Известие

Collapse
No announcement yet.

Налягане на горивото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Налягане на горивото?

Трябва ли да остава остатъчно налягане в системата при престой на автомобила? При други автомобили които съм срещал дори след 3 часа престой налягането в системата преди рейката си стои на поне 2 бара. На алфата едно че пада ами и като откача маркуча от рейката капват 2 капчици бензин и толкова.

По принцип мисля, че не би трябвало да е така и от зад в помпата мисля, че имаше безвъзвратен клапан да държи налягане и горивото да не се връща обратно.

И по принцип какво налягане трябва да се поддържа на рейката? Някъде пише от 2,5-2,7 на друго място 3,3-3,7. Кое е вярното?
    Last edited by oem; d.m.y г., 09:56.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

2,8-3,2 bar на - 1,8TS и 2.0TS
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
      2,8-3,2 bar на - 1,8TS и 2.0TS
      Моята държи около 2,8 - 2,9. Малко под 3.0 е.

По важно ми е да знам, дали има клапан на помпата, че не съм сигурен баш и дали трябва да остава системата под налягане при престой на автомобила. Понеже като дръпна маркуча от рейката прокапват няколко капки бензин и това е. А според мен трябва да си има налягане и да не се връща горивото обратно в резервоара.

Comment

Мисля че между помпата и рейката не трябва да остава налягане.
        sigpic

Comment

А бензин не трябва ли да остава? Дали е нормално да се връща бензина в резервоара и да остава въздух?

Comment

За да остане въздух в системата той трябва да влезе от някъде.Предполагам че не остава налягане, а ти като свалиш маркуча тогава влиза въздух и бензина се оттегля.
            Last edited by Kuker; d.m.y г., 23:26.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              А бензин не трябва ли да остава? Дали е нормално да се връща бензина в резервоара и да остава въздух?
              миналата година свалях помпата 2 пъти и когато махах маркучето налягането беше доста голямо
              всичко стана в бензин за това мисля че има клапан
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

И аз мисля, че трябва да има клапан.

Comment

Вече съм сигурен, не трябва да има налягане.Ако ще те успокои това ще ти кажа че и в моите маркучи няма налягане 5 сек. след спиране на мотора.
                  Last edited by Kuker; d.m.y г., 23:27.
                  sigpic

Comment

Ясно. И други Алфи съм виждал така. И от Фиат сервиза ми казаха същото преди малко. Значи проблема ми да си го търся на друго място.

Comment

на мене ми" изми" очите миналата година когато откачих маркучето
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                        Мисля че между помпата и рейката не трябва да остава налягане.
                        А как ще запали колата после,ще чакаш да се подкачи бензин наново лиТрябва да има налягане,проверете си гумените О-пръстени на регулатора на налягането,от тях може да се получава това нещо,също и колата да пали по-трудно,т.е.да се върти по-дълго за да запали
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е то бензин си остава по провода, но налягането бавно спада... примерно ако съм карал колата и я загася за няоколко минути, после при подаване на контакт не чувам помпата, но сутрин като дам на контакт чувам за момент как нагнетява помпата и чака да запаля мотора .

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

При мен преди като дам първия контакт се пускаше помпата и после колкото и да давах контакт не я чувах. Сега я чувам винаги да я ева. И съгласен съм да пада налягането ама като извадя маркуча да капнат 2, 3 капки не съм съгласен. Връща си го в резервоара, а това не ми харесва.

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                              на мене ми" изми" очите миналата година когато откачих маркучето
                              При мен е същото (155-цата) и то доста време след като е изгасен двигателя.
                              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                              X