Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на спортен филтър?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване на спортен филтър?

Оказа се, че въздушния филтър, който си смених наскоро е спортен (добре че си го запазих ). Лошото обаче е, че не знам как да го изчистя за да го ползвам отново... казват ми изпери го, после си намери "специално" масло за филтри... Въпроса ми е откъде, как, какво, защо и въобще всичко
    Предварителни благодарности колеги
    Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

от Импас56
    имат специален кит за почистване на спортни филтри К&Н
    43лв струва

магазин имат на Черни Връх след кръстовището със Сребърна посока Драгалевци
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Китът на K&N върши работа, обаче той е за много почиствания и затова ако не мислиш да си караш колата още 100000 - 150000 км. ти препоръчвам да отидеш в който и да е магазин за качествени тунинг части и аксесоари, те там имат такива почистващи средства и ще ти излезе по-евтино. Друго важно нещо е да обърнеш внимание дали филтъра ти в момента е напръскан с такова масло - то е за улавяне на ситна прах, защото може да не е напръскан (филтъра не е мазен, с полепнала прах по него) и тогава най-добрия валиант е да го продухаш с компресор.

Недей да го миеш с вода
      Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от sharky
        Китът на K&N върши работа, обаче той е за много почиствания и затова ако не мислиш да си караш колата още 100000 - 150000 км. ти препоръчвам да отидеш в който и да е магазин за качествени тунинг части и аксесоари, те там имат такива почистващи средства и ще ти излезе по-евтино. Друго важно нещо е да обърнеш внимание дали филтъра ти в момента е напръскан с такова масло - то е за улавяне на ситна прах, защото може да не е напръскан (филтъра не е мазен, с полепнала прах по него) и тогава най-добрия валиант е да го продухаш с компресор.

Недей да го миеш с вода
        По принцип е много опасно да ползваш некачественни продукти за целта Освен това ако филтъра не е напръскан с масло двигателят/дебитомера и кво ли още не в най-скоро време ще са
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

Недей да го миеш с вода
          По принцип е много опасно да ползваш некачественни продукти за целта Освен това ако филтъра не е напръскан с масло двигателят/дебитомера и кво ли още не в най-скоро време ще са
          Те в повечето магазини точно на К&N препарата използват, затова написах "качествени тунинг части и аксесоари", просто е по-евтино, щото ти го почистват 1 път. А иначе, естествено, че е по добре да си го купиш и да си го ползваш. А за филтрите без масло споделям личен опит, който както иска да кара. Аз съм минал с два такива филтъра, ненапръскани, на две различни коли, 2000 TS общо над 60000 км.
          Audi A6 & Alfa GTV

Comment

А за филтрите без масло споделям личен опит, който както иска да кара. Аз съм минал с два такива филтъра, ненапръскани, на две различни коли, 2000 TS общо над 60000 км.
            Е то затва са свършили дебитомерите при италянеца
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Най-вероятно е заради това да са свършили
              Audi A6 & Alfa GTV

Comment

един кит на К&Н на нас с Насо ни стигна за .... .2 филтъра и един не докрай...

вярно че Насо леко се беше престарал на неговия, което не е полезно за дебитомера разбира се

@sharky на мен дебитомера ми замина за ок 20к км с филтър без "масло" ... от тях 10 е бил с масло де....

ти си явно късметлия
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Затова какъв е извода.... ами не си слагайте спортни филтри, че и без друго така покачват мощността че губите сцепление с асфалта и файда никаква

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                    Затова какъв е извода.... ами не си слагайте спортни филтри, че и без друго така покачват мощността че губите сцепление с асфалта и файда никаква
                    Абе аз взех К&N (не е конусовиден) такъв за в кутията-още не съм го слагал - това ще стане като си сменя маслото другата седмица
                    Та ако някои иска да си купим заедно компекта за почистване и маслото за пръскане на К&Н да се обади. той сега е напръскан де - такаче може да не бързам
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

моят филтар е на 40000 и не е пран
                      от фирмата се препоръчва след 50 -60000 км
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp
                      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Много благодаря за ценната помощ колеги. Най-вероятно ще си купя К&N Kit-a, за който спомена valjo.
                        @BatVas Ше ти драсна едно ЛС като ходя да го копувам, ако искаш да си го делнеме :P
                        Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

Working...
                        X