Известие

Collapse
No announcement yet.

Пребоядисване на предни калници и прагове.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пребоядисване на предни калници и прагове.

Привет,

Имам нужда от малко помощ
    Решил съм сам да се наема да си пребоядисвам предните калници и праговете. Не разбирам много, но имам ентосиазъм
    Интересува ме какъв е най-подходящият компресор за тази дейности (и да е на достъпна цена). Примерно: един 24литров, с дебит от 200л/мин и 8 бара ще ми свърши ли работа?

Благодаря ви предварително.
    Alfa Romeo 156

Първоначално публикувано от jp_petrov Покажи съобщение
    Привет,

Имам нужда от малко помощ
    Решил съм сам да се наема да си пребоядисвам предните калници и праговете. Не разбирам много, но имам ентосиазъм
    Интересува ме какъв е най-подходящият компресор за тази дейности (и да е на достъпна цена). Примерно: един 24литров, с дебит от 200л/мин и 8 бара ще ми свърши ли работа?

Благодаря ви предварително.
    мога да помогна ,за цени ми пиши на лични,може и с такъв компресор просто трябва да се изчаква малко , но не е проблем 0894394844 Тошко
    155 осем хиляди клапана 16 вериги
    0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

и колега за каква кола става въпрос
      155 осем хиляди клапана 16 вериги
      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Колата е Алфа Ромео 156.
        Утре ще звънна да ми обясниш за какво точно става дума
        И още едно въпросче, което за някои сигорно ще е смешно, но все пак - всеки е писал в различни теми, че след шкурене, след китване трябва да се мие (не с вода, а с какво точно?
        Alfa Romeo 156

Comment

като си тръгнал по тоя път - от компресор може и да се пести но от пищов не.. та с какво мислиш да пръскаш??

Comment

Честно да си кажа още не знам.
            Днес ходих да ги преглеждам, утре пак. Ако имаш някакви препоръки - ще са ми от полза.
            Първо искам да проверя колко ще трябва да се изръся за всичко (и още се чудя дали ще се справя), пък после ще копувам.
            Alfa Romeo 156

Comment

Лично ще ти препоръчам да не я пръскаш ти !!

Колкото и ентосиазъм да имаш, за тая рабора се изка опит и РЪКА....

Но с кеф можжеш да си я подгптвиш... и да отидеш някой само за труд да му платиш...
              Със сигурност ще ти е много по евтино...
              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Въпроса не е само до по-евтиното. Ако се сметне, че трябва да си купя и пистолет, и компресор, и всичко останало - ще ми излезе дори по-скъпо. Идеята е, че винаги съм искал да се науча, а ако не успея и нямам Ръка винаги мога да я закарам да ми я боядиса някои опитен. Никои не се родил научен пък и аз мисля да пробвам с един елемен като за начало, ако не стане ще спра до там.
                Alfa Romeo 156

Comment

Щом това ти е целта, кажи в магазина за бои да ти сложат нужната боя в спрей (базата) и пробвай.... виж само лака незнам как ще стане, защото тоя в спрея нестава за нищо....

а ако не ти хареса след твоята намеса, всичкия труд и средства отиват подяволите...
                  дефакто всичко наново...

Comment

Първоначално публикувано от jp_petrov Покажи съобщение
                    ... Ако се сметне, че трябва да си купя и пистолет, и компресор, и всичко останало...
                    Я да питам тук, така и така се е заформила тема за боядисване - някой боядисвал ли е с електрически пистолет? Гледам в брошурите на "Метро" има за 20-30лв. и се чудя стават ли за нещо или... Предполагам и в другите магазини ги има.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                      Я да питам тук, така и така се е заформила тема за боядисване - някой боядисвал ли е с електрически пистолет? Гледам в брошурите на "Метро" има за 20-30лв. и се чудя стават ли за нещо или... Предполагам и в другите магазини ги има.
                      с тея евтините пистолети, неможеш дори и входната врата да си боядисаш....

Comment

На скоро ми боядисваха десния праг. Да ти кажа, че със сигурност ще я ольокаш цялата. Много е важна подготовката. Детайла се шкури много време и с много тестове. Боята на водна основа смесена на машина (не от лепенката на багника. От лепенката уж същата пък дефакто е различна). Лака трябва да е много хубав. Да е чисто прозрачен. Има някои жълтеят и като се лакира и боята си променя цвета.

Различния цвят боя по различен начин се пръска. Сивия металик например се пръска под 90 градуса. Други цветове се пъскат под ъгъл.

След като боядисаш шкуриш, после пръскаш пак, пак шкуриш да стане матово и после с лака.

Само ще ти кажа, че за да стане добре 5 часа отне на майстора да го подготви боядиса и лакира. Това е един пластмасов декоративен праг.

И друго. Ако нямаш камера, обезпрашена и да мокриш земята и каквото и да направиш прашинки под лака ще имаш 100%.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                        X