Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно фарове на коли с десен волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    с пренастройка не става. рефлекторите или лупите са така конструирани че на къси да имат счупване на светлината от центъра на фара под ъгъл нагоре и надясно за да се осветява банкета. 1-во опасно е за тебе щото няма да ти се осветява банкета и 2-ро ще заслепяваш насрещните. намери някакви фарове от морга с пукнати стъкла и смени само рефлекторите на твоите.
    Обяснил си го най-добре, колега. Фаровете нямат нищо общо! Правят огледални светлинни петна в сравнение с автомобилите с ляв волан и са много гадни за насрещно движещите автомобили.
    Лудия

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
      значи от 3 месеца съм с фарове от англииска алфа 156
      разглабял съм ги и тях и старите ми и няма разлика в рефлекторите и стъклата им
      единствено разлика има в машинките за регулиране на горе и надолу
      сам си ги регулирах пред нас и светят добре и никой до сега не ми е присветвал иначе след излъскването на стъклата ефекта е огромен
      Фаровете не са голямо перо в оборота ми, но въпреки това не желая да прокламирам и обяснявам как съм правил същото, установил същото, да не излезе видите ли че тоя ся щото ги вкарва оттам и решил да ни убеждава в това.......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Двигателист Покажи съобщение
        Обяснил си го най-добре, колега. Фаровете нямат нищо общо! Правят огледални светлинни петна в сравнение с автомобилите с ляв волан и са много гадни за насрещно движещите автомобили.
        Подкрепям с 2 ръце!
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Фаровете не са голямо перо в оборота ми, но въпреки това не желая да прокламирам и обяснявам как съм правил същото, установил същото, да не излезе видите ли че тоя ся щото ги вкарва оттам и решил да ни убеждава в това.......

при фаровете с лупа, за ограничаване на светлината се ползва пластина която стои между лупата и крушката в кожуха на оптиката. за това на пръв поглед разлика няма. лошо е да карате с такива фарове, няма какво да се лъжем.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
            фаровете на колите с дясна дирекция нямат пренастройка и така са конструирани. Няма преправяне, а единствено смяна с комплект фарове от автомобил с ляв волан.
            Точно!
            Всичко останало за пренастройки си е теория на общия лаф
            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
            Lancia Ypsilon '02

Comment

ок ама още никой не ми е казал че му пречат фаровете ми
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

Ама колеги вие още ли спорите?
                Просто проверете в ePer дали има различни номенклатурни номера за лява и дясна дирекция... това ще разреши спора според мен.
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

ок ама още никой не ми е казал че му пречат фаровете ми
                  Е как да ти кажат?
                  Разминаваш се с някой, заслепяваш го, и очакваш той да направи обратен, да те догони и да ти каже абе заслепяват ме фаровете ти.

Comment

помисли малко и ще се сетиш как
                    карам срещу приятели и после ги питам-дали ги заслепявам
                    до сега отговора е само един-НЕ
                    обратното много хора карат с неправилно регулирани фарове и менташки ксенони и направо ослепявам от такива
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

помисли малко и ще се сетиш как
                      карам срещу приятели и после ги питам-дали ги заслепявам
                      до сега отговора е само един-НЕ
                      обратното много хора карат с неправилно регулирани фарове и менташки ксенони и направо ослепявам от такива
                      Е щом си правил такива тестова, ок

Абе едно време си спомням, че на техническия преглед ти гледаха фаровете не само дали светят, а и дали са добре регулирани, защо сега го няма този момент?
                      Last edited by soldier; d.m.y г., 12:03.

Comment

сега ги интересува само парите да ти вземат и спирачките да са що годе добре
                        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                        Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          с пренастройка не става. рефлекторите или лупите са така конструирани че на къси да имат счупване на светлината от центъра на фара под ъгъл нагоре и надясно за да се осветява банкета. 1-во опасно е за тебе щото няма да ти се осветява банкета и 2-ро ще заслепяваш насрещните. намери някакви фарове от морга с пукнати стъкла и смени само рефлекторите на твоите.
                          Колегата го е обяснил съвсем точно. Ако на някой още не му се е изяснило, при ляв волан светлинното петно на късите изглежда така __/ , а при десен - така \__ (разбира се ъгъла е много по-тъп, ама тук няма как да го направя). Така че смяна му е майката...
                          sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

Working...
                          X