Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно турбото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ относно турбото

Привет!То може някой да е писал за това ама...Извинявам се ако ставам досадна.И така отдавна бях хвърлила око на 156 JTD и накрая се сдобих с една такава черна прелест.Да ама то моя късмет един...Значи турбото се включва на 1200-1300 оборота и за 15 км ми хапна 5 литра нафта.Не е настъпвана и нямаше трафик.И сега не знам къде евентуално да отида за да ми кажат какъв и е проблема.Идеи на какво може да се дължи и къде е най-добре да я закарам?Искам най-накрая да и се порадвам а не да седи зад блока като паметник!
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Как го разбираш това турбо кога включва и как засече тоя разход не ми е ясно. А от къде си? Закарай колата на някой компетентен да я прегледа и не се тормози
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако не ти е тежък кракът и при по-високи обороти няма да завърти турбината,а ако педала е в пода,няма начин да невърти и при по-ниски обороти.Пък разходът ти е като на танк.Провери за теч някъде.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

разход 5л/15км за тоя двигател е възможен само от течове. То иначе ше гасне двигателят направо
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А аз се вайкам, че моята гори 11...

А сега сериозно... колежке с кой точно жтд мотор си и как така от 1200об. ти се включва турбото и как премери тези 5литра едва ли е пълно-пълно.
          Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Благодаря на всички за съветите.Проблемите на колата се оказа от акумолатора.Уреда за горивото не е отчитал правилно.Стискайте палци още дълго всичко да е наред

Comment

На тая кола уреда за гориво е куриозен направо, остави я под наклон и само му гледай сеира
              Имал съм случай с над 15 литра в резервоара да ми светва лампата паркирана с муцуната надолу на стръмна пряка.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

и нема такъв филм включва/изключва Турбото

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                  Благодаря на всички за съветите.Проблемите на колата се оказа от акумолатора.Уреда за горивото не е отчитал правилно.Стискайте палци още дълго всичко да е наред
                  Значи е време да я видиш наистина колко може да гори

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  На тая кола уреда за гориво е куриозен направо, остави я под наклон и само му гледай сеира
                  Имал съм случай с над 15 литра в резервоара да ми светва лампата паркирана с муцуната надолу на стръмна пряка.
                  Дръж я с муцуната в баира.Много е гот да ти сочи все пълно.

Comment

Стрелката действително е куриоз.Направи ми впечатление че при спускане много пада температурата.Петрохан-Бързия стига 50 градуса.Това нормално ли е ? Това са първите 200 км с колата та затова питам.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Да ама пък като изкачваш по-дълго време ти се повишава..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Стрелката действително е куриоз.Направи ми впечатление че при спускане много пада температурата.Петрохан-Бързия стига 50 градуса.Това нормално ли е ? Това са първите 200 км с колата та затова питам.
                        Честито! Бегай да сменяш термостата.

Comment

Ох ще има да откривам изненади.Първо теч на електролит от новия акумолатор сега сигурно термостата...Някой да посъветва за добър сервиз в София? А за турбото един колега каза че като се включи се чува един звук който аз определям като излитане на самолет То щото старата имаше проблем с набирането и...сега съм чуствителна на тази тема.Някой може ли да ми каже нормалните параметри при този двигател (2.4 JTD) за разход температура обороти защото още не съм свикнала с тази кола .Много благодаря че сте толкова отзивчиви!

Comment

Ох ще има да откривам изненади.Първо теч на електролит от новия акумолатор сега сигурно термостата...Някой да посъветва за добър сервиз в София? А за турбото един колега каза че като се включи се чува един звук който аз определям като излитане на самолет То щото старата имаше проблем с набирането и...сега съм чуствителна на тази тема.Някой може ли да ми каже нормалните параметри при този двигател (2.4 JTD) за разход температура обороти защото още не съм свикнала с тази кола .Много благодаря че сте толкова отзивчиви!
                            Термостата го водят консуматив (което не го прави евтин де).
                            Добри сервизи има - виж отзивите в темите за съответните сервизи да не го обръщам на реклама.
                            А за включване на турбина не може да се говори - тя се развърта според оборотите.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                            X