния капак.
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
      Аз имам такава машинка. Според мен е по-добре от това да пастираш на ръка.

Аз пастирах с абразивна паста и се заличиха доста драскотини, имам и полираща костенурка, някакво менте. Но още не е дошъл ред на нея

Та с абразивната паста пишеше да се разрежда с вода при нужда.
      Използвах много паста за двете странични врати и много бързо пастата изсъхва и се рони.
      Пробвах с вода да разредя, пастата се размеква и се нанася по лесно, но е грешка според мен с вода.

След като пастирах с намокрената паста оставих пастата да изсъхне хубаво и после час и нещо чистих предния капак.
      Разрежда се, за да не свалиш лака бързо. Абразивната паста и трябва много малко за да свали лаковото покритие. Трябва да се внимава или разрежда.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

някой нещо да каже и за ваксите че при мен боята си ок и няма нужда от пастирване но се чудех за вакса няма ли да има
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          някой нещо да каже и за ваксите че при мен боята си ок и няма нужда от пастирване но се чудех за вакса няма ли да има
          Димо, взимаш неабразивна паста, аз само такава ползвам, да предпазва и мажеш и полираш.
          Има най различни, ползвам една на Conax май, карбонова, добра е а също така си взех и една на Костенурковите май, има ги и в Хит и по бензиностанциите, те са течни и са с няколко цвята, понеже съм с металик плескам с нея, по капачките се познава цвета
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Фред, и какъв е ефекта и колко време държи?
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Фред, и какъв е ефекта и колко време държи?
              Ефекта е доста приятен! Колата наистина изглежда по-добре! Скриват се микродраскотинките и лака иглежда като току що излят.
              За съжаление ефекта е до следващото миене.
              Аз затова си пастирам колата почти след всяко миене
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                Ефекта е доста приятен! Колата наистина изглежда по-добре! Скриват се микродраскотинките и лака иглежда като току що излят.
                предполагам не говориш за абразивната паста ?
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Димо, взимаш неабразивна паста, аз само такава ползвам, да предпазва и мажеш и полираш.
                  Има най различни, ползвам една на Conax май, карбонова, добра е а също така си взех и една на Костенурковите май, има ги и в Хит и по бензиностанциите, те са течни и са с няколко цвята, понеже съм с металик плескам с нея, по капачките се познава цвета
                  с какво нанасяш и има ли някакви чалъми и какъв е разхода и?
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

говори за ваксата..
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                      ти коя марка предпочиташ ?
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

За ваксата говоря.
                        Иначе аз я нанасям с гъбичка (моята е течна), изсъхва и се бърше със сух мек парцал (едно парче от джинси).
                        За разхода... на 4 години една тубичка от около 500-600 мл., като пак казвам , че колата се пастира почти след всяко миене, а не само пролет и есен .

П.С. Пастирам с Simoniz Liquid Diamond , но почти свърши, а абсолютно същата не мога да намеря. Иначе съм виждал паста на Симониц в ОМВ и най-вероятно от там ще си взема.
                        Last edited by Speeder; d.m.y г., 17:26.
                        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Аз използвам тази паста на AMWAY. Веднъж на няколко месеца. Нанася се с парцал, чака се малко да изсъхне и се забърсва. И остава един много хубав гланц
                          Click image for larger version

Name:	amway.jpg
Views:	1
Size:	4.9 Килобайта
ID:	2254522
                          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Намерих в гаража преди малко една тубичка паста за кола марка "Formula1" на нея отзад пише "Made in USA", брат ми си я беше купувал и реших да направя проба въху тавана(взел е леко да губи гланца си). На етикета пише - гланц паста с восък. Намазах един триъгълник, изчаках да изсъхне и го избърсах. Ефекта е супер с огромна разлика. На минатото място се е получил перфектен гланц. Само да се оправи времето и ще я пастирам внимателно цялата.
                            Ето такава е пастата:
                            Attached Files
                            sigpic
                            Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                            BMW E30
                            BMW E36

Comment

Като прочетох постовене по-горе изпаднах в потрес...този ефект,който вие постигате като се набутвате,нанасяте,изчаквате и забърсвате,може да се постигне и с моторно масло,плажно масло или нафта...
                              п.с:сега серизоно:хубавата машина за полиране е около 500-1000лв (зависи от марката),а пастата е 3М-има 7 вида от абразивна до финна,а пастирането е м-у 80 до 120левчета и при това положение ако е хубав лака 2-3г. не мърда...

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                              X