Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на масло

В момента съм със селения голд и съм на 10000 км вече.Пише че се сменя на 15000.Нали не е опасно да се кара още 2-3000 км или трябва да го сменям задължително.

ми то тва масло е опасно по принцип да се кара...
    смятай след 15к на кво е пък и още нагоре...аз на 9к сменям маслото, да ми е мирна главата по темата!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

мисля да го сменям с 20к ама след 1-2000км че няма много пари,20к нали е добро това голда малко го гори

Comment

Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщение
        мисля да го сменям с 20к ама след 1-2000км че няма много пари,20к нали е добро това голда малко го гори
        аз съм с 20к и вече 9000км ,мисля да го карам 15-16

Comment

Ми толкова, Голд-а си е на 15 000км. а 20К си е на 20 000км. Ако караш с някакво по миндил масло си го сменяй на 10 000

При дизелите: Турбинираните са на 12 000км.(ако е добро масло може и 15 000)

Атмосферките са на 20 000км.

Comment

Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщение
            Ми толкова, Голд-а си е на 15 000км. а 20К си е на 20 000км. Ако караш с някакво по миндил масло си го сменяй на 10 000

При дизелите: Турбинираните са на 12 000км.(ако е добро масло може и 15 000)

Атмосферките са на 20 000км.
            баш пък селения годл хич не е за 15к км, ама колите са си ваши, както искате си сменяйте консумативите!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
              баш пък селения годл хич не е за 15к км, ама колите са си ваши, както искате си сменяйте консумативите!
              Не говорим за качествата на маслата, предполагам има друга тема за това! И другото което е, казвам по препоръки колко му дават и предполагам не би трябвало да има проблем, тъй като дори и по документи им дават по-малко от реалното, обяснимо е
              Аз със Голд няма да карам, ще си сложа Селения Рейсинг, ама сега временно си взех литър Голд ако се наложи да си доливам, и това ще му е

А ти с това на 9 000 си е твоя работа. Просто не използваш максимално капацитета на маслото, ама ако не ти е проблем

Comment

Хаха капацитета на маслото.... Ти не гледай какво пише на етикета, че е 20к е за 20 000км километра. И сиренето го пишеха, че се прави от пълномаслено млекце, а то какво излезе - тебешир + други боклуци....Сменяйте си маслата на 10 000км наистина, за да ви е мирна главата
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Хаха капацитета на маслото.... Ти не гледай какво пише на етикета, че е 20к е за 20 000км километра. И сиренето го пишеха, че се прави от пълномаслено млекце, а то какво излезе - тебешир + други боклуци....Сменяйте си маслата на 10 000км наистина, за да ви е мирна главата
                  Много правилно 10 000 и си спокоен, ако си истински раЦер може и на по-малко в зависимост от двигателя и напъването му!
                  145 QV ex.
                  146 Boxer TOTAL ex.
                  147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Сменяй го възможно най-бързо
                    Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                      Много правилно 10 000 и си спокоен, ако си истински раЦер може и на по-малко в зависимост от двигателя и напъването му!
                      Човека, пуснал темата никъде не е споменал, че е рацар или да обича да изнасилва колата? Ако е такъв тип шофер-ОК и на 2000 да сменя, ама ако си кара спокойно колата предписаното на кутията си си му отговаря съвсем нормално

Като са нови колите да не би да ги боксират на 10 000, напротив вкарват ги на по 15, че и на 20 000

А това със сиренето беше доста неуместно Хората са ЕВРОПЕЙЦИ, да ЕВРОПЕЙЦИ дето ние нем да станем такива и след 10 поколения

Comment

Точно па сега ще ти кажа, че тва масълце дето го продават тука е правено навсякъде, само не и в ЕВРОПА...На нашият пазар е пълно с боклуци и 10-то качество стоки...Частите и маслата не правят изключение...

Аз лично не знам нова кола, на която да и сменят маслото на 15-20 000км!? 2 нови са ми минали през ръцете!! Първата смяна е на 3000км, а всяка следваща на 10 000 макс 12 000км...Дори по книжка го дават 10 000км или 1 година, което настъпи първо...
                        Всеки сам си решава по колко км да си кара колата преди смяна, аз не искам да се налагам на никой...Щом на 20 000 сменяте и нямате проблеми, нищо не пречи да продължавате схемата по същия начин
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Селения 20к едва издържа 10к км. при мен. Първите 5к. не го харчи, вторите 5к. пийва 0,5-1,0л.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Има едни глупави народи, дето сменят масло на 3000 мили (4800 км.). Нито горивата са им по-лоши, нито маслата, нито колите по-форсирани.
                            Ако всеки ден пътувате София-Пловдив (дълго разстояние по нашите стандарти) добре- сменяйте на 20 хил. Иначе не го препоръчвам. Мое мнение.
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Точно па сега ще ти кажа, че тва масълце дето го продават тука е правено навсякъде, само не и в ЕВРОПА...На нашият пазар е пълно с боклуци и 10-то качество стоки...Частите и маслата не правят изключение...

Аз лично не знам нова кола, на която да и сменят маслото на 15-20 000км!? 2 нови са ми минали през ръцете!! Първата смяна е на 3000км, а всяка следваща на 10 000 макс 12 000км...Дори по книжка го дават 10 000км или 1 година, което настъпи първо...
                              Всеки сам си решава по колко км да си кара колата преди смяна, аз не искам да се налагам на никой...Щом на 20 000 сменяте и нямате проблеми, нищо не пречи да продължавате схемата по същия начин

Виж сега, който си купува ментак масло си е негов проблем, второ това че ви гори масло си е повече от мотора, колкото от маслото

А това с новите коли е пълна глупост ! Рено Меган 2001 купено чисто ново си го вкарваха на всеки 15 000км. Без излишни коментари, освен това с всеки който съм говорил ми е казвал че ги вкарват на по 15 000, незнам ти от каде го измисли това, а говорим за Рено, Опел и Шевролет Съгласен съм че първия път смяната е малко по бърза от нормалното, но това е с цел подпомагането на разработката на мотора и нищо повече

Comment

Working...
                              X