Известие

Collapse
No announcement yet.

Пукащ обтегач на вратата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пукащ обтегач на вратата

Здравейте...

като купих колата обтегача на шофьорската врата ми пукаше много здраво...Сега преди 1 седмица купих втора ръка и си го смених сам, но въпроса е, че като че ли и "новия" леко по-леко започва и той да пука...

Това ме навежда на мисълта, че нещо вратата го натоварва прекалено и го прецаква...Кажеете ми какво мога да направя и как да си регулирам вратата.
    Днес като я гледах ми изглеждаше леко увиснала на долу (при напълно отворена врата...)...Как да я вдигна нагоре?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Здравейте...

като купих колата обтегача на шофьорската врата ми пукаше много здраво...Сега преди 1 седмица купих втора ръка и си го смених сам, но въпроса е, че като че ли и "новия" леко по-леко започва и той да пука...

Това ме навежда на мисълта, че нещо вратата го натоварва прекалено и го прецаква...Кажеете ми какво мога да направя и как да си регулирам вратата.
    Днес като я гледах ми изглеждаше леко увиснала на долу (при напълно отворена врата...)...Как да я вдигна нагоре?
    Пантите могат да се регулират. Разхлабваш болтовете и си я регулираш. И моята врата задна лява пукаше и се оказа разхлабен обтегач. Да не си го монтирал на криво нещо?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Здравейте...

Не мислря че това е проблема, няма как вратата ти да е крива, да поврежда държача, и да не си видял че е крива до сега......
      Трябва да е бая крива за да го бърка.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ами то няма как да е монтиран на криво....2 болта във вратата - стегнати...и един болт във колонката...Всичко е пристегнато...

Езичето на стария обтегач като го свалих играеше нагоре надолу, това новото уж нямаше такъв луфт и първоначално не пукаше..., но с всеки изминал ден пукането се засилва и все ми се струва, че нещо "товари" езичето и го дърпа на долу, и от там луфт...и пукане!?!
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ами то няма как да е монтиран на криво....2 болта във вратата - стегнати...и един болт във колонката...Всичко е пристегнато...

Езичето на стария обтегач като го свалих играеше нагоре надолу, това новото уж нямаше такъв луфт и първоначално не пукаше..., но с всеки изминал ден пукането се засилва и все ми се струва, че нещо "товари" езичето и го дърпа на долу, и от там луфт...и пукане!?!
          Регулирай обтегача пак. На пред на зад е по-важно. На горе на долу той си седи.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А малко грес ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Същият проблем

Същият проблем, малко смазка и комплект еврейски звезди и сега няма проблем.

Comment

ОК за смазката ясно, но еврейските звезди защо?

FIAT Coupe 16VT

Comment

мии, ако не бъркам, някой от болтовете бяха на еврейска та ходих да купувам.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                    А малко грес ?
                    Точно това е лечението. При мен на 155-цата с малко грес спряха да издават звуци.
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                      Точно това е лечението. При мен на 155-цата с малко грес спряха да издават звуци.
                      ами то си трябва, аз поне 2 пъти в годината ги забърсвам и наново със спей с бяла грес - няма грижи!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Колеги да съживя малко темата...Днес свалих обтегача (новия- вече стар) и той целия играеше...А като го сложих беше без грам луфт....От какво така се разбива за половин година тоя обтегач.!!?!? Става ли да си сложа обтегач от 156-ца? Или евентуално от друга марка кола(фиат браво/брава)?!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Е ти не си сложил нов а стар, кво очакваш? Да е вечен ли, що ли? Пък и мое да си се висиш на вратата ))
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не, определено не очаквам да е вечен...Ама тая врата ги "яде" тия обтегачи като за закуска, което ме навежда на мисълта, че самата врата може нещо да не е в ред ли знам ли...От пасажерската страна обтегача е оригиналния и не е мръднал, а не е като да не се отваря и затваря постоянно пасажерската врата (понеже колата е "стани да седна")....
                            Както и да е...въпроса ми сега е...съвместими ли са обтегачите на 147 и 156 или на някой друг Фиат примерно с на Браво??

FIAT Coupe 16VT

Comment

Я да повдигна малко темата. Знаете ли дали обтегачите на предната и задната врата са еднакви на 147? И моят доста пука и мисля просто да го сменя с този на задната врата. Гледам ги външно еднакви изглеждат.
                              Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Working...
                              X