Известие

Collapse
No announcement yet.

Лети джанти Алфа 156 ТСПАРК 1.8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лети джанти Алфа 156 ТСПАРК 1.8

Здравейте колеги,
    ще ви помоля за съвет.

Когато купих колата беше оборудвана с 4 гуми (зимни)
    Мишелин 185/65/Р15 произведени 1999 година.

Гумите са чисто нови (вероятно стояли в гараж),
    но за 10 години все ми се струва че трябва да се подменят.

Незнам дали е така , но реших да потърся нови летни гуми и някакви джанти за тях.

Оказа се, че според по-известните продавачи,
    лети джанти за Алфа трудно се намирали налични.

И така като гледам вероятно наистина е така.

Моля да ме упътите, къде евентуално бих могъл да закупя лети джанти за Алфата и при положение,
    че не мога да намеря на добра цена с подходящия размер, какви метални (стоманени) джанти,
    като размер трябва да купя и от къде.

Благодаря предварително за вашето внимание.

Ами колега какво да ти кажа,има много хора включително и аз които карат с джанти 5х100.Ако си купиш такива трябва да си купиш и ексцентрични болтове които струват към 3лв парчето.
    Но предимно голям избор има на джанти 5х100

Comment

Разгледай в раздел продава и ще се ориантираш за модели, цени и т.н. даже може и да си намериш за теб джанти там

Comment

Погледни в сайта на маргел,сега има и промоции,ако си купиш джанти и гуми заедно правят и отстъпки,има избор и специално в този маргел до Шипченски проход след червено знаме,персонала е супер свестен и ще ти обърнат внимание
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Благодаря за информацията.
          Честно според вашите впечатления, когато ползвате 5х100 и с ексцентрични болтове не се ли наблюдават някакви отклонения от "нормалното" ?

И все пак в случай че се откажа да ползвам летите джанти (тъй като загубих доста време в търсене, но безуспешно) какви метални да си взема и какъв е подходящия размер ?

Ще съм благодарен да ме посъветвате от личен опит, къде пазарувате.

Comment

Доста хора ползват ексцентрични болтове и са доволни .....

За метални джанти обикновенно се ползват 15" 5х98 . Кажи от кой град си , как да ти кажем от къде пазаруваме Ако искаш погледни тези http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35721
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

От София съм колега.

Comment

Аз съм С O.Z. Racing 5x100 с екцентрични болтове и до сега не се е случвало да ми падне колелото
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

При 5 x 100 просто трябва централния отвор да е същия диаметър като на 5x 98 ,ако не е се продават и втулки де,така че за всичко си има решение.
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
                    Благодаря за информацията.
                    Честно според вашите впечатления, когато ползвате 5х100 и с ексцентрични болтове не се ли наблюдават някакви отклонения от "нормалното" ?

И все пак в случай че се откажа да ползвам летите джанти (тъй като загубих доста време в търсене, но безуспешно) какви метални да си взема и какъв е подходящия размер ?

Ще съм благодарен да ме посъветвате от личен опит, къде пазарувате.
                    Ако искаш погледни тук :
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35812

BK Racing 5x100 и RS 5x100

Само това мога да ти предложа.

Comment

Разглеждам ти темата колега.
                      Ще ме извините, че съм малко лаик,
                      харесах вече лети джанти DEZENT J 6.5x15-58.1-4/98.0-ET28 ,
                      какъв размер летни гуми трябва да си сложа за тези джанти ?
                      Гледах днес на една Алфа 158 , 1.8 бяха нахлузили едни 205/60/Р15
                      От друга страна в магазин ми казаха, че за тези джанти да си търся
                      размер 195/60/Р15
                      Не мога да проумея кой от двата варианта е за предпочитане и защо ?

Comment

Най добре за 15" 195/60/Р15 според мен де.Мисля че и по книжка толкова ги дават.

Comment

205/50/15 с тях колата сте стои по хубаво

Comment

Смисъл ще стои по-красиво - чисто естетически или има и други предимства ?

Виждал съм и поне така ми казаха че на 205 размера хубавото било,
                            че ще припокрива добре ръба на гумата лятата джанта.

Докато при 196/65 естетически лошо било, че джантата малко отзявала като ръбче.

Comment

има гуми с борд които пазйт дзантата а и ет е малко което зна4и 4е сте стои по навака и сте е красиво ина4е мозе да слозиш и 205/60 15

Comment

Working...
                              X