Възможно ли е при студен старт в първите няколко секунди да няма достатъчно налягане до повдигачите и да не се отварят добре всмукателните клапани?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е при студент старт...?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Тагове: Няма
-
А питам си просто. Само в първите няколк оборота казваш. Но не и да речем 30 - 40 секунди след запалването? Ако е слабо налягането ще светне лампата нали?
Сутрин имам детонации. И не само сутрин. Ами като е седяла колата повече от 3, 4 часа да речем. И още не мога да разбера къде е проблема.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеПо-скоро докато е ниско трябва да свети а като се увеличи след 3-5- 10 сек . да угасне .
Понякога кофти маслен филтър с клапън може да създава подобен род проблеми.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
..опаа не видях че си отговорил и си редактирам поста
детонации казваш а на газ ли си или бензин ? Може да е от кофти тунинг ....свещи , кофти бензин .. много работи станаха.. ремъци незацепениправилно и така на татък .... изброявам ги хаотично това са първите неща които ми дойдоха на ум .Last edited by dimo; d.m.y г., 16:52.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение..опаа не видях че си отговорил и си редактирам поста
детонации казваш а на газ ли си или бензин ? Може да е от кофти тунинг ....свещи , кофти бензин .. много работи станаха.. ремъци незацепениправилно и така на татък .... изброявам ги хаотично това са първите неща които ми дойдоха на ум .
На бензин съм. газ нямам изобщо. Не съм и имал.
Свещи денсо иридиум. И 8-те работят. Нови кабели за тях БОШ оригинални. Бензин Лукойл 98. Но и с който и друг да налея е все тая. Ремъците зацепени от мен с пети и часовник.
Нови: Дебитомер, ламбда, термосензори, ТПС.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТунинга е от Бобо (преди бях с друг чип и го смених с такъв на бобо поради съмнения в предишния тунер)
На бензин съм. газ нямам изобщо. Не съм и имал.
Свещи денсо иридиум. И 8-те работят. Нови кабели за тях БОШ оригинални. Бензин Лукойл 98. Но и с който и друг да налея е все тая. Ремъците зацепени от мен с пети и часовник.
Нови: Дебитомер, ламбда, термосензори, ТПС.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеВ такв случай наистина е странно това поведение все пак не допускаш ли някой от изброените компоненти да е дефектирал случва се ...Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleanerКолега моя случай е абсолютно автентичен и то се появи откакто се стопли. Със същия мотор съм, и при мене абсолютно всичко сменено и аз чип от Бобо. Аз имам съмнение за кофти гориво
Бубините само не знам как да разбера дали всички работят добре.
На 4-ти цилиндър като откача кабела дето идва от ЕКУ-то не се случва нищо. Промяна в работата на мотора няма. Докато на другите 3 като го откача и почва да се разтриса.
Ама пък пробвам и на 4 свещи да работи. И само на големи и само на малки и само на 2x2 големи/малки работят и 4-те цилиндъра. Даже на 4 свеши си карам без грижи. Даже само на 2 бубини си карам и си върви колата. Само на празен ход е нестабилна. Не знам защо само на 4-ти цилиндър като откача кабела не се случва нищо. Но пък щом и на двете свеши се подава ток от нея значи работи според мен.
Пробвах запушвах картерната вентилация - нищо
Запушвах вентилацията на резервоара към колектора. Пак нищо. (в резервоара м/у другото се получава много голям вакум. не знам дали е нормално)
Надувах колектора с компресор да проверя дали няма дупка някъде да смуче въздух. Няма. Накрайника го слагах на мястото на дебитомера и надух колектора на 0,5 бара. Държа ги 15 мин така.
Гориво при първоначално палене има да те убие. Още докато завъртя и вдига 3.0 бара налягане. Дюзите вадих пусках ги в едни колбички да видя дали пръскат с еднакъв дебит. Оставях ги под налягане 1 час да видя дали пропускат. Е няма и няма. Всичко 6+
И като подам рязко газ от празен ход има едно змисляне от около половин секунда ичак тогава вдига обороти. Първо се чува въздуха да съска в дросела и след малко се качват оборотите.
Като спирам оборотите и пропадат понякога. Особено на климатик. (както казах с чисто нови ТПС и дебитомер съм на 2 месеца) Дросела почистен, клапата настроена да прилепва плътно. Адаптирал съм.
Просто вече ми е голяма мистерия. Смених една камара неща за тоя дето туха и промяна има към по-добро. Нали все пак са нови, но промяната не се отнася към проблема.
От първия път не мога да запаля ако колата е седяла повече от 3 часа. Въртя, припалва и гасне.Втория път като врътна и запалва и държи 1200 оборота. Като река да подам газ първи иска да глъхне. За това подавам повече и тръгвам с 2500 оборота.
Тая клапа в коплектора и тя си работи. Мърда се. Не знам да взема да сваля колектора вече да го измия и да видия какво става в него.... просто вече не знам какво да проверя.
Първоначално публикувано от NovachevСтига рови колата не е то налягане на масло на студено маслото е гъсто и ако не са пълни подвдигачите ще изтракат при запалване после ще се напълнят.Не разбра ли от топлото време е на есен ще се оправи и моята е така от както се стопли Ако искаш пробвай да сложиш съпротивление на датчика за температурата на мотора да лъше компа че е с 10 градуса по студено може ид а запали безпроблем ако стане вадиш съпротивлението на копче в купето и си ти .Че аз с рейса да ходя на работа ще ми е по-спокойно.
