Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно фарове на коли с десен волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно фарове на коли с десен волан

Стана въпрос с един приятел за фарове на коли с десен волан. Та тъй като по принцип при коли с ляв волан левия фар свети напред, а десния леко надясно /това не го знаех, вярно ли е?/ затова при десния волан е обратното. Затова фаровете от коли с десен волан трябва да се пренастройват, за да станат на коли с ляв волан. Вярно ли е това твърдение, интересува ме конкретно за алфа 156? Благодаря
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
    Стана въпрос с един приятел за фарове на коли с десен волан. Та тъй като по принцип при коли с ляв волан левия фар свети напред, а десния леко надясно /това не го знаех, вярно ли е?/ затова при десния волан е обратното. Затова фаровете от коли с десен волан трябва да се пренастройват, за да станат на коли с ляв волан. Вярно ли е това твърдение, интересува ме конкретно за алфа 156? Благодаря
    Вярно е.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
      Вярно е.
      как се пренастойват? има ли някакви врътки отзад на фара или се разглабя.. с една дума струва ли си да се занимава човек?
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Има си всичко необходимо за настройка на фаровете.
        Няма нужда от разглабяне, врътките са изнесени отзад.
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

как се пренастойват? има ли някакви врътки отзад на фара или се разглабя.. с една дума струва ли си да се занимава човек?
          Мое мнение:
          Като караш на тъмно в града имаш достатъчно улично осветление и няма да имаш разлика. А за дългите според теорията за вдлъбното огледало не трябва да има разлика във фаровете спрямо това дали си с ляв волан или десен. Така, че аз не бих се занимавал и бих си карал като пич.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            Мое мнение:
            Като караш на тъмно в града имаш достатъчно улично осветление и няма да имаш разлика. А за дългите според теорията за вдлъбното огледало не трябва да има разлика във фаровете спрямо това дали си с ляв волан или десен. Така, че аз не бих се занимавал и бих си карал като пич.
            Абе, `би им майката на насрещните водачи. Важното е на теб да ти е ок.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
              Мое мнение:
              К'во правим с късите колега при разминаване извън града?
              Колега teetrinker трябва да ги пренастроите, ако искате да не Ви присветват и да Ви "присърбява тук таме" като се разминавате с останлите на пътя!
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

Ми те късите светят в пътя, не нагоре. Не би трябвало да има проблем.
                Абе не знам, но не мисля да си взимам такава кола
                Last edited by soldier; d.m.y г., 12:04.

Comment

Тъй наречената пренастройка трябва да се изразява в смяна на фаровете именно заради тези различия.По Дискавъри има едно предаване Wheeler dealer,в което пичовете смениха изцяло фаровете на една дърта Алфа с лява дирекция именно от подобни съображения.
                  Друг е въпросът,че тук не се обръща внимание на такива подробности...което ме подсеща и за безхаберието с което властта се отнася към шофьорите с ксенонови светлини на обикновен рефлектор(без лупи)...
                  '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Не се занимавай изобщо. От 5 месеца съм така - десен фар от автомобил, внесен от Обединеното Кралство. Няма настройване, няма пригаждане. Особено кофти се усеща, когато караш на дълги, но и на къси светлинните полетата са адски изместени и е невъзможна корекцията им. Ако обръщаш внимание на тези неща или пък често пътуваш нощем на извънградско, ще те дразни много. Оптиката на рефлекторите е друга. Ако някой ти каже обратното, са глупости.
                    Успех,
                    Last edited by Pepo; d.m.y г., 21:00.
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

значи пак няма да светят като фаровете на колите с ляв волан,те всъщност си светят еднакво но шофера ги вижда от друг ъгул,това няма да се корегира само с пререгулиране,защото лещите на стъклито или чертите да ги наречем са с наклон обратен на фаровете за коли с ляв волан,пречупват светлината под друг ъгъл.ще е по добре като минеш на реглаж но не може да се търси 100% прилика.
                      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от Alfoso Покажи съобщение
                        Тъй наречената пренастройка трябва да се изразява в смяна на фаровете именно заради тези различия...
                        Друг е въпросът,че тук не се обръща внимание на такива подробности...
                        Някъде вече се обръща внимание. Един приятел в Германия потърси и купи фарове за Тойота Хайлукс, за негови приятели, които си купили пикапа от Англия и сега не им я регистрират заради различните фарове.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

с пренастройка не става. рефлекторите или лупите са така конструирани че на къси да имат счупване на светлината от центъра на фара под ъгъл нагоре и надясно за да се осветява банкета. 1-во опасно е за тебе щото няма да ти се осветява банкета и 2-ро ще заслепяваш насрещните. намери някакви фарове от морга с пукнати стъкла и смени само рефлекторите на твоите.
                          точка

Comment

за фарове

фаровете на колите с дясна дирекция нямат пренастройка и така са конструирани. Няма преправяне, а единствено смяна с комплект фарове от автомобил с ляв волан.
                            Имаме един ягуар от UK и тук във сервиза ни дадоха идея поради невъзможността за настройка: Слагат се бленди от горната страна на фаровете - на десния фар не се усеща и е за естетика само, понеже той си е настроен ниско според английските пътища, но върху левия фар играе роля и спира точно най-горния поток светлина, дето заслепява отрещните.
                            Alfa 156 2.0 - ех,
                            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

значи от 3 месеца съм с фарове от англииска алфа 156
                              разглабял съм ги и тях и старите ми и няма разлика в рефлекторите и стъклата им
                              единствено разлика има в машинките за регулиране на горе и надолу
                              сам си ги регулирах пред нас и светят добре и никой до сега не ми е присветвал иначе след излъскването на стъклата ефекта е огромен
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X