Известие

Collapse
No announcement yet.

Предложете ми лепило издържащо на топлина...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предложете ми лепило издържащо на топлина...

Хора предложете ми някакво лепило или силикон, който да става за метал и да издържа на високи температури...

Сега ще ви кажа и за какво става дума...Пробката ми кво ли не я правихме и струвахме(тефлонови лентички, по-дълга пробка, медна дифтунга итн) и все си има един лек теч...Ок до тук как да е, но теча при движение, въздушната струя го духа право към генерацията и от там се изпарява и смърди в купето на изгоряло масло!!!

Искам да взема РАДИКАЛНИ мерки и да залепя проклетата пробка...и без това ми сменят маслото с вакуум помпа и пробката ми е малко излишна

Та планът ми е такъв...почиствам си омасленото от долу на картера с меглио и лепя цялата пробка и около нея с някакво лепило (тука вие давайте идеи за лепилото)....
    Бях чувал някъде, че някой от вас колеги си е лепил картера с ПОКСИПОЛ?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Наистина с лепило са си крайни мерките!
    Не знам колега пробвали ли сте с "О" пръстен (разбира се ако пробката ви има периферия)
    Моята беше така като купих колата нямаше нито теч нито омасляване...
    "Майсторите" в сервиза където сменях консумативи обаче решили, че това е тъпо и навили тефлонова лента и отгоре омазали с някакъв сив силикон. Наистина не тече, но за мен да се сменя масло през гърловината или щеката е неприемливо, тъй като по дъното на картера задължително остават утайките които иначе си изтичат през пробката.
    Сега за пробката
    Обикновено пробката оригинално е с конусна цолова резба която не пропуска, но често "майсторите" я прецакват тъй като ...
    След това, понеже нямат необходимите инструменти правят обикновена права резба която разбира се не уплътнява и се налага слагането на "О" пръстен който е по добро решение според мен за това място вместо дифтунга.
    Моят съвет е наистина пробвайте първо с "О" пръстен, според мен маслото наистина трябва да се точи през пробката, само ще вметна, че навремето пробките имаха магнит в тях, предполагам се сещате защо.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

Здравейте колега

Мерси за отговора Знам определено за недостатъците на това да не се източва маслото през пробката...

И все пак кажете ми какво лепило или силикон мога да ползвам
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Щом сте непреклонен...
        Аз за подобни неща ползва ето това
        Успех!
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        []=о===о=[]

Comment

Мерси колега, само и ако може да ме насочиш и от къде да го взема

FIAT Coupe 16VT

Comment

Лично аз си го купувам от "кварталния" ни магазин за авто-бои ... За София, нямам идея, но трябва да го има по магазините. Иначе с помощта на Google/search ето какво намерих.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              Наистина с лепило са си крайни мерките!
              Не знам колега пробвали ли сте с "О" пръстен (разбира се ако пробката ви има периферия)
              Моята беше така като купих колата нямаше нито теч нито омасляване...
              "Майсторите" в сервиза където сменях консумативи обаче решили, че това е тъпо и навили тефлонова лента и отгоре омазали с някакъв сив силикон. Наистина не тече, но за мен да се сменя масло през гърловината или щеката е неприемливо, тъй като по дъното на картера задължително остават утайките които иначе си изтичат през пробката.
              Сега за пробката
              Обикновено пробката оригинално е с конусна цолова резба която не пропуска, но често "майсторите" я прецакват тъй като ...
              След това, понеже нямат необходимите инструменти правят обикновена права резба която разбира се не уплътнява и се налага слагането на "О" пръстен който е по добро решение според мен за това място вместо дифтунга.
              Моят съвет е наистина пробвайте първо с "О" пръстен, според мен маслото наистина трябва да се точи през пробката, само ще вметна, че навремето пробките имаха магнит в тях, предполагам се сещате защо.
              И при мен след последната смяна на маслото стана същия проблем
              Би ли ми обяснил какво представлява този О пръстен и къде да го намеря.
              Само да вметна,че не ми капе масло а само омаслява около пробката и мирише на изгоряло масло понякога от горещината
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Здравейте колега

Мерси за отговора Знам определено за недостатъците на това да не се източва маслото през пробката...

И все пак кажете ми какво лепило или силикон мога да ползвам
                Аз също съм имал проблем със сълзене от пробката защото новата резба беше нарязана леко на криво и пробката не можеше да премачка дефтунгата и дауплутни. Значи аз правих следното при смяна на масло оставям маслото да се изтече за около 5 минути мажа със силикон пробката дифтунгата и отгоре дифтунгата после взимам парцал с обезнаслител и няколко пъти бърша резбата на пробката (тя постоянно си таи масло) но има един момент около 45-5 секунди в които резбата и мястото където трябва да уплътни пробката са сухи и обезмаслени. Точно тогава завивам намазаната с силикон пробка и стягам , замазвам отстрани силикона. И после наливам масло слагам филтъра и чакам около 30 минути и при мен се получи всичко стоеше сухо. Силикона който използвах беше на Локтайд прозрачен струваше 17лв разфасовката (специалко този силикон има специални качества и залепва много здраво кул повърхностите после даже се чисти много трудно) ако се интересуваш мога да ти напиша и каталожния номер предполагам същото коже да се получи и с друг силикон ,но с този съм го изпробвал. Има и други варианти има специални уплътнители за резби течни един вид заместват тефлоновата лента но пак повърхността трябва да е обезмаслена иначе ефекта им е поразителен тях специално може да потърсиш в специализираните магазини за инструменти.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

В ЕПЕР-а на картинката, на която е показан картера има и една тубичка, която предполагам съдържа точно този уплътнител за пробката. Щях да питам дали някой си има идея откъде може да се купи, но май никой не се е сблъсквал в нашата родна страна с този непознат продукт от бъдещето (1995-та)
                  146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Значи днес се гъзих под колата, защото всеки ден гледам под колата петно от масло

И взех меглио, обилно напръсках картера и около пробката, след което подсуших с чист парцал....Взех някакъв червен силикон (уж за гарнитури се ползвал и издържа до 350 градуса) от Практикер и омазах обилно около пробката....Ще видим какво ще стане дано спре теча, и най-важното дано е само от там!!!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Мамка му и пробка! Пак тече....Оставих силикона да съхне около 4-5 часа....Това достатъчно ли е?

Ще се заварява видяло се е!!!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ти пак полудя!! Като докараш колата за ремонта на задницата ще ти направим нова пробка,ще минеш на 20мм
                        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                        0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение
                          Ти пак полудя!! Като докараш колата за ремонта на задницата ще ти направим нова пробка,ще минеш на 20мм
                          Утре ще я видиш

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                          X