Базикаме се снощи с едни майсторчета та ми викат "Ти тея пари дето ги вкара в тая кола да беше инвестирал да отидеш в Италия да запалиш едан чисто нова да видиш да не би и новата така да прави"...Last edited by oem; d.m.y г., 18:55.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Другото странно. Паля сутрин. Детонации. Предварение -3 градуса. В колектора изпускателен се чува яко зъркане и пукане - казваш си веднага "бедна смес". Поглеждам през ауспуха пуши едно синкаво/сиво и мирише на бензин здраво.
ЕДИТ: Бе и аз като подам гас тръгва.
Добре бе и теб не те ли гложди да го оправиш тоя проблем?Last edited by oem; d.m.y г., 19:01.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oemБатка остави чипа. Не е от него. Точно и на мен ми беше съмнението в него. Смених 4, 5 софта и проблема си го имаше пак. Накрая от Бобо софтуер и пак същата работа.
На края ще я бутна в някоя ряка, ще я обявя за открадната, ще си взема парите от каското и ще се возя на рейса.
Само ще се спъне и ще гори по-малко. При мен беше заминала тотално. Сложих новата, колата умря, но и гори нормално.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЯ за проба си върни сток софтуера, па да видим кво ша стане...
Аз много ми се иска някой да ми прати една бубина. Която да е сигурно, че е здрава да я пробвам да я сложа на 4-ти цилиндър, че много ми е интересно как така няма промяна след като и дръпна кабелчето. Външно няма пукнатини иначе. Ама ме гложди сега и тя. Ама не ми се купува вече нищо. Дадох една камара пари. И ако купя и нова бубина и да се окаже, че тази си работи нормално вече ше си направя ритуално самоубииство.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
На студено не го прави защото ЕКУ-то обгатява тогава повече сместа. Горивото е повече и няма детонации. Това сутрин са точно детонации. Те се пораждат или от малко гориво, много въздух или неправилно измерен или лошо запалване. Също и от лошо газоразпределение.
Пробвай утре сутрин откачи буксата на датчика на термостата и ще видиш, че ще запалиш абсолютно нормално без дори и да трепне мотора. Като откчиш буксата ЕКУ-то приема 23 градуса поподразбиране. Поне това показва на диагностика.
Закачиш ли датчика отново започват мизериите. Ако имаш друг датчик пък най-добре откачаш буксата от термостата закачаш другия датчик да виси (за да не запише грешка, че няма датчик) напръскваш го с някой спрей или дезодорант да го охладиш и палиш. Пак ще запали нормално. Повярвай изпробвано е. Гаранция! Ако искаш пробвай ще се убедиш.
П.С. Не знам обаче аз се уплаших каква зверска детонация трябва да става в този момент на палене, че ЕКу-то да не може да коригира запалването. Гледам на лаптопа -3 градуса. Демек 3 градуса закъснение (след ГМТ). Дначи то буталото почва вече да слиза на долу и чак тогава се подава искра. А нормално е 9-12 градуса преди ГМТ. на края ще рпобвам да откача детонационния датчик и да запаля така да видя какво ще се случи. Ам ме е страх да не гръмне в колектора и да го пукне.
Първоначално публикувано от KirilSolне знам дали си пробвал. но сложи тази бубина която те съмнява на друг цилиндър...тогава пак виж има ли промяна на 4-ти ако и извадиш кабелчетоLast edited by oem; d.m.y г., 22:53.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНа студено не го прави защото ЕКУ-то обгатява тогава повече сместа. Горивото е повече и няма детонации. Това сутрин са точно детонации. Те се пораждат или от малко гориво, много въздух или неправилно измерен или лошо запалване. Също и от лошо газоразпределение.
Пробвай утре сутрин откачи буксата на датчика на термостата и ще видиш, че ще запалиш абсолютно нормално без дори и да трепне мотора. Като откчиш буксата ЕКУ-то приема 23 градуса поподразбиране. Поне това показва на диагностика.
Закачиш ли датчика отново започват мизериите. Ако имаш друг датчик пък най-добре откачаш буксата от термостата закачаш другия датчик да виси (за да не запише грешка, че няма датчик) напръскваш го с някой спрей или дезодорант да го охладиш и палиш. Пак ще запали нормално. Повярвай изпробвано е. Гаранция! Ако искаш пробвай ще се убедиш.
П.С. Не знам обаче аз се уплаших каква зверска детонация трябва да става в този момент на палене, че ЕКу-то да не може да коригира запалването. Гледам на лаптопа -3 градуса. Демек 3 градуса закъснение (след ГМТ). Дначи то буталото почва вече да слиза на долу и чак тогава се подава искра. А нормално е 9-12 градуса преди ГМТ. на края ще рпобвам да откача детонационния датчик и да запаля така да видя какво ще се случи. Ам ме е страх да не гръмне в колектора и да го пукне.
Ще го пробвам и това.
А това с аванса защо се чудиш заради двигателя не е заработил стабилно ча да си държи подходящия аванс като я запалиш освен аванса вържи да гледаш и отчитанията на датчика за детонации защото ако той отчита детонациите в колектора задължително ще върне аванса за да се опита да ги спре до максимално ниската стойност.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment