Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцанееееееее

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцанееееееее

Хора, помощ!

Колата взе да скърца цялата много. Отляво, отдясно като се позаклати леко и скърца скърца! Не знам кво и има, как да разбера не мога докато карам и да бутам разни неща докато установя кое скърца

Някакви идеи ?
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

спокойно
    Кажи първо какво според тебе скърца - вътре пластмасите или самото купе отвън,
    и в двата случая не е страшно и нетипично за алфа
    ослушай се по внимателно за да установиш откъде идва звука, след това вече ще говориме как да го изолираш.
    sigpic
    === 75 1.8 T '86 ===
    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Според мен пластмасите скърцат, но не мога да съм сигурен на 100%. Отскоро взе да го прави това. Колана от другата страна на шофьора го удължавах (българска му работа, ама беше къс за жената, че тя е и бременна, не знам защо беше много по-къс от страната на шофьора). Тогава взе леко да поскърцва тук там, но не му обърнах внимание, отварях скоро и от страната на шофьора, че беше блокирал и тряяше да го отблокирам. Уж ги свързах пластмасите както си трябва. Днес карам през града и на едни павета ама направо не можех да издържа от шума, такова скърцане няма! Аз ли съм сгафил нещо или е нещо друго?

Comment

Просто на тия години колата вече скърца доста аз лично не и обръщам много внимание слушам по-силно музика и така
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Wasp, малко оффтопик но според е много опасно жена ти да пътува с колан в нейното положение. Най - добре е на задната седалка и да караш много бавно и внимателно
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Споко колега!
            Мойта скърцаше и тя така. Малко по малко обаче я пристегнах
            Всякакви щифтове, винтчета....
            Alfa 33 IE 1.7 8v 1993

Comment

Първоначално публикувано от wasp
              Според мен пластмасите скърцат, но не мога да съм сигурен на 100%. Отскоро взе да го прави това. Колана от другата страна на шофьора го удължавах (българска му работа, ама беше къс за жената, че тя е и бременна, не знам защо беше много по-къс от страната на шофьора). Тогава взе леко да поскърцва тук там, но не му обърнах внимание, отварях скоро и от страната на шофьора, че беше блокирал и тряяше да го отблокирам. Уж ги свързах пластмасите както си трябва. Днес карам през града и на едни павета ама направо не можех да издържа от шума, такова скърцане няма! Аз ли съм сгафил нещо или е нещо друго?

А бе я си върни нещата по местата, а съпругата ти не е длъжна да пътува с колан /има го някъде из поправките на ЗДП/ ако пък някоя кука се заяде, кажи му са си помисли пак преди да ти прави забележки! А иначе професора е прав съпругата ти не бива да е с колан и по-добре е да е на задната седалка!
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Колега те всички скърцат ама основно от ключалката на вратите.
                И при мене скърцаше и мислех че е от корите около колана или вратата а то било от гадната ключалка е разгадах го с помоща на Бат Вас.
                Взимаш ВД то и обгрижваш ключалките и тук таме някой друг механизъм и скърцането изчезва за някое време
                е после пак
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Понапръскай таблото със силиконов спрей за табло или течен парафин, хем ще светне хем и ще се смаже. Пази предния прозорец с парче картон
                  Ако имаш радио - в гнездото винаги ми е скърцало и аз съм го облепил с гума
                  97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan
                    И при мене скърцаше и мислех че е от корите около колана или вратата а то било от гадната ключалка е разгадах го с помоща на Бат Вас.
                    Взимаш ВД то и обгрижваш ключалките и тук таме някой друг механизъм и скърцането изчезва за някое време
                    е после пак
                    Когато пак проскърца ако е от твоята страна отвори леко вратата ако спре ключалки той и Бат Вас се беше обезпокоил докато не му отворих вратат и спря ако е така следваш инструкциите на колегата

Comment

е после пак

Какво да взема че не разбрах?

А иначе - да , карам си внимателно, а колана на жената не стяга така или иначе ... ще го имам в предвид да сяда отзад.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                        е после пак
                        Когато пак проскърца ако е от твоята страна отвори леко вратата ако спре ключалки той и Бат Вас се беше обезпокоил докато не му отворих вратат и спря ако е така следваш инструкциите на колегата
                        Да така е и аз се бях обезпокоил - мислех си че скърца отвсякъде - да обаче това е илюзия - оказа се че е само затварящия механизъм на вратата - дясната.

Два пъти натискане бутинчето на спрея с WD-40 и о"чудо - Абослютна тишина - сега моята е по тиха отвътр от ауди А4

П.П. Добре че беше Гиги - иначе щях да слагам изолации, а понякога съм припрян и щях да се вкарам яко
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                          Два пъти натискане бутинчето на спрея с WD-40 и о"чудо - Абослютна тишина - сега моята е по тиха отвътр от ауди А4
                          бах, искам и аз така, отде да го взема това чудо. и как така ключалката скърца ... на мен ми се чува и отляво, вярно че и там има ключалка ама ...

Comment

Ами във всеки магазин за авто аксесоари синьо шише с червена капачка
                            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Mury_alfata
                              Просто на тия години колата вече скърца доста аз лично не и обръщам много внимание слушам по-силно музика и така
                              А и тва не е много вярно според мен ... взех я преди месец и половина, не скърцаше въобще. От моето каране ли какво стана ни нам, ма вече скърца.

Comment

Working...
                              X