Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на 146/155/156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на 146/155/156

Здравейте. Това е първия ми пост в този форум и искрено се надявам да имам още много и то полезни такива за в бъдеще.
    Имам много ограничен ресурс от към пари и искам да се сдобия с един от гореспоменатите модели 146/155/156 или някой друг имайки предвид ограничените пари и това че съм студент в чужбина, който трябва да се добере до учебното място с тази кола и после да я карам там ... следователно не предпочитам някоя ламя която да ми изяде душата само за гориво.
    Проблема е че мога да си позволя до 2500 лв. за кола след като се купи и и се направи обичайния ремонт и смяна на консумативи (което е прекалено малко)
    Искам да попитам струва ли си да купя колата от българския пазар и ... бихте ли ми препоръчали да купя такава имайки предвид малкото пари с които разполагам и огромния шанс да взема някой пълен боклук.
    Ако някой може да ми даде идея за някой друг модел алфичка ще съм много благодарен също.
    Колата няма да се кара в България, напротив ще се кара в Дания, пътищата там(тук за мен) нямат нищо общо с тези в българия така че окачването поне се очаква да не ми дава големи проблеми.
    Благодаря ви предварително и много се извинявам ако съм объркал раздела.
    There Is No Beast Without Cruelty

Не си объркал нищо! Точно тук е мястото да се пита.
    Според мен за тези пари ще е рисковано да вземаш каквато и да е Алфа (в смисъл че искаш от тях да имаш и за началното обслужване). Иначе за такава сума можеш да намериш спокойно читава Алфа 155 - 1.8 или 2.0 8v (препоръчвам ти именно тези мотори). За ценовите диапазони на 146 не съм се интересувал, но 156 със сигурност няма да намериш за тия пари - или ако има такава, то от истинската 156 ще са останали само емблемата и надписа, ако ме разбираш какво имам предвид.
    И за да пресека веднага хапливите езици по повод цените и качествата на 155 - моята е 1.8 8v, версия MY.95 Sport (уширеното купе) със всички екстри, и я взех за скромната сума от 2300, като автокъщата ми направи застраховка гражданска отговорност, и прекара колата през КАТ за временни номера (купувах я от друг град). И това нещо се случи декември 2007 - сега може би ще има пак на тези цени.
    155 като цяло е с нормални цени за поддръжка (особено 8v мотора, който препоръчвам), и е с превъзходно поведение на пътя - добра динамика, здраво окачване, задоволителен комфорт.
    156 е по-красива за някои, по-лускозна по отношение на интериора, но по-тясна като купе, с по-скъпа поддръжка (неколкократно) и по-слабо окачване.
    146 е подходяща за сам човек или двойка, но тук си струва да се гледат по-големите мотори (макар и малка на вид, е тежка точно колкото по-голямата 155...). TwinSpark моторите са със скъпа поддръжка (всички са 16v), а боксерите не са за това купе - може би 1.6 или 1.7 се справят добре, но това е двигател специално за 33 според мен. Окачването е почти идентично с това на 155, откъм комфорт също не са зле.
    Като цяло моя съвет е да си кушиш колата, която те грабне - защото така се купува Алфа. Обаче имай едно наум, че закупуването на Алфа от БГ, особено от собственик, който не знае какво кара, е вълчи капан. Съветвам те да вземеш със себе си човек, който познава силните и слабите страни на тези коли, за да може да тества и да ти даде конкретен съвет.
    Това е от мен - успех с покупката, и умната - отваряй си очите !
    И като последна агитация - така изглежда 155-цата, за която говоря:
    Attached Files
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

ако искаш малко проблеми да имаш и нисък разход- 146jtd , но не си я купувай от БГ. вземи си оттам. 5 врати, падащи задни седалки, голям багажник,сравнително компактна кола... какво му трябва на човек....
      точка

Comment

имам познат който продава своята 146 1.4боксер колата е в много добро състояние просто го продава щото е на зор има вече две неплатени вноски кам банката и това е причината да я продава .Скоро и беше обслужването(ролки рематции т.н.)

Comment

Колега, от нашия пазар НЕ!
          Рискуваш да е съживен моргляк и да имаш ядове със регистрирането и там.
          Най-добре търси кола в движение (със всички документи прегледи и сие) на място.
          Пробвай да намериш Алфа 146/155 дизел (инак разхода ще ти дойде в повечко, а не знам там как са с газовите гаври) в добро техническо състояние и отговаряща на горното.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            ако искаш малко проблеми да имаш и нисък разход- 146jtd , но не си я купувай от БГ. вземи си оттам. 5 врати, падащи задни седалки, голям багажник,сравнително компактна кола... какво му трябва на човек....
            по скоро ТД,мисля че жтд е скъпичка Alfa User е обяснил подробно и е насочил колегата правилно според мен
            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              Добра жена и хубава къща/Добавям те де.от култовия филм
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

благодаря много на всички ви за отговорите, най-вече на Alfa User.
                Надявам се до 2 седмици да мога да се похваля със ново возило с марка Alfa Romeo
                There Is No Beast Without Cruelty

Comment

155 1.9 тд много лесен за подръжка,издръжлив мотор и сравнително икономичен но в чужбина по лесно ще намериш 146
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                  X